Alpenden hout bed

Een massief houten bed van Alpenden (pinus cembra) is niet bekend noch te zien in Nederland. Bedaffair kiest voor massief houten bedden gemaakt van de alpenden hout. Dit prachtige hout is bijzonder licht van gewicht en het heeft een unieke structuur. Daarnaast heeft een massief houten bed gemaakt van alpenden hout een ongekende èn onbekende genezende werking. Een bed van alpenden hout biedt een, dubbelblind wetenschappelijk bewezen, betere en ontspannende slaap.

Alpenden hout is gezond

De alpenden of arve is een boomsoort uit de dennenfamilie. Hij groeit in de Alpen en de Karpaten tot vlak onder de boomgrens, soms tot bijna 3000 meter. De gezondheidsbevorderende werking van de alpenden is zeer bijzonder en bovendien wetenschappelijk aangetoond. “Alpenden hout is gezond.”, zoals men in de volksmond zegt door de bewoners van de Alpen. Al eeuwenlang wordt generatie op generatie doorvertelt dat het massief hout van de alpenden een gezonde en helende werking heeft op de mens. De Alpen bewoners gebruik(t)en het alpenden hout voor bedden, meubels en kasten. Nog altijd worden massief houten bedden van alpenden hout gemaakt, omdat het, inmiddels wetenschappelijk bewezen, een ontspannen slaap bevordert, rustgevend is en de stemming overdag verbetert.

Hoe de helende werking van het alpenden hout bekend werd.

In het Lüsnerdal in Zuid-Tirol leefde eens een boerenfamilie, die grote bekendheid kreeg door hun geneeskunde. De zogenoemde Ragginer boerenartsen gebruikten in hun praktijken vele verschillende bergkruiden, maar boven alles gebruikten zij alpenden hout. Gedurende vier generaties lang, tussen 1780 – 1899, genazen de Ragginer boerenartsen zowel mens als dier met hun geneeskunst.

Wetenschappelijk aangetoonde helende werking van een alpenden hout bed

Bij mensen die omringd door het hout van de alpenden slapen, slaat het hart gemiddeld 3.500 hartslagen minder per nacht. En een lagere polsslag is wenselijk, want dit betekent dat het hart beter van zuurstof wordt voorzien. Op de lange duur heeft een lage hartfrequentie zelfs een gunstig effect op de levensverwachting: is de polsslag lager, dan leven we langer. Ontspannen slapen in een massief houten bed gemaakt van de alpenden slaat het hart gemiddeld 3.500 hartslagen minder per nacht, dat scheelt ongeveer een uur hartactiviteit per dag. (Joanneum Research, Graz & HUMAN RESEARCH)

Alpenden hout bed

7 Feiten over alpenden hout:

1. Alpenden of Zirbe (pinus Cembra) heet alleen „Zirbelkiefer“ in Oostenrijk en Beieren. In Zwitserland wordt de ‘Zirbe’ of alpenden ‘Arve’ genoemd.
2. In het alpenden hout en de etherische olie van de alpenden bevindt zich het enzym pinosylvin, dat gelijkend is aan de werkzame stof resveratrol, welke in de geneeskunde voor het laten afsterven van kankercellen gebruikt wordt.
3. Het is wetenschappelijk aangetoond, dat in een kamer gemaakt van alpenden hout geen weergevoeligheid optreed. Ondanks luchtdrukverandering blijft de bloedsomloop stabiel.
4. "In een alpenden bed slaapt men beter.“, dat is de uitkomst van een dubbel blinde studie. In de studie werd onderzocht welk effect alpenden hout heeft op de belasting, ontspannende en herstellende werking op het menselijk lichaam. De aangetoonde betere nachtrust is verbonden met een gereduceerde hartfrequentie en een verhoogde trilling van het organisme in het verloop van de dag. De gemiddelde besparing in een massief houten alpenden bed ligt bij 3500 hartslagen per dag: Het hart bespaart dagelijks een uur hartactiviteit!
5. Ook is de anti-bacteriële werking bewezen van massief alpenden hout. In een vochtige omgeving is hoge bacterieremmende werking van alpenden hout geconstateerd, wat schimmelgroei verhindert.
6. Alpenden olie of arven olie beschermt tegen motten. Wetenschappelijk bewezen zijn is Arve meubelolie en alpenden houten meubels zeer geschikt voor het bewaren van wol en textiel dat gevoelig is voor motten.

- Bekijk onze Arven meubelolie >

7. Massief hout van de alpenden behoort tot de lichtste houtsoorten van alle Europese naaldbomen. Tekenend zijn de talrijke donkere knoesten. Tegenwoordig wordt het alpenden hout weer opnieuw ontdekt: Moderne authentieke ambachtelijke meubelmakerijen ontwikkelen massief houten alpenden bedden zoals het merk Team 7 en Holzmanufaktur.
Ook de accessoires zoals bijzettafel en nachtkastje kunnen worden uitgevoerd in alpenden of zirben hout.

- Bekijk onze massief houten alpenden bedden collectie (regelmatig nieuw modellen) >

Alpenden houten bed NOX

Alpenden nachtconsole die beschermt tegen straling van uw mobiel

Nieuw bij Bedaffair is de Alpenden nachtconsole waardoor u veilig met u mobiel naast het bed kunt slapen. Gebruikt u uw mobiel als wekker of is het noodzakelijk dat u uw mobiel 's nachts bij u heeft? Door de hoogfrequente pulserende straling van uw mobiel wordt het met klem afgeraden uw mobiel 's nachts naast uw bed te houden. Met de Alpenden nachtconsole kunt u uw mobiel nu gerust naast uw bed leggen. U slaapt stralingsvrij en uw mobiel heeft desondanks een goede ontvangst. De open zijde van de Alpenden nachtconsole garandeert 100% ontvangt en de gesloten zijde beschermt voor de electromagnetische hoogfrequente straling van uw mobiel (= 100% reductie - dit bevestigt de Universiteit van de Bundeswehr (krijgsmacht) München voor hoogfrequente, microgolven en radartechniek.

- Bekijk de Alpenden nachtconsole >

Topdekmatrassen met alpenden hout

Exclusief bij Bedaffair is de Sensible Z topdekmatras van Dormiente. Deze handgemaakte topdekmatras of topper is gevuld met natuurlatex snippers en alpenden (zirben) hout schaafsel. Een ongekend comfortabel topdekmatras met vele wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen. Een nieuwe generatie in natuurlijk slapen.

- Bekijk de topper Sensible Z >

Kussens met Zirbe of alpenden hout

Het Alpenden kussen Zirbenpillo Med van Dormiente staat garant voor een heerlijk uitgeruste slaap. De natuurlatex vlokken en Alpenden schaafsel zijn omhuld met een heerlijk zachte tijk van biologisch jersey katoen. De tijk is wasbaar tot 60 graden. Het Alpenden kussen is aanpasbaar naar uw persoonlijke behoefte. De losse vulling kan eruit gehaald worden voor optimaal ligcomfort. Een heerlijk hoofdkussen met bijzondere gezondheidsvoordelen.

- Bekijk het Alpenden kussen >


Bron:
http://www.zirbe.info/files/pdf_zirbenholz_folder_en.pd
http://www.zirbe.info/files/pdf_zirbenholz_folder_en.pdf

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking