Bedaffair opent grootste ecologische beddenwinkel in Nederland

Afgelopen december 2019 heeft Bedaffair de grootste ecologische beddenwinkel in Nederland geopend. In onze 800m2 showroom te Heemstede geven onze ervaren adviseurs, deskundig en gepersonaliseerd advies over matrassen, bedbodems, kussens en dekbedden. Uiteraard is álles 100% eco. Ieder mens is uniek, qua proporties, gewicht, slaaphouding en slaapvoorkeuren. Daarom is er geen matras–bed combinatie of boxspring dezelfde bij Bedaffair. Elk natuurlijk slaapsysteem wordt individueel getest en gevoeld door de consument waardoor deze een weloverwogen keuze kan maken.

Bedaffair grootste ecologische beddenwinkel in Nederland

Betaalbaar biologisch slaapcomfort

De in massa aangeboden matrassen zijn veelal gemaakt van synthetische, plastic materialen. Terwijl veel mensen meer en meer op zoek is naar milieuvriendelijke en duurzame producten. Echter de keuze in en het aanbod van duurzame, ecologische, natuurlijke matrassen en bedden is in Nederland zeer klein.

Bedaffair gelooft in betaalbaar biologisch slaapcomfort voor iedereen en laat zien dat bijna iedereen comfortabel, gezond en natuurlijk kan slapen. Elk matras, bed, kussen of dekbed uit de collectie van Bedaffair wordt met de hand gemaakt, en is of biologisch afbreekbaar, circulair, of recyclebaar en altijd volledig duurzaam geproduceerd in Europa (Nederland, Duitsland of Oostenrijk).

Bedaffair biedt een uitgebreid assortiment aan slaapproducten dat volledig vrij is van schadelijke stoffen. Zo bezitten de natuurlatex matrassen het Duitse QUL certificaat. En worden de natuurlijke boxsprings en pocketveermatrassen van het eigen label Skoon opgebouwd met onbewerkte en biologische materialen. Een waarborg dat deze matrassen en boxsprings volledig geschikt zijn voor een circulaire economie. Want van de natuurlijke biologische materialen van de pocketveermatrassen en boxsprings kunnen langzaam composteerbare producten worden gemaakt voor de agrarische industrie. En dat is uniek in de wereld.

Naast de eigen labels voert het bedrijf ook andere eco merken zoals Yumeko, Dormiente, Team 7, Prolana, Damai organics en Holzmanufaktur.

Bedaffair grootste ecologische beddenwinkel in Nederland

Naast natuurlijk slapen ook complete natuurlijke slaapkamerinrichting en natuurlijke zitbanken

Naast natuurlijk slapen kunt u ook bij Bedaffair terecht voor een volledig natuurlijke slaapkamerinrichting. Van commodes, bijzettafels en nachtkastjes tot kledingkasten voorzien van ladekasten, hangsystemen en verlichting.

Bedaffair breidt het assortiment uit met natuurlijke design zitbanken en slaapbanken. Comfortabele zit- of slaapbanken die volledig zijn opgebouwd uit natuurlijke materialen zoals natuurlatex, kokos, massief hout en biologische wol of katoen.

Bedaffair grootste ecologische beddenwinkel in Nederland

Ecologisch slaap specialisme sinds 1994

De eigenaren van Bedaffair, Marjolein & Arend Vaders, zijn al sinds 1994 actief in het produceren en verkopen van Nederlands handgemaakte bedden en matrassen van 100% natuurlijke materialen. ‘Wij waren al ‘eco’, toen het nog ‘out’ was’, vertelt Marjolein Vaders (eigenaar). ‘Het moest en zou anders vonden wij. Het merendeel van de matrassen waar mensen op sliepen en nog steeds op slapen zijn een chemische nachtmerrie, waarvan toxische stoffen uitwasemen. Daarnaast werkt schuim als een spons. Het neemt vocht op en laat het heel moeilijk los, gevolg natte plekken in je matras en de zwarte giftige schimmel (Stachybotrys Chartarum, bekend van badkamers) onderop het matras. Bovendien is het kernbestanddeel van elk koudschuim of traagschuim matras PUR schuim, een petrochemische stof waar het RIVM al jaren voor waarschuwt. Geen meubelstuk wordt zo intensief gebruikt als een matras. Om meerdere voor de hand liggende redenen is een matras vrij van schadelijke stoffen geen overbodige luxe. Ambacht, natuurlijke materialen en design daar ligt onze focus. Wij doen geen concessies in slaapcomfort als het gaat om ligcomfort, zeer hoge kwaliteit en ecologische materialen.’

Over Bedaffair

Bedaffair is een bewust innovatief producerend bedrijf en een gespecialiseerde winkel in gepersonaliseerde biologische zit- en slaapoplossingen. Een puur Hollands bedrijf waar de mensen én dieren in de productieketen, de consument, het milieu, en het goede en prettige leven van niet alleen vandaag maar ook de toekomst centraal staat.

Dit bericht is geplaatst in Evenementen Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking