Beukenhout

Beukenhout detailBeukenhout

Een houten bed, nachtkastje of commode van massief kern beuken heeft een uniforme en fijne houttekening.

Beukenhout heeft een licht geelachtige tot rood-bruine kleur. Bij regelmatige inwerking van zonlicht wordt de kleur iets donkerder. De houttekening van beukenhout is uiterst uniform en fijn. De poriën zijn klein en gelijkmatig verdeeld. Beukenhout is zeer stevig en zwaar. Dankzij zijn structuur kan beukenhout bijzonder goed worden verwerkt.

Beuken hebben zeer slanke stammen, die een doorsnede van maar 1.4 m hebben als ze omgehakt worden. Beuken kunnen ongeveer 40 meter hoog worden. Beukenhout is een hardhout. En zijn één van de langstlevende bomen voordat ze gekapt worden. Voordat een Beuk omgehakt wordt is ze gemiddeld rond de honderd jaar oud. Pas dan heeft de boom het prachtige karakteristieke roodbruine houten kern.

Vooral bij de productie van massief houten meubelen is beukenhout een zeer populair materiaal. Beukenhout, een van de belangrijkste loofbomensoorten van Europa, neemt een groot deel van de bomenpopulatie in het Duitstalige gebied in. Dankzij zijn fijne bewerkbaarheid, hardheid en  prachtige uniforme structuur en warm kleur kiest Bedaffair voor beuken hout voor ontwerp en productie van onze massief houten meubelen zoals bedden, nachtkastjes en commodes.

Lees meer over ontwerp en fabricage van onze houten bedden, ledikanten, nachtkastjes en commodes. >


Houten bed in beuken; onderhoud bedden, ledikanten, nachtkastjes en commodes

Bedaffair ontwerpt massief beuken houten bedden, nachtkastjes en commodes met een nieuwe luchtigheid en minimalistisch modern design. De natuurlijke uitstraling van kern beuken hout geeft het bed, nachtkastje of commode een levendige roodbruine tint en het bezit een uniek karakter. Alle massief kern beuken houten meubels van Bedaffair worden afgewerkt met natuurlijke olie. Dit beschermt het massief kern beuken hout tegen krassen en maakt het resistent tegen vlekken.

Bedaffair adviseert uw massief kern beuken houten bed, nachtkastje of commode 1x per jaar te behandelen met deze natuurlijke olie. Deze natuurlijke meubelolie is een van de weinige, zo niet de enige, meubel olie die van 100% natuurlijke en veilige ingrediënten is gemaakt. Daarnaast is deze meubelolie rijk aan etherische arven olie. Etherische Arven olie is insectenwerend en houdt motten, kevers en andere insecten op afstand. Dit is wetenschappelijk aangetoond en hier kunt u er meer over lezen.

Massief kern beuken collectie bij Bedaffair

Op Bedaffair.nl vindt u het assortiment massief kern beuken houten bedden, nachtkastjes en commodes. Via het navigatiemenu surft u eenvoudig door de pagina en kunt u de collectie bekijken, samenstellen en uiteindelijk ook het bed, nachtkastje of commode kiezen die bij u past.

Bekijk hier de collectie nachtkastjes en commodes  >

- Bekijk de diverse massief beuken houten bedden uit de Bedaffair collectie:

Houten bed beuken Amsterdam
Houten bed beuken Toronto
Houten beuken ledikant Venetië
Houten beuken ledikant zonder hoofdbord Milka
Houten bed beuken Milka met hoofdbord

Hebt u een vraag of wilt u persoonlijk slaapadvies? Laat u dan informeren door onze slaapadviseur, tevens voormalig ambachtelijk beddenmaker. U kunt Bedaffair dagelijks telefonisch bereiken via telefoonnummer 020 - 3031179 of per e-mail. U kunt ook terecht in onze Bedaffair winkel te Amsterdam IJburg. Van dinsdag tot en met zondag geopend om al uw vragen te beantwoorden.

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking