De natuurolie van onze houten ledikanten

De natuurolie van onze houten ledikantenDe natuurolie van onze houten ledikanten

Onze massief houten bedden en ledikanten worden behandeld met een natuurlijke lijnolie. Hierdoor krijgen de houten bedden en ledikanten een prachtige warme kleur en zijn ze beter bestand klimaatinvloeden. De lijnolie trekt diep in het hout oppervlak in en verzadigd op die manier de houtnerf en zijn unieke structuur. De natuurlijke schoonheid van het massieve hout wordt benadrukt met een fluwelen, zijdeachtige glans.

Gezondheid en schoonheid

In het oude Egypte was al bekend dat het gebruik van lijnolie een positieve werking had op de gezondheid en de schoonheid van de mens.
Lijnolie wordt gewonnen uit lijnzaad, het zaad van de vlasplant (linum usitatissimum). De olie werd en wordt nog steeds gebruikt voor (natuur) verven, zepen en medicinale doeleinden.
Uit de lange stengels van de vlasplant wordt een vezel gewonnen waarvan o.a. linnen wordt geweven. De korte stukken van de vlasstengel worden gebruikt voor meubelplaten die we in onze boxspring bedden en pocketveermatrassen verwerken. Wist u dat deze bijzonder brandwerend zijn? Over de bijzondere voordelen van natuurlijke materialen in de boxsprings vindt u hier meer informatie.

Natuurolie en synthetische olie voor meubels, het verschil

Bij een mooie natuurlijke uitstraling van houten bedden en ledikanten hoort het gebruik van ambachtelijke grondstoffen zoals lijnolie. 
Lijnolie wordt gemaakt van de geperste zaden van de vlasplant. Lijnolie heeft tal van voordelen boven de gebruikelijke synthetische of watergedragen oliën. 
Buiten de grotere duurzaamheid is lijnolie een natuurproduct en bevat de olie geen oplosmiddelen.
Een bijzonder prettig idee dat de lucht in uw slaapkamer schoon, fris en zuiver blijft met een Bedaffair houten bed of ledikant.

- Bekijk hier de collectie ecologische bedden van Bedaffair >

Voordelen van geöliede houten oppervlakten

  • Krassen en putjes (klein en groot) zijn eenvoudig aan te pakken
  • Houtporiën blijven open en kunnen ademen
  • Draagt bij aan een gezond binnenklimaat
  • Reguleert de vochtigheid in de ruimte
  • Neemt geuren op
  • Antibacterieel
  • Antistatisch (stofwerend)
  • U voelt geen laklaag maar het echte hout

- Bekijk hier de natuurolie voor onderhoud van houten bedden, ledikanten en meubels >

Dit bericht is geplaatst in Onderhoud Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking