Donzen dekbed onderhoud. Tips voor wassen en drogen van dons.

Een donzen dekbed is eenvoudig in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Maar er zijn een aantal dingen om goed te onthouden.

Gebruik bij uw donzen dekbed altijd een dekbedovertrekset. Een dekbedovertrek is veel eenvoudiger te reinigen dan een dekbed. Het correct verzorgen van uw donzen dekbed en dons kussens heeft veel invloed op het behoud van kwaliteit en de lengte van hun leven.
Als u voor het eerst uw Bedaffair donzen dekbed uitpakt, zal hij er een beetje plat uitzien. Het donzen dekbed heeft een paar uur nodig om luchtiger te worden en op te bollen.

Donzen dekbed reinigen

Reinigen en opfrissen

Een donzen dekbed van Bedaffair blijft aangenaam fris als u deze twee tot drie keer per jaar buiten hangt op een mooie dag met rustig weer. Hang een donzen dekbed nooit in de volle zon. In de schaduw met een zacht briesje voelen de materialen van het donzen dekbed zich het prettigst en kunnen zich dan prima herstellen.

UV-licht doodt bacteriën en andere microben. Huismijt overleeft in zijn geheel niet bij een goede opfrisbeurt. Daarnaast heeft de zuurstof in de lucht een herstellende functie op natuurlijke materialen zoals dons.

Donzen dekbed in de wasmachine

Een donzen dekbed van Bedaffair kan in de wasmachine gewassen worden. Doe het niet te vaak. De kwaliteit van het dons gaat hierdoor achteruit. Het beste kunt u een donzen dekbed eenmaal per halfjaar wassen in de wasmachine, vaker is niet nodig. Gebruik altijd een mild of biologisch wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel.

Omdat dons aan elkaar gaat plakken na de wasbeurt is het handig om in de droger een paar tennisballen of ecoballen mee te laten draaien.
Zo wordt uw donzen dekbed goed opgeklopt en heerlijk zacht en luchtig.

Levensduur donzen dekbed

Een donzen dekbed gaat gemiddeld 8 jaar mee. Uw dekbed blijft in de beste conditie wanneer u het op de juiste manier onderhoudt.

Vlekken reiniging

Het is mogelijk een vlekje te verwijderen uit een donzen dekbed. Sla het vulmateriaal weg uit het gebied waar het vlekje zich bevindt en was de vlek met een milde of biologische zeep. Spoel het behandelde gebied grondig met water en maak het zeer goed droog. Verzeker u ervan dat de donzen vulling goed droog is. Een klompje dons kan het beste uit elkaar worden getrokken en opnieuw gedroogd worden. Het drogen kan met een haardroger (medium stand) of in de droger waarin een tennisbal is gevoegd om het dekbed op te kloppen. Gebruik nooit een zeer hete stand.

Opbergen van een donzen dekbed

Berg een donzen dekbed voor langere tijd op in de speciale Bedaffair dekbed verpakking. De speciale Bedaffair donzen dekbed tas zorgt dat het natuurlijk materiaal kan ‘ademen’. Een plastic tas houdt het eventuele vocht vast en dat kan leiden tot schimmelgroei.

Dit advies geldt overigens voor alle Bedaffair dons producten, dekbedden en kussens, en het meeste bedtextiel.

Nomite keurmerk logoAllergie en astma

Het NOMITE-keurmerk op de dekbedden die Bedaffair aanbiedt geeft aan dat het om een product gaat dat geschikt is voor personen met huisstofmijtallergie. Want beddengoed dat gevuld is met veren en dons hebben voor mensen zeer gunstige warmte- en klimaat verhoudingen (snellere opwarming tijdens het slapen, snellere vochtafvoer tijdens het luchten) een zeer òngunstige omgeving  voor de huisstofmijten die afhankelijk zijn van het vochtigheidsgehalte.

De veren- en dons dichte hoes van het dekbed biedt extra bescherming waardoor het binnendringen van mijten wordt tegengegaan. Ook als u allergisch bent voor huisstof of astmatisch bent, hoeft u dus niet af te zien van het natuurlijke slaapcomfort, dat dons en veren biedt. Dat is door wettenschappelijke onderzoeken aangetoond.

Keurmerk biologisch afbreekbaar en hygiëneGreenline keurmerk

Dekbedden voorzien van het Greenline keurmerk zijn gevuld met veren en dons dat gewassen en gedroogd is op een temperatuur van tenminste 100°C. Een Greenline label waarborgt de hygienische wetgeving vastgelegd in de Europese standaard EN 12935.

Veren en dons zijn een natuur product. De natuurlijke eigenschappen - het weegt licht en houd je comfortabel warm – geven uitzonderlijke warmte isolatie. Het traceability systeem van de Bedaffair dekbedden is gedocumenteerd en een waarborg dat de vulling is verkregen conform de huidige diervriendelijkheids wetgeving.

Gedurende de hele productie lijn worden uitsluitend milieuvriendelijke reinigingsproducten gebruikt zodat de natuurlijke eigenschappen van veren en dons behouden blijven. In tegenstelling tot polyether en andere plastic/petrochemische dekbedden zijn de Bedaffair dekbedden dus gezond, 100% biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke stoffen!
Dat is nog eens lekker slapen!

Kom langs in de showroom van Bedaffair op Amsterdam IJburg of bestel direct online!
Bekijk hier onze donzen dekbedden collectie.

Dit bericht is geplaatst in Onderhoud Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking