Bel ons 020 3031179
0
 
 
Donzen kussen Vital 65% eendendons medium Donsana Jonk

Meer Views

Donzen kussen Vital 65% eendendons medium Donsana Jonk

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 109,00

Op dit lekkere, medium eendendons kussen leg je met plezier je hoofd neer na een drukke dag. Het donzen kussen van 65% eendendons en 35% eendenveertjes is medium stevig en ook nog vormbaar. De zachte batist tijk is van 100% katoen, gevuld met 750 gram Nederlands eendendons. De tijk is huismijt-proof en heeft het Nomite label. Het fijne eendendons kussen Vital is wasbaar p 60 gr.


DIt kussen is ook verkrijgbaar met schouderuitsparing (curve model).


Downpass certficaatIDFL documentatiesysteem herkomst ganzendonsZonder schadelijke desinfecteringsmiddelen geproduceerd en dus biologisch afbreekbaarOver Ökotex Over Nomite huismijtproof kussens


 

* Vereiste velden

levertijd op voorraad

Belangrijke specificaties van het eendendons kussen Vital:


Merk: Donsana Jonk
Type: Vital
Materiaal: Tijk: 100% katoen percal, ökotex gecertificeerd
Vulling: 65% Nederlands eendendons / 35% eendenveertjes
Stevigheid: medium
Maat: standaard 60x70 cm
Vorm: boxkussen of curve
Vulgewicht: 750 gram


Anti-allergeen: Ja, Nomite (anti-huisstofmijt)
Onderhoud: Dagelijks even opschudden. Af en toe luchten bij voorkeur in de schaduw. Het kussen kan gewassen worden met weinig wasmiddel op maximaal 60 graden, maar wij adviseren 40 graden. In de droger met tennisballen, daarna heel goed opschudden.
Keurmerken: Tijk: Ökotex en Nomite
Dons: Downpass, Greenline


Slapen op een eendendons kussen


Een eendendons kussen is zacht, licht, lekker vormbaar en erg comfortabel. De comfortabele eendendons kussens schudt u `s morgens even op en `s avonds lijkt het dan alsof u weer op een nieuw kussen ligt.


Diervriendelijk dons kussen


Het Downpass keurmerk en certificaat staat voor hoge kwaliteit van dons en veren èn dat er zeer strenge criteria zijn bij het houden van (water)dieren en verkrijgen van dons en veren. Zo is het niet toegestaan om dieren in kooien te houden of onder dwang te voeren, het levend plukken van ganzen en eenden is verboden. Om te slagen voor de audit moet de fokkerij aan de volgende basisvoorwaarden worden voldaan: de stallen moeten adequaat zijn, de dieren moeten voldoende voer en vers water krijgen, de dieren moeten beschermd worden tegen ziekten en natuurlijke vijanden en verzorgd worden door vakkundig personeel. Om de fokkerijen te controleren vinden er regelmatig zowel aangekondigde als niet aangekondige audits plaats.


Daarnaast wordt de kwaliteit van het product met dit certificaat getest door officiële test instituten onder notarieel toezicht. Er wordt o.a. beoordeeld of de op het label vermelde hoeveelheid dons in het dekbed/kussen aanwezig is. Verdere informatie daarover vindt u op Downpass.com.


Anti-allergeen eendendons kussen


De tijken van de Donsana kussens zijn extra dicht geweven - ze hebben het Nomite label – en dat is pech voor de huismijt: die komt er niet in. Zo kunnen ook mensen met een huismijt-allergie genieten van de luxe van een ecologisch eendendons hoofdkussen.


Made in Holland


De eendendons hoofdkussens worden gemaakt in Nederland. Voor een deel is het zelfs handwerk. Het maakproces voldoet aan de strengste Europese normen. Kwaliteit verzekerd. Dat is vaak anders bij de goedkopere kussens uit China.


Donsana is het merk van het Volendamse familiebedrijf Gebroeders Jonk. Dit prachtige Nederlandse familiebedrijf heeft al meer dan 90 jaar traditie in slapen en ambachtelijk vakwerk. 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

Kom proeven en beleven in onze showroom!

Bij Bedaffair vind je zowel online als in de 300m2 showroom te Amsterdam-IJburg al je handgemaakte matrassen, massief houten bedden en ledikanten, boxsprings, kussens, dekbedden en bedlinnen van natuurlijke materialen en de meest faire en verantwoorde herkomst. Kom gerust eens naar de showroom, waar je de mogelijkheid hebt voor proefliggen en om te voelen hoe het bed, matras, kussen of dekbed aanvoelt. Kom proeven en beleven. Gun jezelf een goed en mooi bed, een eerlijk advies en een werkelijk goede en welverdiende nachtrust!

 
Natuurlijk esthetisch design
 
Ethisch & integer
 
Ambachtelijk
 
Persoonlijk

Meer over onze winkel

Vergelijkbare producten