Dr. Schussler celzouten kopen en bestellen

Dr. Schüssler celzouten bij Bedaffair.nl
Nieuw in de collectie van Bedaffair.nl zijn de ambachtelijk gemaakte mineraal Schussler celzouten van Vita-zouten. De Schussler celzouten zijn ontwikkeld door de Duitse arts Dr. Med. Wilhelm Schussler (1821-1898). Wilhelm Schussler noemde zijn therapie: ‘Biochemie’ en de middelen ‘Functiemiddelen’. Naast bedden en matrassen levert Bedaffair al langere het essentiële mineraal magnesium, het rustgevende en ontspannings mineraal. De Schussler celzouten zijn een welkome aanvulling op ons brede assortiment ecologische en biologische slaapproducten. Waardoor we nog gespecialiseerder advies kunnen geven wat betreft slaap.

Biochemie en natuurlijke mineralen
Het begrip ‘Biochemie’, is afgeleid uit het Griekse bios: Leven en Chemie: de wetenschap der elementen, betekent ‘chemie van het leven’, dus de leer van de chemische processen in het organisme. De Schussler-celzouten, zijn de in de natuur voorkomende mineraal zouten. Deze minerale zouten bevorderen de chemische levensprocessen in de cellen (uitscheidingen, celdeling, stofwisseling, enz.). Om deze reden noemde de arts Dr. Schüssler zijn therapie: ‘Biochemie’ en de tabletten: ‘Functiemiddelen’.

Bedaffair en ambachtelijk geproduceerde mineraal celzouten
Bedaffair levert naast het belangrijke ontstress en rustgevende mineraal magnesium ook Dr. Schüssler's celzouten volgens de klassieke receptuur®. Deze zogenaamde VitaZouten zijn gewonnen uit veraste plantenresten en bronwater en ambachtelijk vermengd en verwreven (wrijvende methode) maar niet gepotentieerd(!) (geschud). Want voor de werkzaamheid van de celzouttherapie zoals door Schüssler beschreven is het van essentieel belang dat celzouten zijn gewonnen uit organisch materiaal en worden verwreven. Het zout kan alleen dàn worden opgenomen in onze lichaamscellen.
Celzouten, volgens de klassieke receptuur® genezen geen symptomen, maar dragen bij aan de optimalisering van het herstellend vermogen, de weerstand en de vitaliteit en daarmee een goede gezondheid.

De grondgedachten van Dr. Schüssler tot zijn celzouttherapie
Nadat Schüssler jarenlang met homepathie had gewerkt en daar goede resultaten mee bereikte, was hij er niet volkomen tevreden mee. Hij had moeite met de enorme hoeveelheid van de homeopathische middelen. Toen waren dat meer dan 1000 homeopathische middelen, tegenwoordig zijn dat er al meer dan 2000.
In zijn zoeken naar een methode, waar men met minder middelen toekon, herinnerde hij zich het werk van Professor Virchow over de menselijke cellen. Omstreeks dezelfde tijd kwamen de onderzoeksberichten van de Nederlandse fysioloog Jacob Moleschott hem onder de ogen. Moleschott had ontdekt dat opbouw en levensvatbaarheid van de organen door anorganische bestanddelen (zoals de anorganische mineraalzouten) bepaald worden.

Aangespoord door het werk van de Nederlandse fysioloog Jacob Moleschott (1822-1893), die ontdekte dat fosfor belangrijk is voor de zenuwcel en die de zin: ‘zonder fosfor geen gedachten’ poneerde, kwam Schüssler (1821-1898) tot de overtuiging dat ontbrekende anorganische minerale zouten gestoorde levensprocessen en daarmee ziekten en gezondheidsklachten veroorzaken.

Zo kennen we vandaag de dag deze fosfaatverbinding onder de naam Kalium phosphoricum essentieel voor de vorming van lecithine, een zeer werkzame substantie bij storingen van het geheugen en eveneens ter bestrijding van verhoogd cholesterol.

De celzouten van Dr. Schüssler bestellen
De celzouttherapie is er op gericht om tekorten van minerale celzouten aan te vullen. Mineralen tekorten geven de aanleiding tot gezondheidsklachten en ziekten. Door de aanvulling van mineralen wordt het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam geactiveerd.

Slapeloosheid en slecht slapen
Bedaffair is leverancier van ambachtelijk gemaakte Dr. Schüssler celzouten, de best opneembare celzouten voor ons lichaam.
Heeft u last van slapeloosheid of slaapt u slecht? Slapeloosheid door een tekort aan minerale zouten in de cel. Heeft u last van slapeloosheid, erg levende dromen, rusteloze slaap of slaperigheid in de namiddag? Dan kunnen de Dr. Schüssler vita-zouten ingezet worden.
Bedaffair heeft deskundige kennis en geeft gratis advies over de benodigde celzouten. U kunt contact met ons opnemen via email: info@bedaffair.nl. Indien nodig nemen we telefonisch contact met u op.

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking