Duurzaam produceren uit respect voor de natuur

De houding ten aanzien van duurzame producten is veranderd: vroeger werden ze als stoffig en onhip bekeken, de laatste jaren zijn ecoproducten tot echte trendsetters uitgegroeid. Dat is met name zo omdat hun aanbod ondertussen verfijnd en luxueus is geworden. Dit geldt voor alle branches, van levensmiddelen over textiel tot meubelen en slaapkamer meubels. Duurzaam geproduceerde meubels en slaapkamer meubilair in natuurlijk hout zijn niet meer weg te denken uit de markt. De gevoeligheid van de gebruiker voor hoogwaardige Europees ambachtelijk geproduceerde meubelen en natuurlijke materialen blijft groeien. Bedaffair uit Amsterdam is de grootste en enige specialist in handgemaakte bedden, kasten, bijmeubelen en matrassen gemaakt van, uitsluitend, natuurlijke materialen. Vanaf begin 2018 is Bedaffair exclusief TEAM 7 dealer in groot Amsterdam. TEAM 7 meubelen vindt u vanaf half / eind juni 2018 in de prachtige showroom van Bedaffair.

Duurzaam produceren uit respect voor de natuur    Duurzaam produceren uit respect voor de natuur

TEAM 7 meubels

Een pionier van het eerste uur is de meubelmaker TEAM 7. Dit Oostenrijkse bedrijf heeft naam gemaakt als specialist van natuurlijk, massief houten meubilair dat beantwoordt aan de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid en ecologie. TEAM 7 is de enige onderneming die het duurzaamheidsprincipe al meer dan dertig jaar consequent toepast. Door de succesvolle combinatie van kwaliteitsvol, natuurlijk hout en bekroond design is TEAM 7 in een snel tempo uitgegroeid tot marktleider in de branche.

Wij waren al eco toen dat nog 'out' was.

Echt duurzaam meubilair voldoet aan verschillende ecologische voorwaarden, te beginnen bij het consequent gebruik van natuurlijke, hergroeibare grondstoffen. Sinds 1980 volgt TEAM 7 deze weg en is het zijn wortels trouw gebleven. „Van boom tot afgewerkt product controleren we de volledige waardecreatieketen en zien we toe op een zuivere, duurzame productie“, legt CEO Georg Emprechtinger uit. Naast het gebruik van natuurlijke grondstoffen gaat veel aandacht naar het verantwoordelijke en spaarzame gebruik van het hout en naar energiearme productie. Afval wordt zoveel mogelijk vermeden.

In de eigen platenfabriek wordt strikt in opdracht geproduceerd om verspilling te voorkomen   Team 7 Riletto bed in noten hout massief

In de eigen platenfabriek wordt strikt in opdracht geproduceerd om verspilling te voorkomen. „Alleen als we bewust en duurzaam leven, hebben toekomstige generaties nog een leefbare wereld“, aldus Emprechtinger. Daarom is milieuzorg op de lange termijn een kerngegeven bij de ecopionier. Voor het hoogwaardige meubilair uit natuurlijk hout worden uitsluitend edele loofhoutsoorten gebruikt als beuk, els en eik uit bossen in de Europese regio. Zo wordt energieverslindend transport, als bij gebruik van tropisch hout, vermeden.

Vanaf begin 2018 is Bedaffair exclusief TEAM 7 dealer in groot Amsterdam. TEAM 7 meubelen vindt u vanaf half / eind juni 2018 in de prachtige showroom van Bedaffair aan het IJ. Klik hier voor openingstijden, contact en adresgegevens >> 

Dit bericht is geplaatst in Design Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking