Fibromyalgie, elektrosmog en electromagnetische straling

fibromyalgie-elektrosmog-en-electromagnetische-stralingFibromyalgie en verbetering van klachten bij het slapen

Fibromyalgie wil zeggen: pijn in bindweefsel en spieren. Bij fibromyalgie komen verschillende klachten tegelijkertijd voor, zoals pijn, vermoeidheid, stijfheid, veelal stemmingswisselingen en soms een slechte nachtrust.
De pijn komt vooral voor op de specifieke tender points in de spieren, het bindweefsel in en rondom de gewrichten. Dit is net als spierpijn na flink sporten, overbelasting of tijdens griep, alleen gaat het niet meer over.

Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van fibromyalgie heeft nog niet veel opgeleverd. Er zijn veranderingen in de spierspanning, die men echter ook bij mensen vindt zonder fibromyalgie. Mogelijk is er een verstoring in de hersenen, die invloed heeft op de doorbloeding of de spierspanning. Mogelijk heeft de manier van verwerken van prikkels uit de omgeving invloed op de klachten.

Het is in ieder geval geen ontstekingsziekte en het is hoogstwaarschijnlijk niet erfelijk. De diagnostische criteria zijn redelijk subjectief, wel zijn de specifieke tender points op meerdere plaatsen zeer pijnlijk. Opvallend is dat fibromyalgie niet tot beschadigingen van spieren of gewrichten leidt.

Tips ter verbetering van fibromyalgie klachten en het slapen:

- Saneer electrosmog bij de slaapplaats. Als we slapen zijn onze hersenen en met name het limbisch systeem 200 - 400 maal gevoeliger voor elektrosmogbelasting dan wanneer wij wakker zijn. Elektrosmog belasting werkt zeer storend op de functie van de hypothalamus en het autonome zenuwstelsel en verergert fibromyalgieklachten.
- Matrassen met een binnenvering of pocketvering geleiden electromagnetisme. Een matras van natuurlatex afgedekt met katoen, wol en kokos zijn neutraal en hebben een optimale vocht- en warmteregulatie.
- Van de combinatie appelzuur en magnesium is aangetoond dat het de pijn vermindert bij fibromyalgie.
- Verbeteren van de leverfunctie. Zeer onderscheidend en uniek zijn acupuntuur behandelingen voor de lever.

Het is duidelijk dat fibromyalgie een verandering is in het spiermetabolisme, dat pijn en vermoeidheid kan veroorzaken. Het is opvallend dat het bij vrouwen vaker voorkomt dan bij mannen. Verder lijkt er een verwantschap te bestaan met chronisch vermoeidheidssyndroom.


Wil je meer weten over elektrosmog en electromagnetische straling in de slaapkamer en welke conclusies er uit de wetenschappelijke onderzoeken zijn gekomen? Dan vind je deze informatie misschien ook interessant.

Hebt u een vraag of wilt u persoonlijk advies? Laat u dan informeren door onze adviseurs, tevens voormalig ambachtelijk beddenmaker. U kunt Bedaffair dagelijks telefonisch bereiken via telefoonnummer 020-3031179 of per email via info@bedaffair.nl. U kunt ook terecht in onze Bedaffair winkel. Van dinsdag tot en met zondag geopend om al uw vragen te beantwoorden.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking