Matras van natuurlijke materialen

Een van onze beddenmakersMatrassen van ecologische en biologische materialen

Een matras van puur natuurlatex heeft unieke en prettige eigenschappen wat slapen betreft. Daarnaast zijn ze heel ‘gezond’ voor het milieu. Vergeleken met synthetische koudschuimmatrassen of traagschuimmatrassen die gemaakt zijn op aardoliebasis hebben matrassen van natuurlijk materialen meerdere voordelen. Zo is eco latex een basis voor natuur of eco matrassen, een puur natuurlijke grondstof. Natuurlatex wordt op een milieuvriendelijke manier gewonnen. Eco natuurlatex wordt gewonnen op rubberboomplantages. Bomen binden het broeikasgas CO2 en produceren de zuurstof die wij nodig hebben om te ademen. Verder levert het ook nog hout en werkgelegenheid op!

Natuurlatex matrassen van Bedaffair komen direct uit ambachtelijk bedden atelier

De natuurlatex matrassen van Bedaffair worden handgemaakt in een kleine ambachtelijke werkplaats in Duitsland. Rechtstreeks inkopen van eco natuurlatex matrassen biedt voordelen. U heeft direct contact met de maker van uw natuurlatex matras en dat is wel zo'n fijn idee. Direct inkopen geeft voordeel in prijs. Geen extra marges voor tussenpersonen. Èn bovendien is Bedaffair's eigenaar en adviseur Arend Vaders zelf ambachtelijk beddenmaker geweest en geeft hij persoonlijk advies bij het kiezen van een goed en juist eco natuurlatex matras.

Puntelasticiteit of comfort verbredende vlakte-elasticiteit?

Ondersteuning van de ruggegraat of wervelkolom is een van de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een nieuw matras. Puntelasticiteit is een belangrijke en veel besproken eigenschap van natuurlatex matrassen. Of puntelasticiteit echter goed zijn werk kan doen is afhankelijk van de dikte van een natuurlatex matras. De combinatie natuurlatex met andere natuurlijke materialen geven echter een nòg hoger comfort van een natuurlatex matras. Naast onze 'gewone' natuurlatex matrassen heeft Bedaffair unieke speciaal ontworpen natuurlatex matrassen met vlakte-elasticiteit.

- Lees meer over het verschil tussen puntelasticiteit en comfort verbredende vlakte-elasticiteit >

Natuurlatex matras of synthetisch latex matras?

Anders dan bij synthetische (plastic) latex is natuurlatex poreuzer. Dit zorgt er bij natuurlatex voor dat de luchtcirculatie goed is en dat het matras daardoor beter 'ademt'. Natuurlatex is gemaakt van rubber van de rubberboom (Hevea Brasiliensis).  Let er bij aanschaf op dat je kiest voor de benaming ‘100% zuivere natuurlatex’, want volgens de Europese wetgeving mag een matras al het label ‘natuurlatex’ dragen bij 40% natuurlatex en 60% synthetische latex.

Voordelen eco natuurlatex matrassen

Matrassen met de benaming 100% natuurlatex hebben de daarnaast nog een aantal prettige eigenschappen:

  •     Ze zijn veerkrachtig, verdelen de druk goed en ze zijn, meestal, duurzaam (let op keurmerken en percentage natuurlatex in het matras).
  •     Ze bevatten geen allergenen.
  •     Ze zijn vrij van chemicaliën en daardoor ook meteen vrij van chemische geuren en uitwaseming gifstoffen.
  •     Ze zijn anti-schimmel, anti-huisstofmijt en antibacterieel..
  •     Natuurlatex matrassen zijn van nature brandwerend zonder brandvertragers.

 

Een Bedaffair natuurlatex matras ondersteunt uw ruggewervel en ligt zeer comfortabel


Biologisch katoen:
Katoen is een plantaardige natuurstof die al sinds honderden jaren in katoenplantages wordt verbouwd. De katoenplant gedijt in tropische, en subtropische klimaten, heeft een hoge bodem- en luchtvochtigheid nodig evenals sterke zonnestralen.
Het hoge cellulose-aandeel en de fijne structuur maken katoen bijzonder huidvriendelijk. Ideaal voor zeer veel doeleinden en in het bijzonder voor allergieklachten.
Het katoen in matrassen zorgt voor een goede vochtregulerende kracht, weerstandskracht, ademingskracht en het lichte onderhoud, maken katoen tot een zeer hoogwaardig materiaal. Dit zijn allemaal eigenschappen die voor een uitstekend comfort zorgen.

Biologische scheerwol:
De niet te evenaren eigenschappen van wol zoals, warmtegeleiding, vastheid, fijnheid, veerkracht, elasticiteit en in het bijzonder de vochtregulatie maken deze tot een hoogwaardige en onvervangbare grondstof.
Wol neemt tot een derde van zijn nettogewicht aan vocht op, zonder nat aan te voelen en zijn overige eigenschappen te verliezen. Van nature heeft wol een gelijkmatige luchtverdeling. Wol trekt positief geladen deeltjes aan. Onze huid is negatief geladen en trekt daardoor positieve ionen aan; wol neemt deze ionen op en neutraliseert deze. Dat is een groot voordeel voor een gezonde slaapruimte.
Bedaffair verwerkt uitsluitend biologische wol in matrassen en dekmatrassen. Daar worden schapen nog blijer van en wij ook.

- Lees meer over de eigenschappen van wol >

 
Dik gekruld paardenhaar:
Tijdens het productieproces worden de haren door het spinnen gekruld. Om de krullen te fixeren worden de krullen langdurig gestoomd in een autoclaaf. Hierdoor het haar volledig gereinigd en verkrijgt het een bijzonder hoge veerkracht.
Tussen de laag paardenhaar bevindt zich een luchtlaag. Daarnaast nemen paardenharen vocht op en wanneer de vochtigheid van de omringende lucht daalt, “ademt” het nieuwe lucht in waardoor het water verdampt. Een bijzonder aangenaam zachte, warme en zeer comfortabele grondstof voor een optimaal ventilerend en droog bedklimaat.
Paardenhaar heeft antireumatische eigenschappen, is elastisch en zorgt voor een goede klimaatregulering. Hiermee is het heel geschikt voor mensen die overmatig transpireren.

- Lees meer over de eigenschappen van paardenhaar >


Gelatexeerde kokos:
Gelatexeerd kokos heeft, wanneer het toegepast is in matrassen, een aantal prettige kenmerken. Zoals een goede luchtcirculatie en solide ligeigenschappen met goede kernstructuren. Een matras met een kern van kokos is ideaal voor rug- en buikslapers. Deze kern zorgt ervoor dat je niet te ver wegzakt in het matras. Bedaffair biedt een matras waar zowel kokos als paardenhaar is verwerkt, zo kun je persoonlijk voor een wat steviger of soepeler kant kiezen op de momenten dat je daar behoefte aan hebt.

Hoe lang gaat een matras mee?

Een matras gaat ongeveer 10-12 jaar mee. Dat geldt voor bijna alle matrassen, ook voor matrassen uit hoge prijsklassen. Deze levensduur heeft onder andere te maken met hygiëne. De boosdoeners zijn zuren en zouten uit transpiratievocht en mogelijk huisstofmijt en schimmel. Als jouw slaapkamer vochtig is of slecht te luchten is of je hebt bijvoorbeeld laden onder je bed waardoor je matras niet voldoende kan luchten, kan de levensduur korter zijn.

Waar moet je op letten als je een nieuw matras koopt?

De keuze voor het juiste en correcte matras is dus belangrijk, maar kan best lastig zijn omdat er veel factoren zijn waar je rekening mee moet houden, zoals de maat, het materiaal en de prijs. En is het matras van je keuze stevig of zacht? Je kunt het aanbod voor jezelf flink beperken als je kiest voor een bepaald type matras, zoals natuurlatex matrassen, waarmee je het best tegemoet komt aan je voorkeuren en eigenschappen (denk aan slaaphouding en postuur).

- Lees de 5 beste tips voor het kiezen van een nieuw matras van voormalig ambachtelijk beddenmaker Arend Vaders >

De collectie natuurlatex matrassen bij Bedaffair

Op Bedaffair.nl vindt u het assortiment natuurlatex matrassen. Via het navigatiemenu surft u eenvoudig door de pagina en kunt u de collectie bekijken, samenstellen en uiteindelijk ook het natuurlatex matras kiezen dat bij u past.

Hebt u een vraag of wilt u persoonlijk slaapadvies? Laat u dan informeren door onze slaapadviseur, tevens voormalig ambachtelijk beddenmaker. U kunt Bedaffair dagelijks telefonisch bereiken via telefoonnummer 020 - 3031179 of per e-mail. U kunt ook terecht in onze Bedaffair winkel te Amsterdam IJburg. Van dinsdag tot en met zondag geopend om al uw vragen te beantwoorden.

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking