Natuurlatex matrassen van Prolana zijn fairtrade én duurzaam

Voor het Duitse kwaliteitsmerk PROLANA behoort een eerlijke, sociale, en dus faire omgang met élke bewoner van de aarde tot de ziel van het bedrijf. Zowel voor ons, Bedaffair, als Prolana is: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen DE ondernemers filosofie. Hoe brengt het Duitse ecologische merk PROLANA dit tot uiting?

De grootste afnemer van Fair Trade natuurlatex

Eco matrassen pionier PROLANA bewandelt totaal nieuwe wegen waar het om natuurlatex en natuurrubber gaat. Het bedrijf is namelijk wereldwijd de grootste afnemer van eerlijk verhandelde natuurlatex. Dankzij de Fairtrade premie hebben vrouwen en mannen, in India en Sri Lanka, tientallen innovatieve en duurzame Fair Trade projecten tot werkelijkheid gemaakt.

Fair Rubber is Fairtrade maar dan meer

In tegenstelling tot andere Fairtrade programma’s betalen de fabrikanten en producenten geen provisie om op de Fair Rubber register vernoemd te worden. PROLANA is betrokken bij het „Living Wage Pilotproject“. Dit betekent dat de directe loonkosten verhoogd worden van de medewerker die voor PROLANA produceert. En op dit moment is dat 20% meer dan het voorgeschreven minimumloon. Daarnaast krijgen de medewerkers een 13e maand uitgekeerd en dat is uniek bij Fairtrade projecten. PROLANA is dus wereldwijd de grootste natuurlatex matras producent die Fair handelt.

Sinds het begin van het Fair Rubber project heeft PROLANA inmiddels meer dan € 150.000,- betaald aan de arbeiders op de natuurrubber plantages. Uniek: bij deze uitbetaling mogen zij zelf weten waar het geld wordt ingezet (in vergelijking met donaties aan Fairtrade projecten).

- Wij vinden dit een bewonderenswaardig initiatief van PROLANA en zijn trots om het énige verkooppunt van PROLANA hoogwaardige natuurlatex matrassen in Nederland te zijn.
- Omdat de Nederlandse wet voorschrijft dat iedere fabrikant zélf de verantwoordelijkheid draagt om een schadelijk of gifvrij, ecologisch en wellicht ook Fair Trade artikel te produceren – is het de vraag of fabrikanten voor hoge marges en ruime subsidies kiezen (denk aan olie) óf eerlijk en fair voor alle medewerkers in de keten.
- Hoe meer fabrikanten zich aansluiten bij Fair Rubber én het Living Wage Pilotproject, hoe gelijkwaardiger het loon niveau van vrouwen en mannen in India en Sri Lanka wordt.

PROLANA – Fair Trade Pionier in natuurrubber / natuurlatex

PROLANA biedt een uitgekiend slaapsysteem waar het natuurlatex matrassen betreft. Het ligcomfort onderscheidt zich van alle andere natuurlatex aanbieders. De matras collectie bestaat uit natuurlatex of een combinatie van natuurlatex en kokos vezel. Natuurlatex biedt zowel flexibiliteit als ondersteuning, en dat is heerlijk voor de wervelkolom. Goed voor uw lichaam en geest én voor de armsten in de wereld.

Met een natuurlatex matras van PROLANA doet u niet alleen uzelf een groot plezier en gunt u uzelf een heerlijke nachtrust. Ook de arbeiders op de rubberplantages in India en Sri Lanka gunt u dan een hoger loon, wat direct invloed heeft op verbetering van hun levensomstandigheden.

De levensomstandigheden van arbeiders op rubberplantages in India en Sri Lanka mogen verschillend zijn, het levensdoel van deze mensen verschilt niet met dat van ons. Ook de arbeiders op rubberplantages willen een veilige toekomst voor hun kinderen en financiële zekerheid bij ouderdom. Dáárom hebben de arbeiders de Fair Trade premie nodig.

Fair Rubber logo   Natuurlatex matrassen van Prolana zijn fairtrade én duurzaam     Prolana eco natuurlatex matrassen Fair Trade

De Fair Trade premie wordt ingezet voor:

Schoon water: Waterprojecten met nieuwe aanleg van leidingen, watertanks met filter voorzien plantage dorpen van schoon drinkwater.

Aansluiting op het stoomnetwerk: In de Tropen wordt het vroeg donker en een stroomaansluiting maakt het voor kinderen mogelijk om s avonds te leren, de volwassenen kunnen huishouden doen en van hun vrije avond genieten.

Onderwijs: Beurzen maken het mogelijk om begaafde kinderen verdere scholing te bieden op middelbare scholen en hogere scholen of een specifieke beroepsopleiding zoals verpleegkundige. Een aanvullende zorgverzekering: Een uitgebreide zorgverzekering maakt het mogelijk om omvangrijke medische voorzieningen te bieden zoals een behandeling bij kanker in een gespecialiseerd ziekenhuis.

Een aanvullende ouderenvoorziening: Voor de gepensioneerde plantage arbeiders wordt het mogelijk gemaakt om een woning te huren. Steeds meer gepensioneerden kunnen niet bij hun kinderen inwonen, omdat in de kleine woningen geen plaats voor hen is.

Gunstige leningen en persoonlijke kredieten: van financiële hulp bij de aanschaf van een koe, een startkapitaal voor een kleine onderneming tot een taxiservice. Een overbruggingskrediet voor een huwelijk, of de aanschaf van een brommer – veel dorpen op rubberplantages liggen afgelegen en kunnen vaak alleen per voet bereikt worden.

             Vrouwelijk arbeider op rubber plantage        Rubberplantage 

Goed om te weten:

Slaap op een natuurlatex matras en draag direct bij aan een schone aarde. Rubberbomen absorberen meer CO2 dan bijna alle andere planten. Zelfs tropische regenwouden kunnen in dit opzicht niet met een rubberboomplantage concurreren.

Gifvrij slapen

PROLANA matrassen, toppers en warmwater kruiken met een Fair Rubber label zijn gemaakt van 100% natuurrubber / natuurlatex en worden dus nooit en te nimmer gemengd met petrochemisch synthetisch latex.

- Bekijk hier de volledige collectie van PROLANA >

Dit bericht is geplaatst in Matrassen Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking