Natuurlijk slapen op natuurlijke materialen

Bedaffair is exclusief dealer van het 100% Nederlandse merk Skoon.
Het merk Skoon komt van het Noord-Hollandse woord ‘Skoon’. Dat staat voor mooi, schoon en aantrekkelijk.
Skoon ontwerpt gepersonaliseerde op maat gemaakt bedden voor liefhebbers van luxe, duurzaamheid, comfort en persoonlijkheid. En gebruikt hierbij alleen de mooiste natuurlijke materialen. Dit is een bed voor wie het beste niet genoeg is. En voor wie de prijs-kwaliteit verhouding in evenwicht moet zijn. Exclusief verkrijgbaar bij Bedaffair te Amsterdam-IJburg.

SKOON, uitrusten begint bij goed slapen.
De boxsprings, matrassen en bedden van Skoon worden ambachtelijk met de hand gemaakt. Skoon gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen zoals wol, biologisch katoen, vlas, kamelenwol en paardenhaar. Natuurlijke materialen verpulveren niet, ze zijn milieuvriendelijk, ecologisch, hebben een duurzame kwaliteit en dragen bij aan onze gezondheid. De bedden en boxsprings hebben een luxe uitstraling en worden op maat voor u gemaakt.
Skoon is een 100% Nederlands product.

Biologisch katoenSkoonbetten_matratzen_mit_Fairtrade_biologische_Baumwolle
Na velden met koffiebonen worden de katoenvelden het meest intensief behandeld met verdelgingsmiddelen. Om eventuele risico’s voor de gezondheid van onze klanten uit te sluiten verwerken wij biologisch katoen.
Wist u dat in een Skoon bed zo’n 20 kg biologisch katoen verwerkt wordt?

Eigenschappen katoen:
Katoen is een plantaardige natuurstof die al sinds honderden jaren in katoenplantages wordt verbouwd. De katoenplant gedijt in tropische, en subtropische klimaten, heeft een hoge bodem- en luchtvochtigheid nodig evenals sterke zonnestralen. Het hoge cellulose-aandeel en de fijne structuur maken katoen bijzonder huidvriendelijk.
Goede vochtregulerende kracht, weerstandskracht, ademingskracht en het lichte onderhoud, maken katoen tot een zeer hoogwaardig materiaal.
Dit zijn allemaal eigenschappen die voor een uitstekend comfort zorgen.

Zuivere scheerwol
Wol werkt als een natuurlijk airconditioning. Ze regelt de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding van uw lichaam als u slaapt. Wol neemt tot een derde van zijn nettogewicht aan vocht op, zonder nat aan te voelen en zijn overige eigenschappen te verliezen. Van nature heeft wol een gelijkmatige luchtverdeling. Wol trekt positief geladen deeltjes aan. Onze huid is negatief geladen en trekt daardoor positieve ionen aan; wol neemt deze ionen op en neutraliseert deze.
Dat is een groot voordeel voor een gezonde slaapruimte. Bovendien voorkomt wol schimmel en huismijt.

Comfortabel gekruld paardenhaar
Tijdens het productieproces worden de haren door het spinnen gekruld. Om de krullen te fixeren worden de krullen langdurig gestoomd in een autoclaaf. Hierdoor het haar volledig gereinigd en verkrijgt het een bijzonder hoge veerkracht.
Tussen de laag paardenhaar bevindt zich een luchtlaag. Daarnaast nemen paardenharen vocht op en wanneer de vochtigheid van de omringende lucht daalt, “ademt” het nieuwe lucht in waardoor het water verdampt. Een bijzonder aangenaam zachte, warme en zeer comfortabele grondstof voor een optimaal ventilerend en droog bedklimaat. In dit artikel leest u meer over de vele gezondheidsvoordelen van paardenhaar. images

Kameelwol
Kamelenwol geeft in bed een aangename warmte in koude perioden, en voelt heerlijk koel in warme perioden. Net als schapenwol heeft kameelwol hetzelfde neutraliserend effect op statische elektriciteit, daarbij zorgt het door de capillaire eigenschappen voor een comfortabel microklimaat. Met het oog op deze eigenschappen wordt kamelenwol verwerkt in het topsegment van de Lavital boxspring en matrassen collectie.

Vlas uit België en Zeeland
6000 Jaar geleden werd vlas al gebruikt voor linnen. Farao’s werden voor het mummificeren al in linnen doeken gewikkeld en het is heel goed mogelijk dat destijds vlas ook in bedden werd verwerkt. Vezelvlas is dus een van de oudste gewassen in de wereld. Skoon verwerkt de linnen meubelplaten (vlas) vanwege het lichte gewicht en toch optimale stabiliteit. Tevens draagt het groot vochtabsorberend vermogen bij aan het ‘ademend’ vermogen van de boxspring. Uniek is echter de bijdrage aan brandvertraging en de homogene kwaliteit. Vlas is ook al een niet te evenaren natuurlijk materiaal. Bovendien is het composteerbaar tot biologische meststof net als alle andere zuiver natuurlijke materialen die Skoon verwerkt.

Website Skoon: www.skoonbeds.nl
De volledige collectie van Skoon vindt u bij Bedaffair in Design 020 aan de Pedro de Medinalaan 89-91 te Amsterdam-IJburg.
Maak een afspraak of kom direct langs! T: 020 - 3031179Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking