Donzen dekbed onderhoud. Tips voor wassen en drogen van dons.

Een donzen dekbed is eenvoudig in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Maar er zijn een aantal dingen om goed te onthouden.

Gebruik bij uw donzen dekbed altijd een dekbedovertrekset. Een dekbedovertrek is veel eenvoudiger te reinigen dan een dekbed. Het correct verzorgen van uw donzen dekbed en dons kussens heeft veel invloed op het behoud van kwaliteit en de lengte van hun leven.

Read More

Dit bericht is geplaatst in Onderhoud Op .

Latex kussen wassen - Hoe onderhoud ik een latex - dons hoofdkussen

Wassen: tijk (hoes) en dons

Het kussen kan gewassen worden op maximaal 40 graden. U dient de natuurlatex kern van het kussen te verwijderen. De natuurlatex kern van het kussen mag niet nat worden. Na het wassen droogt u het de hoes van het kussen in de droger met 2 of 3 tennisballen erbij, zodat het dons weer goed wordt losgeklopt. Regelmatig opschudden en luchten.

Natuurlatex kussen met wasbare hoesDe natuurlatex kern van het kussen

De natuurlatex kern van het kussen is onderhoudsvrij. We adviseren u de latex kern niet nat te maken, daardoor kan de latex gaan brokkelen. Als er een vlek op de kern komt, kunt u deze proberen te verwijderen met een zachte, licht vochtige doek met eventueel een ecologisch wasmiddel. Stel de latex kern niet bloot aan direct zonlicht. Daardoor verouderd de latex.
Het onderhoud van een natuurlatex - dons kussen met wasbare hoes is het meest eenvoudig en makkelijk.

Read More

Dit bericht is geplaatst in Onderhoud Op .

Motten weer je met Arvenolie

Arven olie is insecten- en mottenwerend en komt van de Arveden of Alpenden

De Arveden is een bijzondere boom in de Alpen.
De Arve leeft op en om de boomgrens, waar andere bomen het af moeten laten weten en zo goed als geen overlevingskansen hebben. Het klimaat is hard, ruw en de bodemgesteldheid arm. De bomen zijn taai, trotseren weer en wind, zijn zeer vorstbestendig, houden met hun wortelstelsels de grond vast en hebben een beschermende functie bij lawines en vallend gesteente. Ze komen in de Zuid Tiroolse Alpen voor tot 2680 meter. Dikwijls worden ze vergezeld door de Lariks en de pijnboom.

Read More

Dit bericht is geplaatst in Onderhoud Op .

Natuurlijke meubelolie Auro

Natuurlijke meubelolie Auro

Om massief houten meubels, bedden en nachtkastjes te reinigen en te verzorgen is de natuurlijke meubelolie van Auro een goede keuze. Het merk Auro is een van de weinige, zoniet de enige producent van verf, oliën en andere beschermingsproducten die consequent 100% natuurlijke en veilige producten maakt.
Als u voor Auro kiest, maakt u gewoon een eerlijke en zuivere keuze.

Read More

Dit bericht is geplaatst in Onderhoud Op .

Wild eikenhout bedden en onderhoud

Wild eikenhout bedden en onderhoud

Massief wild eiken

De uitstraling van wild eikenhout heeft veel karakter. Wild eiken hout toont een sterke houttekening en duidelijk zichtbare knoesten. Door dit houtbeeld krijgt wild eikenhout zijn natuurlijke charme en unieke karakter. Massief wild eiken hout wordt op speciale wijze in Duitse bossen geteeld en gekapt. Wild eiken wordt uitsluitend geselecteerd uit de randen van de Duitse bossen. Aan de randen van de bossen groeien er meer takken aan een eik, waardoor de eik meer knoesten heeft. Ook heeft massief wild eiken hout heeft meer nerven en kleurnuances waardoor een nog mooiere tekening in het hout ontstaat.

Eiken worden groeien langzaam en worden tegenwoordig nog zelden meer dan honderd jaar oud. Een Eik kan een stamdoorsnede bereiken van meer dan twee meter en ze kunnen meer dan 50 meter hoog worden. Daarnaast kan een Eik uitstekend tegen vorst tot -28°. Karakteristiek voor wild eiken hout is zijn hardheid, grote houdbaarheid en stevigheid. Dankzij zijn grote stevigheid, prachtige structuur en warmte kiest Bedaffair voor wild eiken hout voor ontwerp en productie van onze massief houten meubelen zoals bedden, nachtkastjes en commodes.

Read More

Dit bericht is geplaatst in Onderhoud Op .