Onze keurmerken voor eco latex matrassen

Een nieuwe generatie natuurlatex matrassen, toppers en hoofdkussens. Onovertroffen in kwaliteit, duurzaamheid, ecologie, biologie, biodiversiteit en Fair Trade.

‘Onze meest duurzaam geproduceerde ecologische natuurlatex matrassen, toppers en hoofdkussens laten zien dat wij constant streven naar een hogere kwaliteit comfort en no-nonsense concepten voor de consument’, aldus Arend Vaders, eigenaar en directeur, ‘een echt eerlijk product, uitzonderlijke kwaliteit, persoonlijk aangepaste maatvoering en vooral de hoogste ecologische en sociale productie.’

Al 26 jaar werkt Bedaffair samen met Nederlandse en Duitse ambachtsmensen, keuringsinstituten en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van duurzame gifvrije materialen en technieken vormen de basis van het unieke Bedaffair comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad.

Onze keurmerken voor natuurlatex matrassen:

GOLS keurmerkGlobal Organic Latex Standard (GOLS)

Biologisch en Fair Trade natuurlatex. De Global Organic Latex Standard (GOLS) is een standaard voor grondstoffen en productie van biologisch geteeld latex en natuurlatex als eindproduct. Het is het enige keurmerk dat het gebruik van biologische grondstoffen, dit keurmerk concentreert zich ook op Fair Trade aspecten zoals gezondheid, veiligheid en welzijn, en milieu in het produceren van biologisch natuurlatex producten en matrassen.

Een natuurlatex matras wordt pas een GOLS gecertificeerd, als de matras of het hoofdkussen minimaal 95% gecertificeerd biologische natuurlatex van het totale gewicht bevat. Een GOLS gecertificeerde biologische product volgt strikt de voorwaarden. En dit houdt keten verantwoordelijkheid in en aankopen van biologische natuurlatex, welke ook regelmatig inspecties en audit reviews krijgen.

Bekijk hier de Dormiente heeft GOLS natuurlatex hoofdkussens >

Lees meer op de site van GOLS >

QUL keurmerk

QUL keurmerkDe natuurlatex matrassen van Bedaffair, en onze partners Dormiente, Yumeko en Prolana hebben het QUL keurmerk - Qualitätsverband Umweltverträgliche Matratzen - een Duits kwaliteitslabel voor milieuvriendelijke natuurlatex matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen. Het verschil tussen natuurlijke en synthetische latex is bijna niet te zien en in Europa mag een matras 'natuurlatex' heten bij elke menging of mix van synthetisch en natuurlatex. QUL beschermt deze natuurlatex term en garandeert de natuurlijke oorsprong. Grondstof- en matrasfabrikanten en handelaren werken hierbij samen. Het QUL-certificaat krijgt men pas, als men 100% natuurlatex verwerkt. Bedaffair en Dormiente gebruiken voor de natuurlatex matrassen 100% natuurlatex.

- Lees meer op de site van QUL >

- Lees meer over het verschil tussen 100% natuurlatex, natuurlijk latex en synthethisch latex matrassen >

GOTS - Global Organic Textile Standard

GOTS keurmerkAl het katoen dat Bedaffair gebruikt voor producten èn de katoenen Damai en Yumeko producten voldoen aan de normen van het GOTS keurmerk. GOTS is de wereldwijde standaard voor producten gemaakt van biologisch textiel. GOTS stelt strenge eisen aan het gehele productieproces van begin tot eind. Daarbij wordt gelet op zowel milieu, dierenwelzijn als sociale omstandigheden. Alleen producten die voor minimaal 95% bestaan uit biologische materialen mogen dit keurmerk dragen. 

- Lees meer over GOTS >

Eco Institut Köln

Eco Institut KölnBedaffair matrassen Basic, Natural, Vegan en Deluxe hebben het Eco Institut Köln keurmerk. Hèt Duitse instituut dat ook het QUL, Der blaue Engel en Eco label keurmerk uitgeeft. Eco Institut keurmerk is een Duits kwaliteitslabel voor milieuvriendelijke natuurlatex matrassen. Het verschil tussen natuurlijke en synthetische latex is bijna niet te zien en helaas worden er matrassen met slechts 2% natuurlatex verkocht als 'natuurlijke' latex matrassen. Het Eco Institut beschermt deze term en garandeert de natuurlijke oorsprong. Grondstof- en matrasfabrikanten en handelaren werken hierbij samen. Het Eco Institut Köln-certificaat wordt pas na zorgvuldige laboratoriumanalyse toegekend aan natuurlijke latex producten. Bedaffair gebruikt tenminste 95% natuurlijke latex.

- Lees meer op de site van Eco Institut >

Fair trade natuurlatex (CU Fair Choice)

CU Fair ChoiceDe productie methoden van het Dormiente natuurlatex zijn gecertificeerd volgens de standaarden en criteria van Control Union. CU Fair Choice heeft haar criteria ontwikkeld om hun ervaring van auditing van verschillende organisaties over de hele wereld, gebaseerd op de volgende principes:
Sociaal - samenwerking met ILO conventies en nationale wetgeving.
Milieu – natuurlijke bronnen, water, afval en biodiversiteit management.
Fair Trade and management systemen.
Economie – transparantie.

- Lees meer op de site van Control Union >

Duurzaam geproduceerd keurmerkGreen development & CO2 neutraal geproduceerd

High breathability
Door een unieke vulkaniseringsmethode bezit de latex meer open poriën en een grotere ademend vermogen dan andere natuurlatex matrassen.

Green development keurmerkCO2 neutrale productie

Positieve CO2 balans
Tijdens het productieproces wordt er meer kooldioxide gebonden dan uitgestoten. Gecertificeerd naar ISO 14064 Y GHG.

FSC duurzaam beheerde bossen en Rainforest Alliance keurmerkRainforest Alliance & FSC, duurzaam bosbeheer

Duurzame latex landbouw, gecertificeerd door de Rainforest Alliance, geaccrediteert door de Forest Stewardship Council (FSC).
Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten, die ecosystemen en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders.
- Lees meer op de site van Rainforest Alliance >
- Lees meer op de site van Forest Stewardship Council (FSC) >

Oeko tex 100 keurmerkÖko-tex-Standard 100 / Klasse 1

Hoogst mogelijke klasse in textiel vertrouwen.
De Öko-Tex 100 norm is ’s werelds leidinggevende ecolabel voor textiel- en aanverwante materialen. Materialen getest volgens de criteria van de Öko-Tex norm geven de waarborg dat ze geen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de mens.
Deze testen vinden plaats in onafhankelijke laboratoria, volgens nauwkeurig omschreven procedures.

De collectie natuurlatex matrassen bij Bedaffair

Op Bedaffair.nl vind u een ruim assortiment natuurlatex matrassen. Via het navigatiemenu surft u eenvoudig door de pagina en kunt u de collectie bekijken, samenstellen en uiteindelijk ook het matras kiezen die bij u past.
Naast een uitmuntende Bedaffair matrassen collectie werkt Bedaffair samen met eco-merken zoals Dormiente, Prolana, Team 7 en Yumeko.

Bekijk hier de Bedaffair collectie >
Bekijk hier de Dormiente collectie >
Bekijk hier de Prolana collectie >
Bekijk hier de Yumeko collectie >

Hebt u een vraag of wilt u persoonlijk slaapadvies? Laat u dan informeren door onze vakkundige slaapadviseurs. U kunt Bedaffair dagelijks telefonisch bereiken, tussen 9:30 - 17:00 uur via telefoonnummer 023 - 303689 of per e-mail via info@bedaffair.nl. U kunt ook terecht in onze 800 m2 showroom te Heemstede (Zuid Haarlem). Van dinsdag tot en met zaterdag geopend om al uw vragen te beantwoorden.

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking