Puntelasticiteit of comfort-verbredende vlakte-elasticiteit: het verschil

Puntelasticiteit of comfort-verbredende vlakte-elasticiteit: het verschil .

Bedaffair is een 100% Nederlandse bedrijf met ambachtelijk werkplaatsen in Nederland en Duitsland. En is gevestigd op Amsterdam IJburg. De eigenaar van Bedaffair, Arend Vaders, is voormalig ambachtelijk beddenmaker. Zijn meer dan 20-jarige expertise maakt de Bedaffair matrassen en bedden zeer onderscheidend wat betreft ligcomfort, duurzaamheid, ecologie en wellicht het belangrijkste: prijs-kwaliteit verhouding.
Ondersteuning van de ruggegraat of wervelkolom is een van de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een nieuw matras. Bedaffair heeft natuurlatex matrassen met puntelasticiteit en Bedaffair heeft unieke speciaal ontworpen natuurlatex matrassen met vlakte-elasticiteit. Hieronder leggen we het verschil uit.

Natuurlatex matras met puntelasticiteit en het comfort-verbredende ‘vlakte-elasticiteit’

Bedaffair natuurlatex matrassen zijn uniek van karakter en verkrijgbaar in diverse hardheden (soft, medium, firm en x-firm). Door middel van een speciale opbouw van de natuurlatex matras creëren de Bedaffair ambachtelijke beddenmakers specifieke oppervlakte eigenschappen. Wat een ware kunst van nagevelijkheid (matras elasticiteit)aan de Bedaffair matras geeft.

Ligeigenschappen en lighouding van natuurlatex matrassen 

Hardheid van natuurlatex matrassen

Het onderscheid in hardheid van natuurlatex matrassen is relatief eenvoudig te begrijpen, dit is bijvoorbeeld de keuze tussen soft, medium, firm en x-firm.Een relatief eenvoudige keuze tussen ‘hard’ of ‘zacht’ wordt hierafgewogen.

PuntelasticiteitPuntelasticiteit van natuurlatex matrassen

In het aanbod van natuurlatex matrassen wordt veel gesproken over puntelasticiteit. Hier betreft het de karakters van de oppervlakte eigenschappen en de flexibiliteit van een natuurlatex matras. 
Als een natuurlatex matras alleen in nauwe zin van de drukinwerking nageeft en de weerstand bij stijgende indringdiepte duidelijk sterk wordt, dan noemt men een matras puntelastisch. Natuurlatex matrassen hebben bijvoorbeeld een unieke puntelasticiteit. 

Puntelasticiteit en het effect op de lighouding

Bij puntelasticiteit ervaart het lichaam veelal een ondersteunende werking. Een ondersteuning krijgt het lichaam pas als de matras als het ware ‘terugduwt’. Maar pas op! Niet àlle natuurlatex matrassen kùnnen druk terug geven.Een ‘terugduwend’ ondersteunend effect voor de wervelkolom kan alleen dàn bereikt worden, als de latexkern relatief zacht is en een bepaalde dikte bezit (zoals bijvoorbeeld de Bedaffair natuurlatex matrassen Natural, Deluxe en de natuurlatex matras van Yumeko). Belangrijk is bij het kiezen van een puntelastische matras dat de adviseur zeer kundig is bij het advies en uw rug nameet of deze een correcte lighouding heeft, zoals onze adviseur en voormalig ambachtelijk beddenmaker doet.

Vlakte-elasticiteitHet unieke, speciaal ontwikkeldevlakte-comfort-elasticiteit

Uniek aan een Bedaffair natuurlatex vlakte-comfort-elasticiteit matras is dat dezematras niet alleen in het drukpunt nageeft maar ook breder rondom het drukpunt nageeft, en daarbij toont het zich altijd zeer elastisch.
Dit is
Bedaffair’s vlakte-comfort-elasticiteit. 

Alleen de speciaal ontworpen Bedaffair matrassen bereiken deze unieke eigenschappen, omdat wij de elastische natuurlatex kern met speciaal ontwikkelde natuurlijke comfortlagen afdekken. Ecologische materialen zoals kokosvezel en paardenhaar. 

Als wij de natuurlatex matras bijvoorbeeld met een flexibele kokosvezel afdekken, voelt deze matras duidelijk steviger aan (vaste-vlakte-elasticiteit).  
Als de natuurlatex matras wordt afgedekt met dik gekruld paardenhaar, zal het aanrakingsvlak tussen het lichaam en matras duidelijk wat zachter zijn (zachte-vlakte-elastiteit). 

Beide vlakte-comfort-elastische ligeigenschappen van de Bedaffair natuurlatex matrasen vindt men in onze matrassen Natural en Deluxe.Het onderscheid tussen puntelasticiteit en vlakte-comfort-elasticiteit is zeer onderscheidend en uniek qua ligcomfort.

Puntelasticiteit of vlakte-comfort-elasticiteit natuurlatex matrassen; matras keuze

- Wilt u slechts aangenaam wegzinken in het matras en tegelijkertijd een prettige ondersteuning van de rug voelen, dan kiest u èèn van onze puntelastische natuurlatex matrassen. Zoals het natuurlatex matras van Yumeko.

- Indien u rust wil geven aan uw spieren, ondersteuning en relaxatie aan de wervelkolom, dan is het belangrijk dat het matras niet te zacht noch zo sterk (tè hard) is om teveel druk terug te geven. In dit geval zijn de vlakte-comfort-elasticiteit matrassen van Bedaffair een betere keuze. Dit zijn de natuurlatex matrassen Natural en Deluxe.

                                                            Ergonomisch ligcomfort

Bezoek Bedaffair
Wilt u meer informatie bezoek dan onze showroom op Amsterdam - IJburg. We zijn van dinsdag t/m zondag geopend. Vrij en gratis parkeren voor de deur. Onderaan deze pagina vindt u onze adresgegevens, email en telefoonnummer.

Volg ons ook op Facebook!

Dit bericht is geplaatst in Matrassen Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking