Topdekmatras of topper verlengt levensduur matras

Al ruim 12 jaar zijn topdekmatrassen of topper een trend in de slaapwereld. De dunnere topdekmatras ligt op het gewone matras en worden toppers, opdekmatrassen of dekmatrassen genoemd. Een topdekmatras zorgt voor een hoger ligcomfort. Het maakt het aanrakingsvlak van het matras zachter. Er worden veel verschillende topdekmatrassen en toppers aangeboden. Welke is het meest geschikt voor u? Dat hangt af wat u graag wenst en welke behoefte u heeft waar het uw persoonlijke ligcomfort betreft.

Topdekmatras of topper verlengt levensduur matras

Is uw huidige matras te hard?

Als uw huidige matras te hard is, maar nog te goed om deze te vervangen, dan zijn er toppers die het liggen comfortabeler maken zonder dat u een nieuw matras hoeft aan te schaffen. Een voorbeeld hiervan is een topdekmatras met een zachtere kern. Zo krijgt u een zachter ligcomfort en een betere nachtrust en hoeft u niet direct een, nieuw, zachter matras aan te schaffen. De topper is ook de oplossing voor een hindelijke middennaad tussen twee eenpersoonsmatrassen op een tweepersoonsbed.

- Bekijk hier toppers die uw matras zachter maken >

Natuurlatex topdekmatras doorsnede

Is uw huidige matras te zacht?

Heeft u een te zacht matras en wilt u het ligvlak verstevigen? Een te zacht matras geeft te weinig ondersteuning aan het lichaam. Indien de zachtheid van het matras niet tè ernstig is, kan deze met een topdekmatras die verstevigend werkt, iets steviger gemaakt worden. Wilt u een zachter matras verstevigen met een topdekmatras, neemt u dan contact met ons op. Wij adviseren en helpen u graag verder.

Wilt u een topper die de puntelasticiteit van uw matras behoudt?

Heeft u een matras met een prettige puntelasticiteit en wilt u dit behouden met een extra topdekmatras? Dan adviseren wij een topdekmatras die de flexibiliteit van uw matras niet afvlakt. Bijvoorbeeld een dik paardenhaar topdekmatras wordt stugger met de jaren en zal de puntelasticiteit afvlakken. Bedaffair heeft fijne onderdekens en topdekmatrassen die de puntelasticiteit van uw matras ondersteunen en bijdragen aan een heerlijk ligcomfort.

- Bekijk hier de topdekmatrassen die geschikt zijn voor puntelastische matrassen >

Kameelharen plusche onderdeken of topper

Topdekmatras verlengt de levensduur van uw matras

Naast extra comfort is er een andere reden om een topdekmatras te overwegen. Door het gebruik van een topper wordt het onderliggende matras beschermd en zal het een beduidend langere levensduur hebben omdat deze niet in aanraking komt met transpiratie. Een topper of topdekmatras maakt het verschonen van beddengoed een stuk makkelijker door de soepelheid en lagere gewicht. En ook het luchten van het handelbare topdekmatras is eenvoudig. Bedaffair heeft zelfs een wasbare 100% paardenhaar topdekmatras in de collectie!

- Bekijk hier de wasbare paardenhaar topdekmatras >

Een dekmatras verhoogt uw slaapcomfort

Een dekmatras verhoogt het ligcomfort van uw matras. Het aanrakingsvlak wordt zachter. Ieder dekmatras of topper heeft een eigen comfort. Een dekmatras met een kern van natuurlatex geeft bijvoorbeeld een veel zachter ligcomfort dan een dekmatras gemaakt van paardenhaar, katoen, kameelharen en/of wol. Echter een natuurlatex topdekmatras heeft weer een minder lange levensduur dan natuurlijke materialen zoals paardenhaar, wol, kameelharen en katoen. In dit artikel leest u meer over de onderlinge verschillen en eigenschappen van de natuurlijke materialen waar onze topdekmatrassen van gemaakt zijn.

- Bekijk hier de volledige collectie toppers en topdekmatrassen.

Bedaffair slaapadviseur is voormalig ambachtelijk beddenmakerDe collectie toppers en topdekmatrassen van Bedaffair

Op Bedaffair.nl vind u het assortiment topdekmatrassen. Via het navigatiemenu surft u eenvoudig door de pagina en kunt u de collectie bekijken, samenstellen en uiteindelijk ook het topdekmatras kiezen die bij u past.

Hebt u een vraag of wilt u persoonlijk slaapadvies? Laat u dan informeren door onze slaapadviseur, tevens voormalig ambachtelijk beddenmaker. U kunt Bedaffair van dinsdag tot en met zondag telefonisch bereiken via telefoonnummer 020 - 3031179 of per e-mail via info@bedaffair.nl. U kunt ook terecht in onze Bedaffair winkel te Amsterdam IJburg. Van dinsdag tot en met zondag geopend om al uw vragen te beantwoorden.

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking