Warmtekussen zelf maken / welke vulling pittenzak

Warmtekussen zelf maken / welke vulling pittenzak

Een pittenzak of warmtekussen is makkelijk om zelf te maken. En ideaal om bij in huis te hebben als EHBO bij stijve of pijnlijke spieren, buikpijn of om lekker bij op te warmen op koude dagen en nachten.

Ben je handig met de naaimachine of met naald en draad? Dan draai je voor het maken van een warmtekussen of pittenzak er je hand niet voor om. Voor de vulling zijn een aantal mogelijkheden en voor de stof kun je een oude (fleece) trui, sokken, handdoek of een theedoek gebruiken.

Nodig voor een DIY warmtekussen

-          Oude fleecetrui, sok, oude handdoek, vulling, naaimachine of naald en draad.
-          Eventueel kruiden, specerijen of etherische olie

Voor de vulling van een pittenzak of warmtekussen kun je allerlei gedroogde producten gebruiken:

Vulling pittenzak / warmtekussen-          Rauwe rijst
-          Tarwe
-          Mais
-          Haver
-          Vlas zaad
-          Kersen pitten
-          Gedroogde linzen of bonen

Kruiden, specerijen of etherische olie

Voor een lekkere geur èn extra therapeutisch hulpmiddel gebruiken dan kunt je het warmtekussen of pittenkussen vullen met kruiden, specerijen of besprenkelen met etherische olie.

Bijvoorbeeld: lavendel bloemen, rozen blaadjes, gember, rozemarijn blaadjes, kaneel, pepermunt olie, pepermunt blaadjes etc.

Voordat je het warmtekussen of de pittenzak maakt, laat de kruiden en specerijen samen met de gewenste vulling in een afgesloten bak een paar dagen staan. De geur zal zich dan beter mengen.

Het warmtekussen in elkaar zettenHet warmtekussen in elkaar zetten

Leg twee lagen stof van 20 bij 20 centimeter op elkaar en knip in een vorm – hart, bloem, cirkel, vierkant etc. Leg de twee lapjes op elkaar en naar de zijkanten dicht zodat er een zakje ontstaat. Vul het zakje met jouw gekozen vulling (niet té vol) en naai de vulopening dicht.

En klaar is je warmtekussen of pittenzak!

Oneindig herbruikbaar

Een warmtekussen of pittenzak is oneindig herbruikbaar. Je kunt hem verwarmen op de kachel, verwarming of in de magnetron (30 sec op 900 Watt). Goed voor een half uur warmte in jaszakken, bed, of waar je hem ook gebruiken wilt.

Let op:

Check de warmte van een warmtekussen of pittenzak altijd voor gebruik bij huidcontact. Let erop dat het niet té warm is, zeker als je het bij een kind wilt toepassen.

Dit bericht is geplaatst in Advies Op .

Opmerkingen

  • Iris
    .
    Ik ben bezig met een nekkussen dat ik zelf maak. Ik wil een los kussen kopen en de vulling zelf verzorgen. Hebben jullie enig idee of dit nekkussen hier geschikt voor is: http://www.nekkussenman.nl/reiskussen/optimaal-comfort/ Alvast bedankt voor de reacties :) Iris
  • Iris
    .
    Oh dat was de verkeerde link, het is deze: <a href="http://www.nekkussenman.nl/standaard/roll-kussen/">

Verwerken Opmerking