Welk dekbed moet ik kopen? Tips voor het kiezen van een dekbed.

Welk dekbed moet ik kopen? Tips voor het kiezen van een dekbed.

Een dekbed kiezen en kopen

Een dekbed kiezen is niet eenvoudig. Gemiddeld gaat een dekbed 5-8 jaar mee en de keuze in dekbedden is groot. Bedaffair heeft veelgestelde vragen en tips over het kiezen en kopen van dekbedden op een rijtje gezet. Wij beantwoorden vragen over dekbed en zweten, de materialen wol, dons, tencel en katoen;  warmteklassen en lente, herfst, zomer, all seasons en 4 seizoenen dekbedden.

Synthetisch dekbed of dekbedden van natuurlijke materialen?

Zweet je veel in bed of heb je het snel warm? Onderzoek van welk materiaal je dekbed en je matras is gemaakt. Synthetische materialen, bijvoorbeeld polyester of fibrefill zijn materialen in een dekbed die niet ademen noch ventileren. Wij vergelijken het altijd met een polyester trui en een katoen of wollen trui. Bij een warme temperatuur of na een flinke wandeling voelt een polyester trui niet heel aangenaam meer op de huid. Het broeit en wordt veel sneller statisch (merkbaar als je de trui uitdoet). Dit gebeurt ook als je onder een synthetisch dekbed slaapt. Het broeit en het laat je teveel zweten.

Lees meer over statische elektriciteit en slapen >

Bedaffair kiest voor dekbedden van natuurlijke materialen zoals dons, wol, tencel, kameelharen en katoen. Natuurlijke materialen hebben de beste vochtregulatie die niet geëvenaard kunnen worden door synthetische materialen. Wij geven goede informatie over de warmteklassen en het kiezen van het juiste type dekbed.

Dekbed en materiaal: dons, wol, tencel, kameelhaar of katoen

Dons: van alle dekbed materialen is kwaliteit dons het beste in staat uw lichaamswarmte op een behaaglijke manier vast te houden. Hoogwaardig dons heeft een nog betere vochtregulatie als normaal goedkoop dons. Het neemt transpiratievocht (zweet) sneller op en laat het ook weer snel verdampen. Een dons dekbed voelt licht aan en valt soepel om u heen. Een aantal van onze donzen dekbedden hebben keurmerken.
Het addertje onder het gras bij donzen dekbedden zijn de zogenaamde hele dikke donzen dekbedden. Hele dikke donsdekbedden zijn gemaakt van goedkoop dons. Het volume van dons moet bij deze dekbedden enorm zijn om een goede isolatie te geven. Ons allerdikste donsdekbed is vederlicht, zeer soepel, behaaglijk warm en vormt zich helemaal naar uw lichaam. Bedaffair biedt een keuze uit dekbedden gemaakt van ganzen of eenden dons, eventueel met veertjes. In de collectie donzen dekbedden van Bedaffair.nl kunt u kiezen uit een winter dekbed, lente/herfst dekbed, zomer dekbed en een 4-seizoenen dekbed.

Lees meer over dons >

Wol: Wol is iets zwaarder dan dons en mensen die het fijn vinden om echt het gewicht van hun dekbed te voelen, kiezen daarom voor een wollen dekbed. Wol is een uniek natuurlijk materiaal en heeft heel bijzondere eigenschappen. Bovendien is een wollen dekbed het best ademende en vochtregulerende materiaal wat er is. Een wollen dekbed is daarmee zowel geschikt voor de zomer als voor de winter. Wol is lekker warm, maar door de ventilerende eigenschap is het in de zomer niet té warm. Een wollen dekbed vormt zich minder naar uw lichaam dan een donzen dekbed, maar ligt eerder bovenop je, waardoor een heerlijk warm holletje onder de dekens ontstaat. We hebben wollen dekbedden van enkel biologische kwaliteit in de versies winter dekbed, lente/herfst dekbed, zomer dekbed en 4-seizoenen dekbed.

Lees meer over wol >

Kameelhaar: Een dekbed van bijzondere klasse. Een kameelhaar dekbed is heerlijk zacht en licht. Qua gewicht zit een kameelhaar dekbed tussen dons en wol in. In verhouding met een wollen dekbed is kameelhaar lichter van gewicht. Kameelhaar is sterk isolerend en door de fijne structuur is een dekbed gevuld met kameelhaar zacht, soepel en warm tegelijk. Daarnaast heeft kamelenhaar een perfecte vochtregulatie. Warm in de winter en koel in de zomer. We hebben kameelhaar dekbedden als zomerdekbed, lente/herfst dekbed, 4-seizoenen dekbed en all-seasons dekbed.

Lees meer over kameelhaar >

Tencel: Koel in de zomer, warm in de winter. Tencel is weer iets lichter dan wol, en vormt zich iets minder om u heen dan een donzen dekbed. Het voelt superzacht en luxe. Onder dit dekbed ligt u altijd goed. Het neemt snel de warmte van het lichaam aan, ademt en ventileert uitstekend. Vocht en lichaamswarmte worden perfect gereguleerd, dus van zweten is geen sprake. Tencel dekbedden zijn daarom bij uitstek geschikt voor mensen die veel transpireren. Ter vergelijking: tencel neemt 50% meer vocht op dan katoen. De tencel dekbedden bij Bedaffair.nl zijn verkrijgbaar in de soorten lente/herfst dekbed en 4-seizoenen dekbed.

Lees meer over tencel >

Katoen: Katoen isoleert het minst en is daarom zeer geschikt voor de warmste periode van het jaar. Heerlijk luchtig en ademend, maar wel met de bescherming van overheerlijk 100% biologisch en fairtrade katoen. Dit katoenen zomerdekbed valt  als een lakentje heerlijk om u heen.

Lees meer over katoen >

Lekker slapen onder jouw warmteklasse dekbedWelke warmteklasse?

Ieder mens is anders. De één heeft het snel warm, een ander heeft snel koude voeten of misschien is je slaapkamer koud of juist warm. De warmtebehoefte van een dekbed verschilt van persoon tot persoon. Dekbedden kennen verschillende warmteklassen. Deze warmteklassen bieden hulp bij het kiezen en kopen van een dekbed – warmteklasse 1 (heel warm) tot 4 (niet warm). Warmteklassen staan in direct verband met de dikte van het dekbed.

Klasse 1: v.a. 8,8 cm. Geschikt voor een koude kamer of als u gevoelig bent voor kou. Een winterdekbed valt onder klasse 1.
Klasse 2: 6,2 – 8,2 cm. Gemiddelde isolatie dekbed, bij de meeste mensen favoriet. Een all seasons dekbed valt onder klasse 2.
Klasse 3: 4,0 – 5,7 cm. Geschikt voor een warme slaapkamer of als u het snel warm heeft. Een lente-herfst dekbed heeft een klasse 3.
Klasse 4: 2,0 – 3,4 cm. Zomerdekbed, optimaal comfort in warme nachten.

Een 4 seizoenen dekbed heeft 2 dekbed delen, een deel klasse 2 en een deel met klasse 3.

De collectie dekbedden bij Bedaffair

Op Bedaffair.nl vindt u het assortiment dekbedden. Via het navigatiemenu surft u eenvoudig door de pagina en kunt u de collectie bekijken, samenstellen en uiteindelijk ook het dekbed kiezen die bij u past.

Hebt u een vraag of wilt u persoonlijk slaapadvies? Laat u dan informeren door onze slaapadviseur, tevens voormalig ambachtelijk beddenmaker. U kunt Bedaffair dagelijks telefonisch bereiken via telefoonnummer 020 - 3031179 of per e-mail. U kunt ook terecht in onze Bedaffair winkel te Amsterdam IJburg. Van dinsdag tot en met zondag geopend om al uw vragen te beantwoorden.

Dit bericht is geplaatst in Advies Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking