Wollen dekbedden en onderdekens met turf voor volwassenen, kinderen en baby’s

Turf – Duizendjarige genezende kracht uit moor / veenmoeras

Turf - duizendjarige genezende kracht

Turf heeft zowel een verwarmende als heilzame werking op lichamelijke als geestelijke gezondheid. Sinds duizenden jaren wordt door de mens het waardevolle natuurproduct turf gebruikt. Omdat men duizenden jaren geleden al ontdekte, dat turfvezels een warmte-spreidende, warmte-activerende en met name een antiseptische cq. ontstekingsremmende werking heeft. In de Romeinse tijd werd turf reeds gebruikt voor diverse doeleinden.

De turf vezel is het oeroude, in moor / veenmoeras gemummificeerd restmateriaal van het wollegras. Veen is een zich continue verder verdichtend materiaal en door het omzettingsproces (vervening of mummificatie) kan de buitengewone genezende kracht van de turfvezel voor de mens op een heilzame manier toegepast worden.

Rudolf Steiner (grondlegger antroposofie) heeft in 1920 om meerdere redenen het vermoeden geuit, dat textiel uit turfvezel bescherming tegen de werking van straling zou bieden. Vele geobiologen bevestigen tegenwoordig middels uitgevoerde empirisch vastgelegde proeven de isolerende werking van turfvezel bij geo-pathogene stoorvelden of straling (electrosmog).

Turf – de natuurlijke warmtegever uit de natuur

De turfvezel, die Bedaffair gebruikt, wordt door een klein bedrijf in een woud- en veenrijk gebied in Zuid-Zweden verwerkt. Turf is eeuwen tot enige duizenden jaren oud. Daarom behoudt turfvezel de vitale oerkracht van onze aarde, omdat onze turfvezel, voor eeuwen zo diep in de grond gelegen, nog nooit in aanraking is geweest met ongezonde stoffen of verontreinigingen.

De gereinigde turfvezel wordt zonder synthetische (hulp)stoffen of chemische middelen met de hand verwerkt. De Bedaffair turfvezel is een plantaardige vezel van het wollegras die slechts door natuurlijke ecologische processen is omgezet. Omdat de turfvezel zelf niet gesponnen kan worden, wordt onze turfvezel altijd samen met biologische wol verwerkt. De Bedaffair turfwollen dekbedden en onderdekens zijn daarom pure, gezonde natuurproducten.

TurfvezelEigenschappen van de turfvezel

Turf is puur, schoon en werkt antiseptisch. In vroeger tijden werd het al gebruikt als warme comfortabele onderdeken voor baby’s en kleine kinderen. Turf bindt en neutraliseert uitscheidingsstoffen uit onze huid (zweet, zout, zuren, gifstoffen en geuren) en is tegelijkertijd sterk vochtopnemend. Ideaal voor een warm-droog en hygiënisch slaapcomfort. Baby's ervaren rust en geborgenheid op een turfwollen onderdeken.

- Bekijk hier de turfwollen onderdeken voor baby's >

Turf staat bekend om zijn warmtewerking, maar ook om de isolerende eigenschappen. De verwarmende, vitaliserende werking van turf wordt sinds vele eeuwen sterk gewaardeerd. In het bijzonder door mensen met een druk en stressvol bestaan maar ook bij spier- of gewrichtsklachten in brede zin.

De wamte-isolerende eigenschappen worden door actieve warmtewerking ondersteunt. Deze warmtewerking is bevorderend op de doorbloeding en werkt ontzurend doordat de afvalstoffen bij verbetering van doorbloeding beter kunnen worden afgevoerd.

Hoe werkt een turfwollen dekbed of onderdeken afwerend tegen schadelijke invloeden zoals straling?

Door het gehalte aan kiezelzuur en bruin-gekleurde huminstoffen, een donkere koolstof, kunnen turfvezels korte golvige, energierijke straling zoals UV-licht, electrosmog en radio-actieve straling omzetten in, niet schadelijke, lange golf warmtestraling.
De turfvezel/wol weefsel van een dekbed of onderdeken geeft de mens een omhulling, die in zekere zin overeenkomt met fysiologische omstandigheden van de menselijk huid. Ook in onze huid bevindt zich relatief veel kiezelzuur en onze melaninevormende pigmentcellen zijn verwant aan het huminstoffensysteem. UV-licht is bijvoorbeeld een korte golvige straling. Ook onze huid kan het kort golvige UV-licht omzetten in lange golven. Het is het bruine pigment dat ons beschermt tegen de levensbedreigende UV-licht straling, koud en onzichtbaar die ons laat verbranden maar ook ons dna schade kan toebrengen.  De kiezelzuur en huminstoffen in onze huid zijn verbonden met ons immuunsysteem. De kiezelzuur en het huminstoffensysteem in onze huid reageren op prikkels van buitenaf waarop ons immuunsysteem reageert (bruin worden). Om ons immuunsysteem te ondersteunen en te helpen tegen schadelijke invloeden, zoals electromagnetische en korte golvige straling binnenshuis, is een turfwollen dekbed of onderdeken voor baby’s, kinderen en volwassenen een oplossing.

- Bekijk hier de turfwollen dekbedden >

- Bekijk hier de turfwollen onderdeken >

Turfwollen dekbed                 Turfwollen onderdeken

Alle eigenschappen van turf en turfvezels op een rij:

-          Wollen dekbed of onderdeken met turf heeft een verwarmende, vitaliserende werking zonder dat men overmatig gaat zweten.
-          Wollen dekbed of onderdeken met turf is antiseptisch.
-          Wollen dekbed of onderdeken met turf bindt vocht, ideaal voor een altijd droog-warm slaapklimaat.
-          Wollen dekbed of onderdeken met turf branden nagenoeg niet.
-          Wollen dekbed of onderdeken met turf laden zich in het geheel niet electrostatisch op.
-          Wollen dekbed of onderdeken met turf zetten schadelijke korte radiogolven (UV-licht, WIFI, radio-activiteit) om in niet-schadelijke lange radiogolven.
-          Turf ondersteunt ons immuunsysteem en welbevinden.

Ook biologisch wol heeft bijzondere eigenschappen

De eigenschappen van natuurlijke haren zoals schapenwol gaan vèèl verder dan brandwerendheid, elasticiteit en het behouden van een consistente warmte. Wol kan gevaarlijke zuren (denk aan zure regen, zoutzuur) en gifstoffen die de gezondheid schade (zoals sigarettenrook) toebrengen neutraliseren en absorberen. Onze wollen producten zijn gemaakt van één van de meest verrassende, prachtige, natuurlijke materialen.

Lees meer over de bijzondere eigenschappen van biologische wol >

Dit bericht is geplaatst in Elektrosmog Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking