Hennep Onderdekens

1 product

  • Duurzame Onderdeken van biologisch hennep bij Bedaffair, verkoelend en van natuurlijke materialen
    € 105,40
    Normale prijs € 124,00

Hennep Onderdeken van Bedaffair

Luchtig & Fris Slapen in de Zomer

In de zomermaanden heeft niemand behoefte aan een te warm matras of bed, maar aan een lekker droog, koel en aangenaam slapen. Deze luchtige, biologische onderdeken met een vulling van 70% biologisch hennep en 30% biologisch katoen is koel en behaaglijk tegelijk. De hoge kwaliteit van deze natuurlijke materialen, geven een luxe ligcomfort.

De onderdeken heeft een optimale vochtregulatie (ventilatie), vooral dankzij de hennep. Dat kan meer dan een derde van zijn gewicht in vocht absorberen, terwijl het nog steeds droog aanvoelt. Het vocht wordt ook weer snel afgegeven. Geen klamme nachten meer of overmatig zweten; voortaan word je ‘s morgens heerlijk uitgerust en fris wakker.

 

  Bekijk de Bedaffair reviews  

 

Vegan Onderdeken

Net als tencel zijn hennep en katoen plantaardige producten waar geen dieren aan te pas komen, ze zijn dus volledig vegan. Waar het tencel een ‘man-made fibre’ is (een kunstvezel vervaardigd uit eucalyptushout) is hennep een volledig natuurlijk materiaal dat gemaakt wordt van de cannabis plant. Een andere reden om voor hennep te kiezen zou kunnen zijn dat het natuurlijker voelt dan tencel. Ook is het duurzamer. Hennep groeit lokaal in Europa en hoeft geen verre zeereis te maken zoals katoen of tencel. Ook biedt hennep een betere ventilatie

Gecertificeerd Biologisch Onderdeken

De katoen is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt, het katoen is bovendien GOTS-gecertificeerd. Ook de tijk is van 100% biologisch katoen en voelt heerlijk zacht aan. De matrasbeschermer kan je wassen op 40 graden.

Waarom Hennep?

Wat hennep als plant en als vezel kan doen, en dan niet alleen voor ons maar ook voor het milieu, is ongekend uniek. Maak kennis met de vezel van de toekomst: hennep. Hennep groeit zonder nare chemicaliën, met weinig water en gaat tijdens de groei bodemerosie tegen. Sterker nog: de teelt van hennep draagt bij aan verbetering van de grondstructuur. Deze bijzondere eigenschappen van hennep dragen bij aan duurzaamheid van de teelt en bevordering van biologische landbouw.

Hennep is een Europees gewas, het groeit voornamelijk in Noord Frankrijk, België en Nederland. Het wordt dus lokaal verbouwd en heeft geen lange zeereis nodig zoals katoen, kapok of tencel. De hennep vezel die als vulling van de dekbedden wordt gebruikt is heerlijk zacht, licht en luchtig. De hennep vezel is hol, dat maakt dat een hennep matrasbeschermer koel in de zomer is en aangenaam warm in de winter. Een holle vezel zorgt voor een optimale koele ventilatie èn isoleert dus ook erg goed.

Hennep of cannabis groeit zonder gebruik te maken van pesticiden, herbiciden of fungiciden. Zo weet je dat je op gezonde, schone en verantwoorde matrasbeschermers kunt slapen.

Anti Allergie Onderdeken

Hennep bevat geen eiwitten en is daardoor hypoallergeen. Daarnaast bezit de hennep vezel een natuurlijke immuniteit en is resistent voor bacteriën en schimmels. Ook de goede ventilatie van hennep draagt bij aan een droog slaapklimaat. En dat zorgt ervoor dat huismijten hier niet kunnen overleven. Het dekbed van hennep is wasbaar op 40 graden. Een prettig idee als er een allergie gevoeligheid is.

Meer weten over onze duurzame werkwijze? Lees hier meer.

Bedaffair, Designed by Nature