Vloerkleden

6 producten

 • Vloerkleed SAIGON zeegras / gerecycled katoen
  € 69,00
 • Vloerkleed CLOUD GRAND biologisch katoen
  € 99,00
 • Vloerkleed CLOUD biologisch katoen
  € 69,00
 • Natuurlijk Vloerkleed Bloemen Jute
  € 499,00
 • Rond vloerkleed DEEP GREEN 200 cm recycled katoen
  € 199,00
 • Vloerkleed jute rechthoek zwart fairtrade
  € 377,00
Vloerkleden

Duurzame vloerkleden van gerecycled katoen, jute en meer

Bedaffair werkt uitsluitend met natuurlijke materialen en herwinbare grondstoffen die recyclebaar zijn. Onze duurzame vloerkleden zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals jute, hennep, biologisch katoen en gerecycled katoen. 100% natuurlijke materialen, die keer op keer weer tot 'een nieuw leven' verwekt kunnen worden. Bijvoorbeeld als tapijt. Zo kan oud textiel terugkomen in de circulaire economie en kan het natuurlijke materiaal blijven circuleren in de wereld.

Duurzame jute vloerkleden

Jute wordt gemaakt van een stengel van een plantfamilie Corchorus. De plant groeit in warme vochtige gebieden zoals India, Bangladesh en China. De plantaardige vezel jute is duurzaam, zeer slijtvast en heel sterk. Het is een eenvoudig te verbouwen plant die heel weinig bemesting, bestrijdingsmiddelen en water nodig heeft. De jute plant groei enorm snel. Na het zaaien kan de plant na 120 dagen al worden geoogst. De jute vezel wordt vaak gebruikt voor touwen en zakken, maar staat ook bekend om zijn zijdezachte glans en kan tot fijnere draden worden gesponnen die daarna worden geweven.

Gerecyclede vloerkleden

Het gerecyclede katoen van onze vloerkleden en tapijten komt van oud textiel. Bij gerecycled katoen worden jeans en t-shirts verzameld en hergebruikt. En dat is beter voor de wereld. Wan wereldwijd gebruikt de textiel- en kledingindustrie elk jaar 100 miljoen ton virgin, ofwel nieuwe vezels, voor het produceren van stoffen als katoen en wol. Maar ieder keer nieuwe kleding maken, dan gebruiken en weer weggooien drukt zwaar op het milieu. Vooral als je weet dat de productie van katoen een enorme impact op ons milieu heeft. Het produceren van 1 kilo katoen kost bijvoorbeeld circa 2.500 liter water.

Duurzame vloerkleden voor bij de bank in de woonkamer

Duurzame vloerkleden zijn een essentiële aanvulling voor elke woonkamer die comfort en stijl wil uitstralen. Deze vloerkleden worden gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen, zoals biologisch katoen, wol of geregenereerd nylon, die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Ze zijn ideaal voor plaatsing bij de bank, waar ze niet alleen warmte en comfort bieden, maar ook helpen bij het dempen van geluid en het verbinden van de ruimte met een samenhangende look. Bovendien zijn duurzame vloerkleden vaak handgemaakt door ambachtslieden, wat elk stuk uniek maakt en extra charme toevoegt aan je woondecor.

Duurzame vloerkleed voor in de slaapkamer onder het bed

Een duurzaam vloerkleed onder het bed in de slaapkamer draagt bij aan een zachte, warme landing wanneer je 's morgens uit bed stapt. Gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals jute, sisal of gerecycled polyester, bieden deze vloerkleden een natuurlijke en rustgevende uitstraling die perfect past bij de serene sfeer van een slaapkamer. Ze zijn niet alleen zacht voor de voeten, maar ook duurzaam en makkelijk te onderhouden. Bovendien hebben natuurlijke vloerkleden vaak hypoallergene eigenschappen die ze ideaal maken voor slaapomgevingen, waardoor je slaapkamer een gezondere plek wordt om te rusten.

Ronde vloerkleden in diverse maten

Ronde vloerkleden in diverse maten bieden een speelse en veelzijdige optie voor verschillende ruimtes in je huis. Of het nu gaat om een kleine ronde mat onder een koffietafel of een grote die een eethoek accentueert, deze vloerkleden brengen een element van design en comfort. Gemaakt van duurzame materialen zoals geweven bamboe of hergebruikt katoen, combineren deze kleden milieuvriendelijkheid met duurzaamheid. De ronde vorm helpt om ruimtes te verzachten en voegt visuele interesse toe door de traditionele rechte lijnen van meubels te doorbreken, wat ze ideaal maakt voor het toevoegen van textuur en kleur aan je interieur.

Handgemaakte vloerkleden

Onze vloerkleden en tapijten worden met de hand gemaakt. Bedaffair vindt dat er meer waardering voor traditioneel handwerk en ambacht moet terugkomen in onze massale, snelle economie. Daarom werken wij het liefst en zo veel mogelijk met kleine werkplaatsen; waar elk product met de hand wordt gemaakt. Wij hopen dat daardoor een stukje cultureel erfgoed wat betreft ambacht en handwerk doorgegeven kan worden aan de volgende generatie.

Goodweave vloerkleed, tegen kinderarbeid

Meer dan 152 miljoen kinderen wereldwijd verrichten dwangarbeid. Bedaffair doet hier niet aan mee. Onze vloerkleden en tapijten hebben dan ook het Goodweave keurmerk. Goodweave controleert regelmatig en onaangekondigd de productieplaatsen op kinderarbeid en schuldslaven. Bovendien draagt Goodweave bij aan sociale en ecologische ondersteuning van minderheden.

Meer weten over onze duurzame werkwijze? Bekijk hier onze impact. 

Bedaffair, Designed by Nature