Bedaffair maakt slapend impact

Jouw nachtrust en die van de natuur

Puur natuurbedden met lokaal meesterschap

Bedaffair maakt met lokaal meesterschap 100% natuurlijke matrassen, bedden en beddengoed van de hoogste kwaliteit. Voor iedereen die het slapen comfortabeler, natuurlijker en eerlijker wilt maken. Met het hoogste comfort, slapend de wereld verbeteren.

Zo maken we impact

Onze missie hebben we ook vertaald naar verschillende doelen met zowel directe als indirecte impact in onze  ‘Theories of Change’ . We hebben als één van de weinige sociale ondernemingen twee verschillende verandertheorieën neergezet, één over de circulaire economie en één over onze duurzame waardeketen.

 

Bedaffair is ervan overtuigd dat transparantie een belangrijk onderdeel is van impact maken. Zo inspireren we de slaapsector en creëren we bewustzijn bij de consument.

Het probleem van het reguliere chemische bed

Op dit moment wordt slechts 35% van de 1,6 miljoen vervuilde plastic matrassen per jaar in Nederland gerecycled. Natuurlijke matrassen werden in zijn geheel niet gerecycled, maar simpelweg verbrand of afgedankt op stortplaatsen.

 

Daarnaast kunnen de reguliere matrassen slechts tot 85% gerecycled of hergebruikt worden. Reguliere matrassen, bedden en beddengoed zijn gemaakt van zeer belastende synthetische materialen. Ze bevatten microplastics en niet composteerbare oliederivaten. Dit zorgt voor ernstige vervuiling van ons milieu en verlies van biodiversiteit in de bodem, grondwater, zeeën en rivieren.

 

Niet alleen de natuur, maar ook de mensen en dieren worden uitgebuit in de synthetische beddenbranche. In veel landen waar grondstoffen worden verbouwd of verkregen zijn nauwelijks tot geen afspraken over arbeidsvoorwaarden of dierenwelzijnsstandaarden. Zoals bewegingsruimte, voedsel, minimumleeftijd, minimumloon en maximale werkuren.

Wij geloven dat dit anders kan en moet.

Weet jij waar je eigenlijk op slaapt?

Veel mensen hebben geen idee waar ze op slapen. De meeste matrassen zijn gemaakt van nare synthetische stoffen zoals (koud)schuim, polyether of traagschuim. Deze plastic materialen bestaan uit chemische componenten, waarvan de grootste vervuilende aardolie is.

Bedaffair maakt alles 100% natuurlijk, met respect voor onze planeet. Daarnaast houden we het eerlijk voor ieder mens, doordat de productie lokaal en ambachtelijk is en onze prijs-kwaliteitverhouding op een eerlijk niveau zit. Duurzaam slapen met Bedaffair is comfortabel, natuurlijk en gezond.

Duurzame B Corp matrassen en bedden

Bedaffair is een duurzame en sociale onderneming die impact op de eerste plek zet. We werken volgens een duurzaam en circulair bedrijfsmodel. Binnen deze werkwijze werken we volgens 9 SDG's.

 

Ook is Bedaffair een trotse drager van het B corp certifcaat. De Bedaffair matrassen zijn duurzaam voor de mens, natuur en dier. Wij werken duurzaam in teelt, in productie, in gebruik en zelfs in de afvalfase. Wij introduceren met trots bio-based circulair slapen, voor een zorgeloze en gezonde nachtrust.

 

Dit brengt vele voordelen mee. Waar een standaard regulier matras tot slechts 8 jaar meegaat, gaan de matrassen van Bedaffair tot wel 40 jaar mee. Dankzij hoogwaardige veersystemen, niet-degeneratieve natuurlijke materialen en de mogelijkheid van reparatie, reconditionering en herstoffering.

 

Circulaire en eerlijke productie

Elk onderdeel van het matras wordt gerecycled en/of hergebruikt. Bedaffair laat zien dat de oplossing van het grote matrasrecycling probleem volledig opgelost kan worden. En dat natuurlijke materialen voor matrassen op zeer veel fronten schoner, beter en duurzamer zijn. Zélfs in de afvalfase.

 

''We zijn ervan overtuigd dat positieve maatschappelijke veranderingen kunnen worden gemaakt door sociale ondernemingen en hun klanten. De verantwoordelijkheid van ons allemaal  ligt in onze eigen handen.'' 

 

Marjolein Vaders | CEO & Co-Founder Bedaffair