Tencel Dekbedovertrek

4 producten

 • SALE Kayori Tencel dekbedovertrek FORTUNA 200x220 cm
  prijsaanbieding € 101,97
  Normale prijs € 169,95
 • Kayori Tencel Dekbedovertrek VERDI 200x220 cm
  prijsaanbieding € 101,97
  Normale prijs € 169,95
 • Hennep-tencel Dekbedovertrek TORSKEN Smoke Green Marc O'Polo
  € 149,95
 • Tencel dekbedovertrek Groen Kayori Fortuna
  € 169,95

Duurzaam tencel dekbedovertrekken

Met de introductie van een 100% Tencel™ dekbedovertrekken voegt Bedaffair een nieuwe natuurlijke duurzame vezel toe aan haar bedlinnen collectie. Bedaffair's collectie is 100% duurzaam en daar past Tencel™ perfect bij. Deze natuurlijke vezel is gemaakt van eucalyptushout en er worden luxe, zijdezachte en gladde stoffen van gemaakt. Volledig vegan en plantaardig. Voor onze collectie zoeken wij de de hoogste en pure kwaliteit; 100% tencel. Dus geen combinaties met (biologisch) katoen. De reden? Bij een tencel - katoen blend kan de duurzame vegan kringloop voor recycling niet meer plaatsvinden. En bij Bedaffair gaan wij voor maximale impact en duurzaamheid. Vandaar dat je bij Bedaffair uitsluitend 100% Tencel dekbedovertrekken vindt. En deze vonden wij bij het duurzame Nederlandse merk Kayori.

Vegan dekbedovertrekset van Tencel

We hebben Tencel™ dekbedovertrekken van Kayori in onze collectie opgenomen omdat het aansluit bij onze doelstelling om met pure, natuurlijke, duurzame materialen te werken die vooral positieve impact op het milieu hebben. Tencel™ gebruiken we al lang voor 's werelds eerste, super comfortabele collectie circulaire biologische matrassen van Bedaffair én als vulling voor Bedaffair's duurzame dekbedden. Nieuw zijn nu de Kayori vegan dekbedovertrekken van tencel.

Duurzaamheid van tencel

Om Tencel™ te produceren is veel minder water nodig dan voor de productie van katoen. Ook qua waterverbruik zet Tencel™ lyocell de beste prestaties neer. Voor één kilogram lyocellvezels is slechts 263 liter water nodig, voor biologisch katoen 5000 liter en voor gewoon katoen maar liefst 11.000 liter. Dat is voor Bedaffair wederom een reden om geen (biologisch) katoen blend op te nemen in onze collectie dekbedovertrekken.

Benieuwd naar onze duurzame werkwijze als natuurlijke beddenwinkel? Lees hier meer over onze impact.

Bedaffair, Designed by Nature