Lakens

4 producten

 • Laken perkal katoen Zilvergrijs Kayori
  € 44,95
 • Laken perkal duurzaam katoen ivoorwit Kayori
  € 44,95
 • Laken percal biologisch katoen wit Kayori
  € 44,95
 • Bovenlaken katoen satijn ouderwets laken Damai Organics
  € 69,95

Biologische lakens

Wat is er lekkerder dan een knisperend fris, ouderwets groot wit (of gekleurd) biologisch laken? Zonder elastiek, dus gewoon onderstoppen. Of gebruiken als bovenlaken en onder je wollen deken. Onze lakens zijn gemaakt van heerlijk zacht, biologisch katoen. Dit zijn lakens van de hoogwaardige kwaliteit. Het mooi geweven biologische katoen ademt erg goed. En zijn bovendien huidvriendelijk, veilig en schoon.

Benieuwd naar onze impact als duurzame beddenwinkel? Lees hier meer over onze duurzaamheid.

Lakens, bovenlakens en onderlakens

Een hoge kwaliteit laken kun je op diverse manieren gebruiken. Een laken dat gebruikt wordt als bovenlaken beschermt de deken of dekbed hygiënisch. Een laken dat gebruikt wordt als onderlaken wordt om het matras heen gevouwen en heeft de functie als een hoeslaken. Een laken heeft weinig ruimte nodig in de wasmachine in en is snel droog. Vaak worden er van lakens meerdere gekocht, zodat er altijd een droog en schoon laken beschikbaar is. Met een schoon laken heb je snel en eenvoudig een heerlijk fris bed. Een heerlijke picnic? Ook hiervoor zijn lakens enorm handig en kunnen makkelijk gebruikt worden als plaid.

Bio katoenen laken

Misschien ken je de knisperende, witte lakens nog van vroeger. Er werd toen iets stijfsel gebruikt zodat de lakens superstrak om de matrassen gevouwen konden worden. Nu nog de materiaalkeuze: ga je voor katoen satijn lakens of percal katoen lakens?

Een katoen satijn laken is gladder en glanzender dan een percal katoen laken. Een percal katoen laken is meer crispy en zacht.
Een katoenen laken is huidvriendelijk, koel bij warm weer en van nature vochtregulerend. Bedlinnen van katoen wordt in alle seizoenen gebruikt. Bij zeer warme zomernachten wordt een katoenen laken gebruikt ter vervanging van een deken of dekbed.

Bedaffair, Designed by Nature