Koelte - Warmtekussen

3 producten

  • Yoga bolster speltkaf biologisch
    € 64,95
  • Kersenpitkussen 40x60 cm biologisch
    € 69,95
  • Speltkaf kussen biologisch
    € 69,95

Natuurlijke koelte- en warmtekussens

Natuurlijke pittenzakken

Speltkaf, kersenpitten en andere pittenkussens zijn al eeuwen in gebruik als warmtekussen én als coldpack kussen! Ook in onze huidige tijd zijn natuurlijke warmtekussens gevuld met speltkaf of kersenpitten zeer geliefd. Met name om de fijne, verwarmende of juist verkoelende eigenschappen.

Hoe moet ik het ecologische kersenpit kussen verwarmen / verkoelen?

Om het kussen warm te gebruiken voor ontspanning of bij spierpijn of gewrichtspijn kun je het opwarmen in de oven, magnetron of op de verwarming. Bij het verwarmen van het kersenpitkussen in de oven leg het kussen dan maximaal 3 minuten op 50 °C in de oven. Via de magnetron (30 sec op 900 Watt). Dit is goed voor een half uur warmte in bed, lekker op de bank of waar je hem ook gebruiken wilt.

Voor verkoeling kan het ook perfect worden gebruikt als verkoelende kussen / cold pack. Stop het dan in de vriezer voor 10 minuten, en geniet van een heerlijke verkoeling voor nek, schouders, pols of op de voorhoofd. Een natuurlijke cold pack, betekent ook een heerlijke ecologische verkoeling.

Voor wie is een verkoelende of warmte pittenzak geschikt?

Een kersenpitkussen / eco warmtekussen is voor iedereen geschikt, ook allergiepatienten en mensen die veel transpiren in de nacht. De goede luchtcirculatie van een kersenpitzak zorgt er namelijk voor dat men op deze pittenzak niet of nauwelijks transpireert. Vooral in de zomer is dit een groot voordeel als de nachten warm zijn en de luchtvochtigheid hoog. Dat een kersenpitkussen een droog slaapcomfort heeft, komt doordat het warmtekussen niet samengedrukt worden tijdens het slapen. Waardoor de hoge kwaliteit lang blijft behouden, samen met de ademende aspecten.