Bijvulzakje Wolbolletjes voor jouw Wollen Kussen

Bijvulzakje Wolbolletjes voor jouw Wollen Kussen

Een bijvulling of navulling voor jouw wollen kussen. Deze duurzaam ongebleekte papieren zak is ruim gevuld met heerlijke zachte en schone biologische wolbolletjes. Met deze 500 gram vrolijke schapenwol-wolbolletjes geef je jouw favoriete kussen nieuwe of extra veerkracht of meer volume.

 

Omschrijving

PAPIEREN ZAK VOL BIOLOGISCHE WOLBOLLETJES

Met de Bedaffair bijvulzakjes gevuld met maar liefst 500 gr biologische wolbolletjes, geef je jouw heerlijke wollen kussen weer volume, veerkracht en de nodige vulling. Bedaffair's wollen kussens blijven lang veerkrachtig, maar na verloop van tijd wordt het hoofdkussen wellicht toch platter. In de duurzaam ongbleekte papieren zak vind je wel 500 gram biologisch gecertificeerde wolbolletjes afkomstig van blije Franse schapen van biologische schapenboerderijen.

De vrij rondlopende schapen van biologische dierhouderijen krijgen geen antibiotica, worden diervriendelijk geschoren  en mulesing is verboden. Biologische schapenhouderijen maken een verschil in de omgang met hun schapen. Daarom kiest Bedaffair altijd voor biologische wol. Niet alleen voor onze kussen, maar ook voor onze dekbedden en matrassen.

Onze wol en wolbolletjes worden ecologisch gewassen; dat betekent de we de meest pure en schone wolbolletjes kunnen aanbieden. Hiermee geef je jouw wollen kussen een tweede of derde leven.

EIGENSCHAPPEN WOL

Wol neemt vocht op en laat het weer los. Het kan zelfs enorm veel vocht opnemen zónder nat aan te voelen. Met wol slaap je altijd droog en aangenaam. Wol biedt warmte in de winter en koelte in de zomer. Deze natuurlijke vezel is een uitstekende temperatuur regelaar. 

Doordat wol en onze wolbolletjes altijd droog slaapcomfort geven, is het geen fijne omgeving voor de huismijt. De huisstofmijt overleeft alleen daar waar het vochtig blijft, zoals in synthetische materialen.

De lanoline zorgt ervoor dat de wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuil afstotend is. Door onze speciale ecologische reiniging blijft een bepaald aandeel lanoline aanwezig in de wol. Dit is noodzakelijk, want lanoline voorkomt dat de wol of wolbolletjes droog en 'prikkerig' wordt. Wol dat te sterk of chemisch is gereinigd of behandeld, is dus prikkerig en minder duurzaam. De uitgedroogd wol vezeltjes breken snel en zijn nauwelijks nog zelfreinigend.

Vandaar dat Bedaffair kiest voor speciale ecologische reiniging, want dit geeft positieve impact. Op zowel het leven van de schapen als ons eigen leven. Schoner, beter en duurzaam.

BEDAFFAIR WINNAAR BESTE DUURZAME MERK AWARD

Op de VT Wonen & Design beurs zijn wij benoemd tot Beste Duurzame Merk 2022!

De jury roemt ons familiebedrijf omdat wij vanuit overtuiging en zonder concessies, sinds 28 jaar en als eerste in Nederland, enkel met natuurlijke materialen, zoals (herbruikbaar) paardenhaar, biologische wol, hennep, tencel en hennepwol, werkt. "Geen plastic of kunststof  komt het bedrijf binnen."

Behalve een eer is de prijs bovenal een aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan. "Het is een bevestiging dat we voorop lopen in ons sociale beleid waarin impact én gezondheid op 1 staat. Tevens geeft het aan dat de maatschappij klaar is voor de stap naar een circulaire en duurzame branche met respect voor Moeder Natuur, voor natuurlijke materialen, die veilig en gezond zijn", aldus onze oprichters en eigenaren Marjolein en Arend.

 

Meer informatie
levertijd Direct leverbaar

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Biologisch Wol Kussen, Bio kussen duurzaam van bedaffair
€ 129,95

Slaap advies en inspiratie


Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet? Dr. M.D. Njoo van Huidarts.com zegt dat natuurlijke dierlijke vezels zoals wol en zijde, en natuurlijke plantaardige vezels zoals katoen en linnen zelden allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie op natuurlijk materialen komt weinig tot niet voor. Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de synthetische chemische middelen in kleding, meubels en verf een allergische reactie uitlokken. ...
Lees meer »
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »