Warmtekussen zelf maken / welke vulling pittenzak

Ben je handig met de naaimachine of met naald en draad? Dan draai je voor het maken van een warmtekussen of pittenzak er je hand niet voor om. Een pittenzak of warmtekussen is makkelijk om zelf te maken, én heel leuk om samen te doen. Dit kan je ideaal gebruiken als EHBO bij stijve of pijnlijke spieren, buikpijn of om lekker bij op te warmen op koude dagen en nachten.

Bekijk hier ook onze kant-en-klare eco warmtekussens van 40 x 60 cm! Gevuld met kersenpitten of spelt kaf.

Nodig voor een DIY Warmtekussen

Benodigheden voor de hoes:

-          Oude fleecetrui, sok, theedoek, oude handdoek, vulling, naaimachine of naald en draad.
-          Eventueel kruiden, specerijen of etherische olie (voor een heerlijke, rustgevende geur).

Voordat je het warmtekussen of de pittenzak maakt, laat de kruiden en specerijen samen met de gewenste vulling in een afgesloten bak een paar dagen staan. De geur zal zich dan beter mengen.

Voor de vulling kun je allerlei gedroogde producten gebruiken:

Vulling pittenzak / warmtekussen-          Rauwe rijst
-          Tarwe
-          Mais
-          Haver
-          Vlas zaad
-          Kersen pitten
-          Gedroogde linzen of bonen

Het warmtekussen in elkaar zettenHet warmtekussen in elkaar zetten

Leg twee lagen stof van 20 bij 20 centimeter op elkaar en knip in een vorm – hart, bloem, cirkel, vierkant etc. Leg de twee lapjes op elkaar en naar de zijkanten dicht zodat er een zakje ontstaat. Vul het zakje met jouw gekozen vulling (niet té vol) en naai de vulopening dicht.

En klaar is je warmtekussen of pittenzak!

Een warmtekussen of pittenzak is oneindig herbruikbaar. Je kunt hem verwarmen op de kachel, verwarming of in de magnetron (30 sec op 900 Watt). Dit is goed voor een half uur warmte in jaszakken, bed, of waar je hem ook gebruiken wilt.

 

Benieuwd naar meer oplossingen tegen spier / gewrichtspijn en kou tijdens je slaap?
Onze ambachtelijke bedddenmakers hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

Een natuurlijke warmtekruik inclusief een heerlijk zachte bio-katoenen hoes
Natuurlijke materialen hebben van zichzelf uitstekende ventilerende kwaliteiten. Dit betekent dat warmte en kou veel beter gereguleert wordt. Oftewel, minder overmatig zweten 's nachts, altijd de juiste temperatuur en veel minder last van spier- of gewrichtspijn bij opstaan. Daarom is een warmtekruik van natuurlijke materialen niet alleen beter voor onze wereld en de toekomst, maar ook voor jouw nachtrust. 

Een kant en klare pittenzak van kersenpit of speltkaf 
Speltkaf, kersenpitten en andere pittenkussens zijn al eeuwen in gebruik als warmtekussen én als coldpack kussen! Ook in onze huidige tijd zijn natuurlijke warmtekussens gevuld met speltkaf of kersenpitten zeer geliefd. Met name om de fijne, verwarmende of juist verkoelende eigenschappen. Voor heerlijk ecologische ontspanning, met een warmtekussen van hoge kwaliteit.