Wol van biologisch beheerde schapenBiologisch wol - kbT gecertificeerd

Bedaffair gebruikt uitsluitend gecertificeerde biologische wol (kbT) voor onze slaapproducten. Zo weten we zeker dat we de beste kwaliteit hebben voor mens, dier en de natuur. Voor een zorgeloze en gezonde nachtrust.

Wol van gecontroleerde biologische dierhouderij (kbT)

Het biologische wol van Bedaffair is afkomstig uit Frankrijk. Bedrijven aangesloten bij ‘Gecontroleerde biologische dierhouderij’ (kbT) volgen nauwkeurig de richtlijnen voor een echte ecologische landbouw. Deze richtlijnen, opgesteld door IFOAM zijn gebaseerd op vier beginselen:

-Gezondheid
-Ecologie
-Billijkheid
-Zorg
 
De Beginselen zijn van toepassing op landbouw in de breedste zin van het woord: de manier waarop mensen voor de aarde, water, planten en dieren zorgen om voedsel en andere goederen te produceren, verwerken en distribueren. De Beginselen handelen over hoe mensen omgaan met levende landschappen, hoe mensen zich tot elkaar verhouden en hoe mensen vorm geven aan de erfenis voor toekomstige generaties.

Betekenis van de beginselen van gecontroleerde biologische dierhouderij:

- Vermijden van het gebruik van kunstmatige meststoffen, pesticiden, diermedicijnen en voedseladditieven die mogelijkerwijs een negatief effect op de gezondheid hebben.
- Biologische landbouw, grazen van vee in natuurgebieden en het verzamelen van wilde planten moeten aan de ecologische evenwichten en natuurlijke kringlopen aangepast worden.
- Diegenen die biologische producten produceren, verwerken, verhandelen of consumeren moeten het gezamenlijke milieu - inclusief landschappen, klimaat, groeiplaatsen, biodiversiteit, lucht en water - beschermen en verbeteren.
- Gelijkwaardigheid, respect, rechtvaardigheid en rentmeesterschap in een gezamenlijke wereld, zowel van mensen onderling als in hun relaties tot andere levende wezens.
- Dit Beginsel vereist ook dat dieren leefruimte gegeven wordt, overeenstemmend met hun fysiologie, natuurlijke gedrag en welzijn.
- Biologische landbouw moet aanzienlijke risico’s vermijden door aangepaste technologieën te gebruiken en riskante en onvoorspelbare technologieën, zoals gentechnologie, te verwerpen.
 
Net als de natuurlatex in de Bedaffair matrassen heeft nu ook de wol certificaten verkregen voor de drie belangrijkste aspecten waar Bedaffair zich mee bezighoudt: mens, technologie en milieu. Dit betekent dat biodiversiteit behouden blijft en eerlijke en gezonde arbeidsomstandigheden centraal staan.
 
De matrassen uit de Bedaffair collectie met dit prachtige, zachte biologische wol zijn onze unieke bio-based circulaire matrassen.