Alpenden Hout in je slaapkamer (pinus cembra) is niet bekend noch te zien in Nederland. Daarom Bedaffair kiest voor deze prachtige duurzame alpenden houten bedden gemaakt door lokaal ambachtelijke beddenmakers. Dit prachtige hout is bijzonder licht van gewicht en het heeft een unieke structuur. Daarnaast heeft een massief houten bed gemaakt van alpenden hout een ongekende èn onbekende genezende werking. Een bed van alpenden hout biedt een, dubbelblind wetenschappelijk bewezen, diepe en ontspannende slaap.

Bedaffair's alpenden hout is gezond

De alpenden of arve is een boomsoort uit de dennenfamilie. Hij groeit in de Alpen en de Karpaten tot vlak onder de boomgrens, soms tot bijna 3000 meter. De gezondheidsbevorderende werking van de alpenden is zeer bijzonder en bovendien wetenschappelijk aangetoond. “Alpenden hout is gezond.”, zoals men in de volksmond zegt door de bewoners van de Alpen. Al eeuwenlang wordt generatie op generatie doorvertelt dat het massief hout van de alpenden een gezonde en helende werking heeft op de mens. De Alpen bewoners gebruik(t)en het alpenden hout voor bedden, meubels en kasten. Nog altijd worden massief houten bedden van alpenden hout gemaakt, omdat het, inmiddels wetenschappelijk bewezen, een ontspannen slaap bevordert, rustgevend is en de stemming overdag verbetert.

Bekijk hier onze alpenden producten >

Hoe de helende werking van het alpenden hout bekend werd.

In het Lüsnerdal in Zuid-Tirol leefde eens een boerenfamilie, die grote bekendheid kreeg door hun geneeskunde. De zogenoemde Ragginer boerenartsen gebruikten in hun praktijken vele verschillende bergkruiden, maar boven alles gebruikten zij alpenden hout. Gedurende vier generaties lang, tussen 1780 – 1899, genazen de Ragginer boerenartsen zowel mens als dier met hun geneeskunst.

Wetenschappelijk aangetoonde helende werking van een alpenden hout bed

Bij mensen die omringd door het hout van de alpenden slapen, slaat het hart gemiddeld 3.500 hartslagen minder per nacht. En een lagere polsslag is wenselijk, want dit betekent dat het hart beter van zuurstof wordt voorzien. Op de lange duur heeft een lage hartfrequentie zelfs een gunstig effect op de levensverwachting: is de polsslag lager, dan leven we langer. Ontspannen slapen in een massief houten bed gemaakt van de alpenden slaat het hart gemiddeld 3.500 hartslagen minder per nacht, dat scheelt ongeveer een uur hartactiviteit per dag. (Joanneum Research, Graz & HUMAN RESEARCH)

Alpenden hout bed

7 Feiten over alpenden hout:

1. Alpenden of Zirbe (pinus Cembra) heet alleen „Zirbelkiefer“ in Oostenrijk en Beieren. In Zwitserland wordt de ‘Zirbe’ of alpenden ‘Arve’ genoemd.
2. In het alpenden hout en de etherische olie van de alpenden bevindt zich het enzym pinosylvin, dat gelijkend is aan de werkzame stof resveratrol, welke in de geneeskunde voor het laten afsterven van kankercellen gebruikt wordt.
3. Het is wetenschappelijk aangetoond, dat in een kamer gemaakt van alpenden hout geen weergevoeligheid optreed. Ondanks luchtdrukverandering blijft de bloedsomloop stabiel.
4. "In een alpenden bed slaapt men beter.“, dat is de uitkomst van een dubbel blinde studie. In de studie werd onderzocht welk effect alpenden hout heeft op de belasting, ontspannende en herstellende werking op het menselijk lichaam. De aangetoonde betere nachtrust is verbonden met een gereduceerde hartfrequentie en een verhoogde trilling van het organisme in het verloop van de dag. De gemiddelde besparing in een massief houten alpenden bed ligt bij 3500 hartslagen per dag: Het hart bespaart dagelijks een uur hartactiviteit!
5. Ook is de anti-bacteriële werking bewezen van massief alpenden hout. In een vochtige omgeving is hoge bacterieremmende werking van alpenden hout geconstateerd, wat schimmelgroei verhindert.
6. Alpenden olie of arven olie beschermt tegen motten. Wetenschappelijk bewezen zijn is Arve meubelolie en alpenden houten meubels zeer geschikt voor het bewaren van wol en textiel dat gevoelig is voor motten.