Het slaapprobleem van een regulier chemisch matras

De meeste mensen brengen een derde van hun leven door in bed, dat is ongeveer 25 jaar van je leven (!). En acht op de tien Nederlanders is overdag niet uitgerust door slaapproblemen. Bij ongeveer 25% van de kinderen, in de leeftijd van 0-18 jaar komen verschillende slaapproblemen voor.

Investeer dus in een gezonde, natuurlijke nachtrust en zorg goed voor jezelf en je kind. Op duurzame matrassen van natuurlijke materialen

 Bekijk de matrassen 

Slaapproblemen door jouw matras?

Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat het bed waarop ze slapen de oorzaak kan zijn van slaapproblemen. Een matras dat stinkt of klam aanvoelt, is vrijwel altijd een matras gemaakt van koudschuim, traagschuim of synthetisch latex.

Deze matrassen hebben PU (polyurethaan) als basis bestanddeel. Dit ruikt sterk doordat er chemische gassen uitwasemen, wat een bijzonder ongezonde lucht veroorzaakt in de slaapkamer. Deze lucht is zelfs nog ongezonder dan de buitenlucht in een stad.

Technische informatie over gifstoffen in het reguliere matras

De meeste massaal aangeboden matrassen zijn een chemische synthetische nachtmerrie. Matrassen van polyurethaan schuim zijn gemaakt van petrochemische stoffen gecombineerd met een chemische potpourri van stabilisatoren, catalysatoren, brandvertragers, anti-microben additieven en synthetische verven. Oftewel, giftige en belastende materialen van fossiele grondstoffen.

Bijvoorbeeld, een traagschuim matras wasemt 61 VOC* chemicaliën (gifgassen) uit, waaronder meerdere zwaar kankerverwekkende zoals benzeen. De meeste VOC gassen hebben geen specifieke geur, kleur of reuk.  

*VOC staat voor Volatile organic compounds, deze organische chemicaliën hebben een hoge verdampingsgraad op een normale kamertemperatuur.

Deze chemicaliën bestaan uit plastic (koudschuim en traagschuim), wat zorgt voor veel aardolie en microplastics in onze natuur. Matrassen kunnen door deze synthetische materiale ook gezondheidsklachten geven aan mensen, het zijn namelijk ook hormoonverstorende en kankerverwekkende stoffen.

Het RIVM informeert gelukkig ook over gifstoffen in matrassen en raadt aan nieuwe synthetische koudschuim en traagschuim matrassen 3 dagen lang niet te beslapen.
In dit blog vertellen we over het RIVM advies en leggen we uit welke gifstoffen in synthetische matrassen en synthetische pocketveer matrassen zitten >>

Kies voor een gezond matras zonder gifstoffen

Een bed van 100% natuurlijke materialen

De matrassen bij Bedaffair zijn 100% duurzaam, vrij van gifstoffen en lokaal geproduceerd met natuurlijke materialen. Ook zijn ze volledig aanpasbaar naar jouw lichaamsbouw en slaaphouding, heerlijk ergonomisch slapen dus.

Een goede nachtrust start bij het kiezen van het beste matras. Een nieuw matras kopen is een erg belangrijke stap, die jouw nachtrust - indien goed gekozen én eerlijk geadviseerd - enorm kan bevorderen. Daarom staan er altijd gespecialiseerde beddenmakers klaar in onze 800 m2 duurzame beddenwinkel in Heemstede, om iedereen persoonlijk te helpen.

 Neem contact op 

 Bekijk de matrassen