Circulaire matrassen

5 producten

 • Matras circulair CLIMA COOL biologisch Bedaffair
  € 1.341,90
 • Circulair matras GAIA biologisch volledig recyclebaar matras Bedaffair
  € 1.525,50
 • Pocketveermatras Grand
  € 2.695,50
 • Superior pocketveer matras
  € 2.205,00
 • Pocketvering matras Elegance
  € 1.755,00

Bio-circulaire matrassen van 100% natuurlijke materialen

Het beste duurzame matras, gemaakt van natuurlijke materialen. Volledig aanpasbaar naar jouw slaaphouding en lichaamsvorm.

Niet alleen goed voor de mens, maar ook voor onze planeet.

Bedaffair's bio circulaire matrassen biedt dé oplossing voor hét grote matras recycling probleem. Ze zijn duurzaam in teelt, in productie, in gebruik én in de afvalfase.

Meer weten over deze impact en het reguliere recycle probleem? Lees hier met ons mee over de Feiten & Fabels van circulaire duurzame matrassen.

 

  Bekijk de Bedaffair reviews  

Wat is een bio circulair matras?

Een bio circulair matras onderscheidt zich door zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het bestaat uit 100% natuurlijke materialen die niet alleen 100% recyclebaar, maar ook herbruikbaar en repareerbaar zijn, met een indrukwekkende levensduur van meer dan 35 jaar.

Dit staat in scherp contrast met reguliere synthetische circulaire matrassen, die tijdens het recyclingproces microplastics vrijgeven en nooit volledig gerecycled kunnen worden.

Impact van de circulaire matrassen van Bedaffair

Onze natuurlijke circulaire matrassen zijn voorzien van duurzame keurmerken. Wij ondersteunen  ecosystemen en biodiversiteit. Betalen de allerarmsten een eerlijke prijs. En laten de slaper gezond en ergonomisch slapen.

Op maat gemaakt door onze ambachtelijke beddenmakers, voor jou én de natuur.

Natuurlijke circulaire duurzame matrassen hebben een fijne drukverlagende schouderzone en diverse hardheden zoals soft, medium en firm. Ergonomisch aanpasbaar voor iedereen.

Elk duurzaam matras van Bedaffair is opgebouwd uit de beste en zachtste natuurlijke materialen, ze bieden de beste ventilatie en laten je matras ademen. Zo wordt je nooit meer wakker op een klamme vochtige plek of met gewrichtspijn. Bovendien zijn natuurlijke materialen hygiënisch, anti-bacterieel en schimmelvrij. Helaas valt dit niet te zeggen bij reguliere matrassen gemaakt van plastic, polyester of PU (koudschuim en traagschuim).

Vegan circulaire matrassen van natuurlijke materialen

Wie een vegan levensstijl heeft, slaapt ook graag op een vegan matras van natuurlijke materialen.  Want zowel diervriendelijkheid, als milieuvriendelijkheid is belangrijk. Ook bij Bedaffair hechten wij daar veel waarde aan. Wij waren niet voor niets het allereerste beddenmerk dat biologisch en Fairtrade katoen ging verwerken in 2010.

Daarom zijn 50% van onze circulaire matrassen collectie, volledig vegan. Dit zijn de GAIA en CERES vegan matrassen.

Bekijk hier de vegan matrassen collectie van Bedaffair.

Ervaar de circulaire matrassen in de showroom in Heemstede

Bekijk onze collectie circulaire biobased matrassen gemaakt van hernieuwbare grondstoffen hier online of bezoek ons in heemstede. Bedaffair is de grootste duurzame beddenwinkel in de Benelux. In onze 800m2 duurzame beddenwinkel bieden we een collectie van biologische boxsprings, massief houten design bedden, natuurlijke matrassen, duurzame bankstellen en een ruime keuze in toppers, dekbedden, kussens en onderdekens.

Bedaffairs samenwerking met Matras Recycling Europe

De founders van Bedaffair en ecologische slaappioniers, Marjolein en Arend Vaders, wisten dat alle natuurlijke materialen hergebruikt en gerecycled konden worden. Dus gingen ze op zoek naar de beste matras recycle-partner.

Na een kort telefoongesprek stond de CEO van Matras Recycling Europe de volgende dag op de stoep. ''Omdat Bedaffair geen lijmen gebruikt en tot op de grammage weet welke grondstof er verwerkt is, kunnen en gaan wij de Bedaffair matrassen recyclen en de natuurlijke materialen laten hergebruiken. En dat kunnen we zelfs vanaf een kleine batch doen."

Bedaffair, Designed by Nature