Natuurlatex Matras Duurzaam Circulair | Bedaffair ClimaCool

Natuurlatex Matras Duurzaam Circulair | Bedaffair ClimaCool

Het duurzame matras CLIMA COOL is een volledig circulaire biologisch matras. Het recyclebare matras is 100% gemaakt van natuurlijke materialen. Milieuvriendelijk, mensvriendelijk en vrij van plastic. Voor een zorgeloze en gezonde slaap. Kies het duurzame matras dat het beste bij jouw past; soft of medium. De ruggenwervel wordt zo goed mogelijk ondersteund door de drukverlagende schouderzone, aanpasbaar naar je lichaamsvorm en houding. Dat betekent ongestoord slapen, en elke ochtend uitgerust en fit wakker worden zonder slaapklachten zoals rugpijn of nekpijn.

Alle matrassen bij Bedaffair worden op maat gemaakt en zijn volledig aanpasbaar. Graag een andere hardheid of maat? Neem contact op met onze bedden experts.

Het 100% recyclebare natuurlatex matras

Het is wetenschappelijk aangetoond dat biologisch wol in het eco matras de slaapkwaliteit tot 25% kan verbeteren. Bio wol kan tot 1/3 van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder nat aan te voelen. U slaapt altijd droog en comfortabel. Bovendien is biologisch wol in duurzame matrassen resistent zijn tegen schimmel en huisstofmijt.

De natuurlijke materialen van dit duurzame recyclebare matras zijn nog nooit met pesticiden in aanraking geweest. De duurzame keurmerken garanderen biologische gecertificeerde materialen en vrij van schadelijke stoffen.

Meer weten over onze duurzame en circulaire werkwijze als natuurlijke beddenwinkel? Lees hier meer.

Gespreid betalen in 1-36 maanden is mogelijk bij online bestelling.

  Ecocert gecertificeerdRainforest Alliance Biologische wol

Omschrijving

Specificaties van het Clima Cool matras

Merk: Bedaffair
Afmetingen: Alle standaard maten. Maatwerk op aanvraag mogelijk.
Kleur: Off white
Kern: 14 cm 100% natuurlatex 5 zones
Tijk: 100% stretch tencel / lycocell, wasbaar tot 30 graden. Tijk is gevuld met 100% plantaardig tencel
Totale matrashoogte: 15 cm
Geschikt voor: Rugslapers en zijslapers. Stevige variant ook voor buikslapers.

Zorg voor een goede bescherming en grip onder uw duurzame matras met een biologische matrabeschermer op uw lattenbodem.

Keerbaar: Het matras is keerbaar.
Garantie: 5 jaar op materiaal en fabricage fouten
Onderhoud: Laat uw matras iedere ochtend ademen door het dekbed terug te slaan. Keer uw matras iedere 3 maanden. Dat kan horizontaal en verticaal. Gebruik een goede molton om uw matras, zodat uw matras zo schoon en droog mogelijk blijft.
Het matras nooit stofzuigen.
Wasbaar: Ja, alleen de dubbel jersey tijk, tot 30 graden machinewas.
Keurmerken:
Natuurlatex: Ecocert Köln
Biologisch Katoen kbA gecertificeerd (Kontrolliert biologische anbau)

Bekijk hier de bijpassende natuurlatex topper met tencel.

Voordelen van het circulaire natuurlatex matras

 • 20+ jaar levensduur
 • Volledig circulair biologisch matras
 • Zachte, flexibele aangename merino wol comfortlaag
 • Wasbare tencel tijk. Tencel is zeer hygiënisch, het heeft tot 2000x minder bacteriegroei dan polyester!
 • Gratis bezorgd tot in je slaapkamer
 • Kies jouw favoriete comfort, verkrijgbaar in soft, medium
 • Op maat gemaakt voor alle gewenste afmetingen
 • Bij Bedaffair altijd 5 jaar volledige garantie op al onze natuurlatex matrassen, inclusief 3 jaar CBW garantie
 • Bestaat uit puur natuurlijke, gecertificeerde materialen: Natuurlatex, biologisch katoen en plantaardig tencel.
 • Vrij van lijmen, plastic en schadelijke stoffen
 • Door CO2 neutrale productie en biologische materialen ondersteunt dit matras het eco-systeem van de aarde.
 • Bedaffair Clima Cool heeft recycle label A+++

Lees hier over de feiten & fabels circulaire recyclebare matrassen >

5 Zones matras

Bedaffair introduceert 'dynamisch liggen'. Bij 'dynamisch liggen' kijken we naar de mogelijkheid van het lichaam om zich zo natuurlijk mogelijk te kunnen gedragen tijdens de slaap. Het vijf zone matras draagt bij aan drukverlaging bij de schouders, aanpasbaar naar uw eigen lichaamsvorm, en geeft het lichaam het gemak om te draaien en te bewegen tijdens de slaap. 

Waarom een tencel matras?

 • Hoge vochtopname (150% meer dan katoen) U merkt niets van transpiratie als u ligt op een matrashoes / tijk van tencel of lyocell. Dat komt door de hoge vochtopname van de cellulosevezel. Een tencel matrashoes / tijk absorbeert 150% meer vocht dan katoen, terwijl voor het drogen maar ongeveer 10
 • 30% van de energie nodig is die voor katoen nodig zou zijn.
 • Hygiënisch Een tencel matrashoes / tijk neemt snel de warmte van het lichaam aan zonder dat het té warm wordt, ademt en ventileert uitstekend. Daar komt nog bij dat het vochtabsorberende vermogen van tencel maakt dat schadelijke bacteriën, schimmels en huisstofmijt zich niet in het dekbed nestelen.

Zo zacht als zijde

Tencel of lyocell is een plantaardige vezel. Het voelt zacht en luxe als zijde, maar is veel sterker en onderhoudsvriendelijk. Een duurzaam tencel matras is luxe en huidvriendelijk voor iedereen, ook voor de gevoelige huid.

Anti-allergeen matras

Vocht wordt zo goed in een natuurlijk matras opgenomen dat bacteriën zich niet thuis voelen in een tencel matras, ook daarom is tencel of lyocell hypoallergeen (=antiallergisch). Hierdoor is de aanwezigheid van huisstofmijt vrijwel uitgesloten. Tencel of lyocell combineert de meest gewilde en belangrijke eigenschappen van vele natuurlijke vezels.

Europees geproduceerd

De natuurlatex matrassen van Bedaffair worden lokaal geproduceerd in de EU. Onze ambachtelijke werkplaats waar het duurzame matras CLIMA COOL circulair en recyclebaar wordt gemaakt bevindt zich in Duitsland. Volledig volgens de circulaire en duurzame principes van Bedaffair.

 

Meer informatie
levertijd ca. 4 - 6 weken

Slaap advies en inspiratie


Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
Voorjaarstrends voor de eco slaapkamerinterieur van 2024 De lente staat symbool voor vernieuwing en frisheid, een periode waarin de natuur ontwaakt. Dit voorjaar verwelkomen we inspirerende trends in slaapkamerinterieur die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een duurzame levenswijze ondersteunen. Met een focus op natuurlijke materialen, ambacht, en een harmonieuze verbinding met de natuur,...
Lees meer »
Downpass donzen keurmerk
Dons Keurmerk
Gecertificeerde donzen producten met DOWNPASS  Bedaffair wil alleen natuurlijke, ethisch geproduceerde en oprecht verantwoorde producten aanbieden. Daarom kiest Bedaffair voor donzen dekbedden en ...
Lees meer »