Vegan Matras Natuurlatex Circulair | Bedaffair GAIA

Vegan Matras Natuurlatex Circulair | Bedaffair GAIA

Het recyclebare matras Bedaffair GAIA, van natuurlijke materialen; het eerste volledig circulaire biologische matras ter wereld. Dit circulaire matras is niet alleen duurzaam, recyclebaar en vrij van plastic. Het slaapt ook nog eens heerlijk comfortabel en orthopedisch. De drukverlagende schouderzone zorgt voor zo goed mogelijke ondersteuning van de ruggenwervel. Zodat je elke ochtend uitgerust en fit wakker wordt zonder slaapklachten.

Elk matras bij Bedaffair wordt op maat gemaakt, op basis van je eigen behoeften. Andere hardheden gewenst of graag proefliggen? Neem contact op met onze bedden experts.

Het Recyclebare Matras GAIA met Tencel & Natuurlatex

De natuurlijke materialen van dit duurzame matras zijn nog nooit met pesticiden in aanraking geweest. De duurzame keurmerken garanderen biologische gecertificeerde materialen en vrij van schadelijke stoffen.

Bekijk hier onze duurzame impact en circulaire werkwijze van natuurlijke beddenwinkel Bedaffair >

Gespreid betalen in 1-36 maanden is mogelijk bij online bestelling

 Ecocert gecertificeerd Rainforest Alliance

Omschrijving

Specificaties van circulair GAIA matras

Merk: Bedaffair
Afmetingen: Alle standaard maten. Maatwerk op aanvraag mogelijk.
Kleur: Off white
Kern: 14 cm 100% natuurlatex 5 zones
Tijk: 100% duurzaam tencel / lycocell, wasbaar tot 30 graden.
Totale matrashoogte: 15 cm
Geschikt voor: Rugslapers en zijslapers.
Keerbaar: Het recyclebare matras GAIA is keerbaar.
Garantie: 5 jaar op materiaal en fabricage fouten
Onderhoud: Laat uw matras iedere ochtend ademen door het dekbed terug te slaan. Zorg voor een goede bescherming onder uw eco matras met een biologische matrasbeschermer op uw lattenbodem.
Wasbaar: Ja, alleen de dubbel jersey tijk, tot 30 graden machinewas.
Keurmerken:
Natuurlatex: Ecocert Köln
Biologisch Katoen: kbA gecertificeerd (Kontrolliert biologische anbau)

Bekijk hier de bijpassende natuurlatex topper met tencel.

Voordelen GAIA matras

 • 20+ jaar levensduur
 • Volledig circulair biologisch matras
 • Wasbare tencel tijk. Tencel is zeer hygiënisch, het heeft tot 2000x minder bacteriegroei dan polyester!
 • Gratis bezorgd tot in je slaapkamer
 • 100% aanpasbaar en op maat gemaakt
 • Bij Bedaffair altijd 5 jaar volledige garantie op al onze matrassen, inclusief 3 jaar CBW garantie
 • Bestaat uit puur natuurlijke, gecertificeerde materialen: Natuurlatex, biologisch katoen en plantaardig tencel. Dat is alles.
 • Vrij van lijmen, plastic en schadelijke stoffen
 • Door CO2 neutrale productie en biologische materialen ondersteunt dit matras het eco-systeem van de aarde.
 • Bedaffair Gaia heeft recycle label A+++

Lees hier over de feiten & fabels binnen de 'circulaire' slaap industrie

Wat is een 5 zone matras?

Bedaffair introduceert 'dynamisch liggen'. Bij 'dynamisch liggen' kijken we naar de mogelijkheid van het lichaam om zich zo natuurlijk mogelijk te kunnen gedragen tijdens de slaap. Onze vijf zone matras draagt bij aan drukverlaging bij de schouders en geeft het lichaam het gemak om te draaien en te bewegen tijdens de slaap.

Waarom een tencel matras?

 • Hoge vochtopname (150% meer dan katoen) U merkt niets van transpiratie als u ligt op een matrashoes / tijk van tencel of lyocell. Dat komt door de hoge vochtopname van de cellulosevezel. Een tencel matrashoes / tijk absorbeert 150% meer vocht dan katoen, terwijl voor het drogen maar ongeveer 10
 • 30% van de energie nodig is die voor katoen nodig zou zijn.
 • Hygiënisch. Een tencel matrashoes / tijk neemt snel de warmte van het lichaam aan zonder dat het té warm wordt, ademt en ventileert uitstekend. Daar komt nog bij dat het vochtabsorberende vermogen van tencel maakt dat schadelijke bacteriën, schimmels en huisstofmijt zich niet in het dekbed nestelen.

Anti-allergeen matras

Vocht wordt zo goed in de vezel opgenomen dat bacteriën zich niet thuis voelen in een tencel matras, ook daarom is tencel of lyocell hypoallergeen (=anti allergisch). Hierdoor is de aanwezigheid van huisstofmijt vrijwel uitgesloten. Tencel of lyocell combineert de meest gewilde en belangrijke eigenschappen van vele natuurlijke vezels.

Lokaal en ambachtelijk geproduceerd

De duurzame collectie van Bedaffair wordt lokaal geproduceerd in de EU. Onze ambachtelijke werkplaats waar het GAIA recyclebare matras wordt gemaakt bevindt zich in Duitsland. Tencel wordt in Oostenrijk geproduceerd, het biologische katoen in Turkije en het natuurlatex in Duitsland. Volledig geproduceerd volgens de circulaire en duurzame uitgangspunten van Bedaffair.

Extra lees tip: Dit mooie inspiratie blog over de circulaire duurzame matrassen bij Bedaffair

Meer informatie
levertijd ca. 4 - 6 weken

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
eco boxspring elegance van bedaffair, luxe boxspring van hoge kwaliteit en handgemaakt. boxspring met topper en matras.
Prijs op aanvraag
Bedaffair boxspring Superior
Prijs op aanvraag
Boxspring Grand ecologisch en aanpasbaar Bedaffair
Prijs op aanvraag

Slaap advies en inspiratie


Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
Voorjaarstrends voor de eco slaapkamerinterieur van 2024 De lente staat symbool voor vernieuwing en frisheid, een periode waarin de natuur ontwaakt. Dit voorjaar verwelkomen we inspirerende trends in slaapkamerinterieur die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een duurzame levenswijze ondersteunen. Met een focus op natuurlijke materialen, ambacht, en een harmonieuze verbinding met de natuur,...
Lees meer »