Jouw lichaamsbouw is uniek (gelukkig!), van nature onderscheiden mensen zich onder andere door hun verschillende lichaamsbouw. Voor een matras zijn vooral de schouders en heupvormen + beedte het belangrijkst om rekening mee te houden. Voor ieder mens hebben we matrassen met een speciale techniek gemaakt. De ambachtelijke beddenmakers creëren door deze techniek speciale inkepingen in matrassen die drukverlagend werken. Deze speciale inkepingen hebben ze in elk natuurlatex matrassen toegepast (Natural Basic, Natural Classic en de Natural Deluxe). Zo maken we van elk mens een duurzame dromer!

Hoe werkt deze techniek?

Als eerste wordt de oppervlakte van de natuurlatex matrassen er af gehaald. Dit betekend dat door speciale inkepingen de oppervlakte spanning van het natuurlatex matras gereduceerd wordt, en een krachtige drukverlagende werking krijgt. De lichaamscontouren worden hierdoor nog beter opgevangen en ondersteund. Daarna voorzien de ambachtelijke beddenmakers de natuurlatex kern met inkepingen, die worden afgeleid aan jouw unieke lichaamsbouw. Op deze manier wordt er een bijzondere drukverlagende zijligging gecreëerd die bijvoorbeeld voor mensen met brede schouders, of mensen met schouderklachten, en ook mensen met brede heupen of een holle rug een optimaal en fantastisch ligcomfort biedt.

Hoe past Dormiente deze techniek toe in de matrassen?

Drukverlagende Matrassen

Dit handgemaakte profiel van de natuurlatex matras, zorgt voor een zeer goede aanpassing aan de contouren van het lichaam. De inkepingen aan de oppervlakte van het natuurlatex matras bewegen en reageren onafhankelijk van elkaar. Hierdoor wordt de toch al hoge puntelasticiteit van het natuurlatex nogmaals verhoogd.

Bredere bekken en heupen hebben een ietwat genuanceerde oplossing nodig van een natuurlatex matras. Dit wordt bereikt door de speciale inkepingen in de bekken zone bereikt door extra toegevoegde inkepingen. Bij bredere schouders hebben ze speciale inkepingen in de schouder zone toegevoegd, voor betere ondersteuning in de schouders.