Damai organics

Damai organics biologisch bedlinnenDamai is een Nederlands eigentijds en vooruitstrevend bedmodemerk. Damai Organics voert de duurzame bedlinnen collectie van Damai. Zij innoveren, zetten de trend en zijn zich er bewust van hoe zij produceren. Bedaffair biedt de hele biologisch katoenen bedlinnen collectie van Damai Organics aan.

De Damai Organics collectie bij bedaffair bestaat uit dekbedovertreksets, hoeslakens (percal en katoen satijn), hoeslakens topper, lakens en losse kussenslopen. De Damai Organics collectie bij Bedaffair is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, afmetingen en dessins.

Damai Organics beddengoed. Beter voor mensen. Beter voor het milieu.

Damai ziet klimaatverandering, duurzaamheid en het milieuvraagstuk niet als een politieke aangelegenheid, maar een gegeven waarin zij als organisatie eigen verantwoordelijkheid nemen. Deze visie heeft geleid tot een schitterende collectie biologisch katoenen eco beddengoed. Modieus ontworpen, in prachtige kwaliteiten en duurzaam geproduceerd.

Waarom biologisch katoen en verven met plantaardige verfstoffen.

Bij 100% katoen denken mensen vaak aan een natuurlijk product, puur en schoon. De waarheid is een ander verhaal. Katoen is namelijk één van de meest vervuilende gewassen ter wereld. Meer dan 25% van alle insecticiden en 12% van alle pesticiden, wordt gebruikt bij het verbouwen van katoen. Geschat wordt dat 90% van deze chemische middelen in de bodem, lucht en water rondom de velden verdwijnt. Jaarlijks lijden meer dan 3.000.000 mensen wereldwijd aan de effecten van pesticidenvergiftiging en 20.000 mensen sterven hieraan.

Daarnaast wordt bij de traditionele verwerking van katoen verfstoffen gebruikt die zware metalen kunnen bevatten. De ‘easy care finish’ of 'kreukherstellend' heeft als belangrijk bestanddeel formaldehyde en het bleken gebeurt door middel van chloor. Gebleken is dat bovenstaande stoffen niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar ook schadelijk voor mensen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze schadelijke stoffen bij mensen kunnen leiden tot overgevoeligheid en huidirritatie.

                              Schoon, eigentijds en fris beddengoed           Biologisch katoen dekbedovertrek en hoeslaken

Schoon, eigentijds en fris beddengoed van biologisch katoen

Biologisch katoen wordt verbouwd op plantages waar de boeren uitsluitend gebruik maken van natuurlijke grondstoffen en methodes. Er wordt op de velden geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De biologische katoen wordt met de hand geplukt en op de katoenvelden worden regelmatig andere gewassen verbouwd om zo verschraling van de grond te voorkomen. Het bleken, verven en fixeren van de stoffen wordt op een natuurlijke wijze gedaan. Biologisch katoen wordt bijvoorbeeld gebleekt met waterstofperoxide in plaats van chloor. Voor het verven en drukken gebruikt men geen verfstoffen op basis van zware metalen, maar zoveel mogelijk plantaardige verfstoffen. Het voorkrimpen van de stoffen gebeurt mechanisch in plaats van chemisch en formaldehyde wordt absoluut niet gebruikt.

Vind Damai Organics bij Bedaffair

Bij Bedaffair.nl kunt de volledige Damai collectie van biologisch katoen bestellen, online of in onze showroom te Amsterdam IJburg. Zoals dekbedovertrekken, hoeslakens en split-topper hoeslakens van Damai Organics. Het GOTS keurmerk van het biologisch katoenen bedlinnen garandeert dat tijdens de hele productieketen is gecontroleerd of de katoen op een organische (biologische) wijze is verbouwd. Of de katoen op een milieuvriendelijke wijze is verwerkt en of de arbeidsomstandigheden van het gehele productieproces voldoen aan de sociale standaard.
Pure weldaad voor elk bed.

De voordelen van Damai Organics biologisch bedlinnen:

- Eigentijdse ontwerpen
- Prachtige percal kwaliteit
- Anti allergeen en huidvriendelijk
- Zacht voor kinderen en baby’s
- Duurzaam geproduceerd
- Geen schadelijke effecten voor het milieu
- 100% biologische en ecologische materialen

Dit bericht is geplaatst in Bedlinnen Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking