Bedaffair Dekbed DELUXE ECO Dons wk 3

Bedaffair Dekbed DELUXE ECO Dons wk 3

Het DELUXE ECO dekbed is een verantwoord en duurzaam dons dekbed voor lente en herfst. Het ganzendons dekbed heeft warmteklasse 3 en is gevuld met hoogwaardig, verantwoord 90% witte ganzendons. De luxe Egyptisch geweven batist tijk is gemaakt van de schoonste biologische katoen draden, van de beste kwaliteit.

Het donzen dekbed DELUXE ECO is handgemaakt in Nederland. En bovendien van duurzame, verantwoorde herkomst. Het dons is op een diervriendelijke en duurzame manier verkregen, dit waarborgen wij met het Downpass keurmerk. 

  Downpass certficaat      

Omschrijving

Belangrijke specificaties Dekbed DELUXE ECO

Merk: Donsana
Materiaal: Ganzendons Poolse witte, 100% batist katoen
Warmteklasse: 3
Geschikt voor: de koudere nachten in de lente en herfst
Maten: Alle standaard maten. Tevens mogelijkheid op maat te laten maken in elke gewenste vorm of maat.
Soort: 1 deel herfst-lente 90% witte Poolse ganzendons dekbed

Vulgewicht:

140x220: 400 g
200x220: 550 g
240x220: 725 g

Het vulgewicht + grootte van de donsvlok is bepalend voor de isolatie en warmte beleving. Ganzen die in Siberië wonen hebben een veel grotere donsvlok dan een gans die in Duitsland of Oost-Europa woont. Simpelweg omdat de gans moet overleven in Siberië bij extreem lage temperaturen en zich beter moet isoleren en beschermen tegen de kou. Een Siberisch ganzendons dekbed (gevuld met relatief grote donsvlokken) heeft minder vulling nodig dan een dekbed van een Duitse gans (met relatief kleine donsvlokken). 

Kleur: Wit
Materialen: Vulling: 90% Poolse witte ganzendons
Tijk: 100% batist katoen, ökotex gecertificeerd
Anti-allergeen: Ja, Nomite (anti huisstofmijt)
Model: herfst-lente: cassette
Gewichtsklasse: Licht
Levensduur: Ca. 8 jaar
Onderhoud: Volg de donzen dekbed onderhoud tips van Bedaffair. Dekbed dagelijks opschudden. Het dekbed kan in de wasmachine tot 60 graden (wij adviseren alleen luchten). Dan in de droger met 2 of 3 tennisballen. U kunt het dekbed ook laten stomen/wassen bij de stomerij.
Keurmerken: Downpass, Greenline
tijk: Nomite, ökotex 100

Handgemaakt Hollands vakmanschap

Het ganzendons dekbed dons Romance warmteklasse 3 met 90% witte Poolse ganzendons wordt op traditionele wijze gemaakt in Nederland. Het warmteklasse 3 dekbed dons behoort tot de premium ganzendonzen dekbedden.

Diervriendelijk dons dekbed

Het Downpass keurmerk en certificaat staat voor hoge kwaliteit van dons en veren. Het keurmerk staat voor strenge criteria bij het houden van (water)dieren en verkrijgen van dons en veren. Zo is het niet toegestaan om dieren in kooien te houden of onder dwang te voeren, het levend plukken van ganzen en eenden is verboden. Om te slagen voor de audit moet de fokkerij aan de volgende basisvoorwaarden worden voldaan: de stallen moeten passend zijn, de dieren moeten voldoende voer en vers water krijgen, de dieren moeten beschermd worden tegen ziekten en natuurlijke vijanden en verzorgd worden door vakkundig personeel. Om de fokkerijen te controleren vinden er regelmatig zowel aangekondigde als niet aangekondige audits plaats.

Daarnaast wordt de kwaliteit van het product met dit certificaat getest door officiële test instituten onder notarieel toezicht. Er wordt o.a. beoordeeld of de op het label vermelde hoeveelheid dons in het dekbed/kussen aanwezig is. Verdere informatie daarover vindt u op Downpass.com.

Model en stikwijze dekbed

Het herfst-lente ganzendons dekbed DELUXE ECO bestaat uit diverse vakjes (cassettes). Elk vakje wordt met de hand op ambachtelijke wijze gevuld. Door deze techniek blijft het dons perfect op zijn plaats. Als nodig kan het herfst-lente dekbed bijgevuld worden met ganzendons.

De tijk van ganzendons dekbed DELUXE ECO

De tijk van het warmteklasse 3 ganzendons dekbed DELUXE ECO is gemaakt van geweven katoen batist. Deze combinatie van hoogwaardig ganzendons en heerlijk zacht batist zorgen voor de soepele drapeerbaarheid, goede vochtregulatie en ademend vermogen.

Meer informatie
levertijd Direct leverbaar

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Lente Herfst Dekbed, warmteklasse 2, tencel dekbed, vegan dekbed, duurzaam dekbed van Bedaffair
€ 203,15
Normale prijs € 239,00
Duurzaam Dekbed van Bedaffair ECO DONS met eendendons en biologisch katoen
€ 211,65
Normale prijs € 249,00
lente / herfst dekbed ganzendons Supreme
€ 599,00

Slaap advies en inspiratie


Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
Voorjaarstrends voor de eco slaapkamerinterieur van 2024 De lente staat symbool voor vernieuwing en frisheid, een periode waarin de natuur ontwaakt. Dit voorjaar verwelkomen we inspirerende trends in slaapkamerinterieur die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een duurzame levenswijze ondersteunen. Met een focus op natuurlijke materialen, ambacht, en een harmonieuze verbinding met de natuur,...
Lees meer »