Donzen Dekbedden

14 producten

 • Bedaffair Gerecycled donzen zomerdekbed
  € 169,15
 • Gerecycled Dekbed met Dons, Circular Down van Bedaffair
  € 356,15
 • DELUXE ECO donzen dekbed, luxe dekbed van Bedaffair, Duurzaam en natuurlijk
  € 347,65
 • ECOLUXE PREMIUM, ganzendons dekbed van Bedaffair, warmteklasse 3, 4 seizoenen dekbed, duurzaam dekbed
  € 577,15
 • 4 seizoenen dekbed, duurzaam dekbed, warmteklasse 3, diervriendelijk dons, donzen dekbed van Bedaffair
  € 475,15
 • Duurzaam Dekbed van Bedaffair ECO DONS met eendendons en biologisch katoen
  € 211,65
 • Zomerdekbed Duurzaam bij Bedaffair van Diervriendelijk Ganzendons
  € 305,15
 • 4 seizoenen Pilsener ganzendons dekbed Montana
  € 989,00
 • Ganzendons 100% dekbed Montana all seasons
  Prijs op aanvraag
 • Luxe donzen dekbed 100% ganzendons Supreme 4 seizoenen
  € 1.129,00
 • 100% ganzendons dekbed Supreme all seasons
  € 619,00
 • lente / herfst dekbed ganzendons Supreme
  € 599,00

Donzen dekbed kopen

De donzen dekbedden zijn ideaal voor de luxe slaper. Voelt zijdezacht en luchtig aan, en kan met de juiste warmteklasse ook de perfecte warmte geven tijdens je slaap. 

Donzen dekbed versus synthetisch (zoals polysester)

Dons is zeer duurzaam, zelfs 97% duurzamer dan een synthetisch dekbed. Het dons is 100% biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke stoffen. Bedaffair heeft keuze in eendendons, ganzendons en recycled donzen dekbedden om te kopen. Alle dekbedden zijn in verschillende warmteklassen verkrijgbaar en in diverse maten.

Diervriendelijk of recycled donzen dekbed

Let op: bij Bedaffair gebruiken we puur en diervriendelijk dons. En dat is goed om te weten als je een donzen dekbed wilt kopen. Onze eendendons én onze ganzendons dekbedden Downpass-gecertificeerd.

Een diervriendelijk donzen dekbed kopen? Dan zijn Bedaffair's ook gerecycled donzen dekbedden een diervriendelijk en duurzaam alternatief. Het gerecyclede dons voor onze Circular Down dekbedden collectie wordt ingezameld in Nederland. Hier wordt het streng gekeurd en gereinigd. Het grootste deel van het dons en de veertjes wordt vervolgens gebruikt om nieuwe dekbedden en kussens van te maken (85% kan worden hergebruikt).

Het overige deel, dit heet verenmeel, wordt als natuurlijke compost gebruikt. Ook de katoenen hoes (tijk) wordt gerecycled, deze gaat naar een textiel recycling bedrijf waar het weer voor nieuwe textiel producten wordt gebruikt.

De biologisch katoenen tijk

Deze tijk is een batist katoenen tijk, van de beste kwaliteit om heerlijk luxe onder te slapen. Batist biologisch katoen ademt nog beter en geeft nog meer slaapcomfort dan bijvoorbeeld een regulier katoen.

Onze donzen dekbedden zijn er voor lente en herfst, krakend koude winters en zelfs voor warme zomers. En natuurlijk een vier seizoenen variant, zodat je altijd het beste dekbed hebt.

Eigenschappen van het donzen dekbed

Donzen dekbed kopen? De dekbedden van dons bieden van de beste Bedaffair kwaliteit bieden vele voordelen:

 • Een unieke luxe, zoals je die bij geen andere natuurlijke vulling zal ervaren.
 • Met dons kies je voor een grondstof dat uitstekend isoleert, goed vochtregulerend werkt en bovendien lekker ventileert. Dat betekent een warme deken in de winter, een koele deken in de zomer en zo min mogelijk last van zweet in bed.
 • De dekbedden van dons vormen zich bovendien goed naar jouw lichaam, wat heerlijk knus ligt.
 • Een belangrijk voordeel voor mensen die donzen dekbedden kopen is het lichte gewicht van het materiaal. Zelfs bij een warme warmteklasse weegt het dekbed niet veel. Een volumineuze deken met een laag gewicht, om een heerlijk royaal nestje te bouwen dat nacht na nacht heerlijk slaapt.

Donzen dekbedden voor ieder seizoen en warmteklasse

We hebben meerdere donzen dekbedden in onze collectie en allen zijn ze even fijn. Zo bieden we duurzame dekbedden gemaakt van eendendons en duurzame dekbedden van hoogwaardig ganzendons. Volgens de echte kenners ligt een ganzendonzen dekbed nog lekkerder dan een eendendonzen dekbed.

We bieden donzen dekbedden aan voor verschillende seizoenen. Op deze manier slaap je zowel in de lente als herfst als in de zomer en winter, even goed. Dankzij de goedgevulde donzen dekbedden heb je het op die manier nooit te warm of te koud. De temperatuur is precies goed, wat zorgt voor een fijne nachtrust. Bovendien maken we voor onze dekbedden gebruik van natuurlijke verantwoorde vullingen. We maken alleen gebruik van verantwoord en diervriendelijker dons en schenken veel aandacht aan de duurzame wijze waarop onze dekbedden worden geproduceerd. Zo kan je zorgeloos onder jouw dekbed kruipen en kan je genieten van een uitstekende nachtrust. Dankzij de 98% puur donzen dekbedden gaat het om bijna niets anders dan dit fijne materiaal.

Eenpersoons of tweepersoons donzen dekbedden van Bedaffair

Een donzen dekbed kopen voor een eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed? Je hebt de keuze uit verschillende modellen, in de diverse afmetingen.

Houd er rekening mee dat een donzen dekbed eenpersoons de maat van 140x220cm heeft. Op die manier kies je voor voldoende lengte, gecombineerd met overhang links en rechts van het matras.

Een tweepersoons dekbed meet op die manier 200x220 of 240x220cm. Het is wat dat betreft niet voldoende om de maat van het matras aan te houden. Op die manier zou het dekbed te weinig overhang hebben om de warmte vast te houden.

Bovendien kies je met de grotere maten voor voldoende breedte om daar beiden comfortabel onder te kunnen slapen.

De meest gekozen maat van een donzen dekbed is 200x220. Je kunt een ecologisch en biologisch dekbed voor één of twee personen kopen, om het bed daarmee mooi op te maken.

Donzen dekbedden voor ieder seizoen

Wil je een donzen dekbed kopen voor de zomer, lente/herfst of voor alle seizoenen? Bedaffair helpt je graag.

Warmteklasse 2 kies je bij een donzen deken voor in de lente/herfst en de milde Nederlandse winters en zomers. Goed geschikt voor het voorjaar en de herfst, net als voor de milde zomers en milde winters. Het is een frisser dekbed van dons, voor als je het snel warm heeft in bed.

En in de zomermaanden op zoek naar een duurzaam dekbed van dons om het niet te warm onder te krijgen? Dan is warmteklasse 3-4 goed geschikt.

Tip: ieder seizoen lekker slapen onder dons? Kies voor ons 4 seizoenen donzen dekbed. Bestaande uit klasse 3 en 4. Te combineren tot een warme winterdeken, of los te gebruiken gedurende het voorjaar, het najaar en in de zomermaanden.

Bestel online of kom langs in de showroom

Bestel online, dan maken we de verzending naar jouw adres zo snel mogelijk in orde. Bezoek je liever onze 800 m2 duurzame beddenwinkel? Je bent van harte welkom en kunt het donzen dekbed direct meenemen.

Bekijk hier onze contactgegevens.

 

  Bekijk de Bedaffair reviews  

 

Bedaffair, Designed by Nature