Bedaffair Zomerdekbed DELUXE ECO Dons

Bedaffair Zomerdekbed DELUXE ECO Dons

Het dekbed DELUXE ECO is gevuld met verantwoord 90% witte ganzendons en heeft een biologisch katoen tijk. Een duurzaam dekbed dus. Dankzij de het ganzendons is dit zomerdekbed licht en luchtig. Zelfs lichter dan een eendendons zomer dekbed.

Bovendien neemt de egyptisch geweven batist tijk, van Bedaffair dons dekbedden, meer vocht op en droogt het sneller dan andere dekbed merken. U slaapt als een roosje onder dit eco-luxe zomer dekbed. Een heerlijk dons zomer dekbed speciaal voor warme nachten.

Lees hier meer over het dierenwelzijnskeurmerk Downpass >> 

 Downpass certficaat      

Omschrijving

Specificaties donzen zomerdekbed DELUXE ECO

Merk: Bedaffair
Materiaal: Ganzendons witte, 100% batist katoen
Warmteklasse: 4
Geschikt voor: warme zomer nachten en warmere nachten in de lente en herfst
Maten: 140x220 cm, 200x220 cm, 240x220 cm
Soort: 1 deel zomerdekbed 90% witte ganzendons dekbed
Vulgewicht:

140x220: 300 g
200x220: 450 g
240x220: 525 g

Het vulgewicht + grootte van de donsvlok is bepalend voor de isolatie en warmte beleving. Eenden bijvoorbeeld hebben een veel kleinere donsvlok dan een gans. Een ganzendons dekbed (gevuld met relatief grote donsvlokken) heeft dus minder vulling (=lichter) nodig dan een dekbed van een eendendons (met relatief kleine donsvlokken). Daarom is de warmteklasse de belangrijke aanduiding voor welk seizoen, type mens of koude het dekbed geschikt is.

Kleur: Wit
Model: zomer: cassette
Gewichtsklasse: Licht
Levensduur: Ca. 8 jaar
Onderhoud: Volg de onderhoudstips van Bedaffair. Dekbed dagelijks opschudden. Het dekbed kan in de wasmachine tot 60 graden (wij adviseren alleen luchten). Dan in de droger met 2 of 3 tennisballen. U kunt het dekbed ook laten stomen/wassen bij de stomerij.
Keurmerken: dons: Downpass

Handgemaakt vakmanschap

Het duurzame dons zomer dekbed DELUXE ECO met 90% witte ganzendons wordt op traditionele wijze gemaakt in Nederland. Het zomerdekbed dons behoort tot de top op het gebied van donzen dekbedden. Dons is een natuurproduct en heeft niet te evenaren eigenschappen zoals warmte regulatie en ventilerend vermogen.

Model en stikwijze

Het dons zomerdekbed DELUXE ECO bestaat uit diverse vakjes (cassettes). Elk vakje wordt met de hand op ambachtelijke wijze gevuld. Door deze techniek blijft het dons perfect op zijn plaats. Indien nodig kan het zomerdekbed dons DELUXE ECO bijgevuld worden met ganzendons.

De biologsiche tijk van zomer dekbed DELUXE ECO

De biologisch katoenen tijk van het dons zomer dekbed DELUXE ECO is gemaakt van egyptisch geweven katoen batist. Deze combinatie van hoogwaardig ganzendons en heerlijk zacht biologische batist zorgen voor de soepele drapeerbaarheid, goede vochtregulatie en ademend vermogen.

Diervriendelijk dons dekbed

Het Downpass keurmerk en certificaat staat voor hoge kwaliteit van dons en veren èn dat er zeer strenge criteria zijn bij het houden van (water)dieren en verkrijgen van dons en veren. Zo is het niet toegestaan om dieren in kooien te houden of onder dwang te voeren, het levend plukken van ganzen en eenden is verboden. Om te slagen voor de audit moet de fokkerij aan de volgende basisvoorwaarden worden voldaan: de stallen moeten adequaat zijn, de dieren moeten voldoende voer en vers water krijgen, de dieren moeten beschermd worden tegen ziekten en natuurlijke vijanden en verzorgd worden door vakkundig personeel. Om de fokkerijen te controleren vinden er regelmatig zowel aangekondigde als niet aangekondige audits plaats.

Daarnaast wordt de kwaliteit van het product met dit certificaat getest door officiële test instituten onder notarieel toezicht. Er wordt o.a. beoordeeld of de op het label vermelde hoeveelheid dons in het dekbed/kussen aanwezig is. Verdere informatie daarover vindt u op Downpass.com.

Meer informatie
levertijd Direct leverbaar

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
Zomerdekbed Duurzaam Bio Hennep bij Bedaffair
€ 271,15
Normale prijs € 319,00
Duurzaam Dekbed Zomer met Dons van Bedaffair
€ 204,00
Normale prijs € 240,00

Slaap advies en inspiratie


Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
Voorjaarstrends voor de eco slaapkamerinterieur van 2024 De lente staat symbool voor vernieuwing en frisheid, een periode waarin de natuur ontwaakt. Dit voorjaar verwelkomen we inspirerende trends in slaapkamerinterieur die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een duurzame levenswijze ondersteunen. Met een focus op natuurlijke materialen, ambacht, en een harmonieuze verbinding met de natuur,...
Lees meer »