Ganzendons en eendendons keurmerken bij Bedaffair

Veel mensen vinden slapen onder een dons dekbed heerlijk. Dons heeft dan ook bijzondere eigenschappen: een dekbed van dons is licht, het drappeert zich prettig om je lichaam, het ademt en is heerlijk warm. Een donzen kussen ventileert goed, kan gekozen worden in diverse hardheden en door simpel opkloppen krijgen ze weer hun oorspronkelijke vorm. Dons dekbedden en donzen kussens betekent dus heerlijk luxe slapen.

Bedaffair's dons dekbedden en donzen kussens zijn gevuld met verantwoord dons en zijn omhuld met een biologisch katoenen tijk. Het dons is traceerbaar en zo weten we waar het dons en de veren vandaan komen. Ook weten we waar de dekbedden en kussens gemaakt worden, dat ze zorgvuldig gecontroleerd en getest worden.

Bekijk hier alle luxe donzen dekbedden van Bedaffair >

Dons dekbedden biologisch en diervriendelijk

Alleen maar Downpass gecertificeerd dons en veren bij Bedaffair

Bij Bedaffair is een verantwoord dekbed de standaard. Daarom kiest Bedaffair uitsluitend voor ganzendons en eendendons dekbedden en kussens die voorzien zijn van keurmerken voor diervriendelijkheid, traceerbaarheid, schadelijke stoffen en ketenverantwoordelijkheid en meer. De dieren mogen bijvoorbeeld niet in kooien gehouden worden, zeker niet levend geplukt worden, voorzien zijn van goed voer en vers water en vakkundig personeel. Met dit gegeven is het nog meer genieten van het heerlijke, luxe gevoel van ’s avonds in je bed onder een vrijwel direct aangenaam warm, dons dekbed te kruipen.

DownpassDierrvriendelijke dekbedden en kussen van ganzendons en eendendons
Met het Down Pass certificaat staat voor bescherming van de natuur, het milieu en de dieren. Bedaffair kiest alleen producten waarbij dit hand in hand gaat. Onze ganzendons en eendendons dekbedden bezitten een Downpass label. Een garantie van verantwoorde, diervriendelijke dekbedden en kussens van hoge kwaliteit. Elk donsje is traceerbaar en op een verantwoorde en ethische manier verzameld en afkomstig van een streng gecontroleerde keten.

Downpass en dierenwelzijn van ganzen en eenden

Om producten te mogen voorzien van het DOWNPASS-label, moeten de producenten garanderen dat er alleen gebruikgemaakt wordt van dons en veren afkomstig van pluimveehouderijen die gecontroleerd worden op dierenwelzijn. Voor een succesvolle DOWNPASS-audit worden er bij de fokkerijen zowel aangekondigde als onaangekondigde controles gehouden: het is niet toegestaan om dieren in kooien te houden of onder dwang te voeren, het levend plukken van ganzen en eenden is verboden. Om te slagen voor de audit moet aan de volgende basisvoorwaarden worden voldaan: de stallen moeten adequaat zijn, de dieren moeten voldoende voer en vers water krijgen, de dieren moeten beschermd worden tegen ziekten en natuurlijke vijanden en verzorgd worden door vakkundig personeel.

Downpass en fokkerijen van ganzen en eenden

Bovendien mag er op de door de DOWNPASS geauditeerde fokkerijen geen sprake zijn van parallelle productie. Daaronder valt zowel het houden van gevogelte voor de verkrijging van dons en veren van levend geplukte dieren als de productie van eenden- of ganzenlever (foie gras). De dieren mogen daartoe ook niet worden overgebracht naar een andere fokkerij.

Downpass en etikettering van ganzendons en eendendons dekbedden en kussens

Naast de controle van de herkomst van het vulmateriaal worden DOWNPASS-producten ook onderworpen aan een kwaliteitscontrole. Hiervoor worden producten opgekocht die in de handel zijn. Vervolgens worden deze producten onder notarieel toezicht gecontroleerd door geaccrediteerde controle-instituten. Er wordt gecontroleerd of de gegevens over de samenstelling van de vulling overeenkomen met de toepasselijke etiketteringsvoorschriften ( bijv. DIN EN 12934 of vergelijkbare nationale/internationale etiketteringsvoorschriften). Het is vooral van belang dat de percentages dons en veren die op het etiket staan weergegeven, correct zijn.

Overtredingen van de ethische en / of kwalitatieve controlecriteria van DOWNPASS-vullingen, worden direct bestraft en kunnen door tussenkomst van een notaris leiden tot intrekking van het label (keurmerk).

- Lees meer over Downpass >
- Teken ook Petitie tegen levend pluk >

GOTS logoGlobal Organic Textile Standard
GOTS is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproducten, zoals katoen en wol, in kleding maar ook in bed- en badproducten. GOTS stelt strenge eisen aan de milieuaspecten van het gehele productieproces: van verwerking, productie, tot de verpakking, etikettering, handel en distributie van het textiel. Jaarlijks worden controles gedaan op milieu, dierenwelzijn en de sociale omstandigheden van de mensen die de producten maken.

- Lees meer op de site van GOTS >

Öko-tex certificaatOeko-tex
Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel, dat is opgericht in 1992. De onafhankelijke standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in textielproducten en kijkt naar de gezondheid van gebruikers en makers. Het doel is consumenten zekerheid te geven over de afwezigheid van schadelijke stoffen in textiel. Het label zegt: Confidence in Textiles. Alle producten met het label, zijn getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimumwaarden. Al met al gaat het er bij Oeko-tex om, dat textiel zo min mogelijk schade oplevert: zowel aan de mensen als voor het milieu. 

- Lees meer op de site van Oeko-tex >

NoMite logoNoMite
Het Nomite label geeft aan dat het donzen dekbed of dons en veren kussen geschikt is voor mensen met een huisstofmijtallergie en/of astma. Nomite is het antiallergie label van de European Down & Feather Association (EDFA). De dons moet aan strenge hygiënevoorschriften voldoen en de katoenen stof van dons en veren kussen of dekbed moet gemaakt zijn van kwaliteitsgarens met zeer hoge weefdichtheid waardoor het binnendringen van huisstofmijt wordt tegengegaan. Ook mensen met allergie en astma kunnen onder een dons dekbed en op een dons of veren kussen met het Nomite label slapen, dat is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken. U kunt hier deze onderzoeken opvragen.

- Lees meer op de site van NoMite >

Greenline labelonze schone en diervriendelijke ganzendons en eendendons dekbedden en kussens zijn volledig biologisch afbreekbaar
Ganzendons en eendendons dekbedden en kussens met het Greenline-label zijn na afloop van de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar omdat er uitsluitend met biologische zeep en hoge temperaturen wordt gereinigd. Ganzendons en eendendons dekbedden en kussens met het Greenline label worden geproduceerd zonder agressieve desinfecteringsmiddelen.

Bekijk hier de collectie donzen en veren kussens >

Ganzendons en eendendons keurmerken

- Bekijk de volledige collectie dons dekbedden >

Een dekbed kiezen en kopen

Een dekbed kiezen is niet eenvoudig. Gemiddeld gaat een dekbed 5-8 jaar mee en de keuze in dekbedden is groot. Bedaffair heeft veelgestelde vragen en tips over het kiezen en kopen van dekbedden op een rijtje gezet. Wij beantwoorden vragen over dekbed en zweten, de materialen wol, dons, tencel en katoen;  warmteklassen en lente, herfst, zomer, all seasons en 4 seizoenen dekbedden.

- Lees hier de Bedaffair tips en informatie hoe u een dekbed kiest

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid Op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties onder dit bericht.

Verwerken Opmerking