Duurzaamheid van vegan dekbedden

Zijn vegan dekbedden duurzaam?

En het alternatief: vegan dekbedden met natuurlijk materiaal

Als veganist of bij een vegan lifestyle wil je natuurlijk ook (h)eerlijk kunnen slapen in een bed, onder een lekker warm fijn dekbed en op een fijn kussen. Echter, je wilt natuurlijk zeker weten dat er absoluut geen dieren bij dit dekbed, kussen of bed betrokken is. Maar zijn de reguliere, goedkope vegan dekbedden nu een goed alternatief? Wij leggen het voor je uit, en laten je kennismaken met een ecologisch en 100% plantaardig alternatief.

De 'diervriendelijkheid' van een synthetisch dekbed

Synthetische materialen komen van ernstig milieuvervuilende grondstoffen, die een enorme impact hebben op het dierenrijk en onze directe omgeving. Denk maar aan de groeiende afvalberg vol giftige dekbedden en matrassen, die niet meer te recyclen zijn en alleen maar synthetisch afval brengen. Daarnaast komen deze olieproducten uit verre landen die geen regelgeving hebben over ethische werkwijzes. Vele derdewereldlanden worden uitgebuit en natuurgebieden worden vervuild door de oliebedrijven. 

Zelfs gerecyclede of recyclebare synthetische producten zijn schadelijk, ze laten tijdens een recycle proces namelijk enorm veel microplastics vrij in onze natuur.

Je vindt bij ons dan ook geen synthetische dekbedden en kussens. Wij vinden, wat betreft comfort, dit ook ongeschikt om te gebruiken om mee te slapen. Het sluit af, geeft een ongezonde lucht en ventileert nauwelijks in vergelijking met een plantaardig kussen of dekbed.

Bedaffair heeft dus dekbedden en kussens die veel winst halen op het gebied van duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en diervriendelijkheid, maar ook jouw eigen gezondheid.

Een natuurlijk dekbed, vegan en diervriendelijk

Bij een vegan lifestyle past een slaapkamer gevuld met heerlijke, zachte en warme plantaardige kussens en dekbedden. Een stapje verder is een vegan matras, kussen en een dekbed.

Er zijn diverse natuurlijke alternatieven, ecologische dekbedden die gewoon uit Europa komen. Waar ethische en milieuvriendelijke certificaties en regelgevingen zijn. 

Bedaffair biedt 2 diverse plantaardige dekbedden aan, zonder scheerwol of dons. Dit zijn de tencel dekbedden en hennep dekbedden, 100% natuurlijk en vegan. Verkrijgbaar als 4-seizoensdekbedden, lente-herfst dekbedden en zomerdekbedden. Als eenpersoons of tweepersoons dekbed.

 

 Ontdek tencel dekbedden 

 

 Ontdek hennep dekbedden