Downpass donzen keurmerk

Gecertificeerde donzen producten met DOWNPASS 

Bedaffair wil alleen natuurlijke, ethisch geproduceerde en oprecht verantwoorde producten aanbieden. Daarom kiest Bedaffair voor donzen dekbedden en hoofdkussens die voorzien zijn van het Downpass certificaat. Hiermee behouden we een vriendelijke, duurzame omgang met de natuur en het dier.

 

 

Het verschil tussen 'verantwoord' dons en gecertificeerd dons

Bij diverse beddenzaken en kledingmerken is de herkomst van dons en veren een onderwerp van groeiende belangstelling en bezorgdheid. Zoals te zien bij Keuringsdienst van Waarde. Begrijpelijk, en zeker een belangrijk onderwerp om bewust van te zijn.

Wat spijtig is, is dat hier vaak niet aandacht wordt besteed aan gecertificeerde keurmerken. Alleen de goedkopere fabrikanten worden laten zien, die geen certificatie bevatten en de dons producten alsnog 'verantwoord dons' noemen.

Bij Bedaffair laten we zien dat we gecertificeerd zijn met het keurmerk DOWNPASS. DOWNPASS heeft zich opgeworpen als een standaard die niet alleen de ethiek rond dierenwelzijn aanspreekt, maar ook de kwaliteit van producten garandeert.

Door een zero-tolerance beleid te hanteren, verzekert DOWNPASS dat alle gecertificeerde dons en veren vrij zijn van materiaal van levende pluk of van dieren die worden gehouden voor de productie van foie gras. Dit zorgt voor een geruststellende zekerheid bij consumenten dat de producten die ze kopen, bijdragen aan een ethisch verantwoorde industrie.

Controle en transparantie binnen de donsindustrie

De grondige controleprocessen van DOWNPASS zorgen voor een ongeëvenaarde transparantie binnen de donsindustrie. Elk product dat het DOWNPASS-label draagt, is voorzien van een individueel controlenummer, waardoor consumenten de herkomst en de ethische standaarden van hun aankopen gemakkelijk kunnen verifiëren.

Deze unieke aanpak biedt een nieuw niveau van betrouwbaarheid en vertrouwen, waarmee consumenten bewuste keuzes kunnen maken die overeenkomen met hun waarden op het gebied van dierenwelzijn en kwaliteit.

Elke product dat van een keurmerk is voorzien en dat een vulling met dons en veren heeft die volgens de DOWNPASS-standaard is gecertificeerd, kan met behulp van een uniek controlenummer worden getraceerd. Dat nummer staat op het DOWNPASS-label. Het bestaat uit een letter en zeven of acht cijfers. Die combinatie is aan een fabrikant toegewezen. 

 

 Controleer hier het nummer van jouw DOWNPASS product 

 

Zijn synthetische dekbedden duurzaam of diervriendelijk?

Hoewel synthetische dekbedden vaak worden gepresenteerd als een diervriendelijk alternatief, brengen ze hun eigen milieuproblemen met zich mee. Denk aan de uitstoot van microplastics, de afkomst uit verre derdewereldlanden die worden uitgebuit door de olie-industrie en de bijdrage aan de vervuilende synthetische afvalberg.

Deze problemen zijn nog schadelijker voor de dieren en het milieu.

Vegan alternatief: dekbedden met natuurlijke materialen uit Europa

Leef je veganistisch? Dan benadrukt Bedaffair het belang van natuurlijke alternatieven zoals hennep en tencel, die duurzaamheid en milieuvriendelijkheid waarborgen. Zonder schadelijke synthetische materialen zoals polyester.

 

 Bekijk vegan alternatieven voor dons