Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Zo richt je een kleine slaapkamer in

Jouw slaapkamer is de perfecte woonruimte zijn om tot rust te komen, hoe groot of klein hij ook is. Ondanks dat de slaapkamer misschien klein is, wil je natuurlijk dat het een plek is waar je toch je grootste dromen kan dromen. Het opdoen van ideeën voor een kleine slaapkamer is niet altijd even makkelijk. Zo neemt je bed, boxspring of je kledingkast vaak al veel ruimte in. Onze duurzame interieurstylisten laten je zien hoe je je kleine slaapkamer toch groot kan laten lijken, met 100% duurzame meubels.

1. Licht en Luchtig: Laat je slaapkamer groter lijken

De keuze van kleuren in je slaapkamer zet de toon. Lichte tinten aan de muur openen de ruimte visueel, waardoor jouw knusse hoekje groter en uitnodigender lijkt. Combineer jouw favoriete diepe kleuren met witte of lichte tinten in zachte natuurlijke vloerkleden voor een gebalanceerd effect dat diepte en warmte brengt zonder de ruimte te overweldigen.

Denk bijvoorbeeld aan een groot licht en natuurlijk vloerkleed.

Bekijk het vloerkleed

2. Duurzame bedbank als efficiënte ruimtebesparing voor iedere woonruimte

Onze collectie bedbanken en slaapbanken zijn niet zomaar meubelstukken; het zijn transformatieve oplossingen voor jouw woon- en slaapbehoeften. Ook kunnen ze op maat worden gemaakt naar jouw gewenste afmetingen. Ideaal voor een smalle slaapkamer of andere woonruimte. Een 3-persoons zitbank of lounge die eenvoudig transformeert naar een comfortabel bed, biedt flexibiliteit zonder dat je ruimte of stijl hoeft op te offeren. Ideaal voor die onverwachte gasten of als je simpelweg meer uit je ruimte wilt halen.

Bekijk het 100% natuurlijke daybed

 

3. Opslag doet wonderen: Kies meubels met dubbele functie

Een bed met opbergruimte of een stijlvol kledingrek kan wonderen doen in een kleine slaapkamer. Deze meubelstukken bieden niet alleen comfort en stijl, maar ook praktische oplossingen voor opslag, waardoor je ruimte bespaart en je slaapkamer netjes blijft.

Het houten bed 'X-Step' heeft een lade van ca. 126 cm breed. Ideaal voor extra bergruimte onder het houten bed. De lade kan in mat of hoogglans lak geleverd worden of in massief hout. Personaliseer het houten bed X-step door te kiezen uit 8 diverse houtsoorten en verschillende afwerkingen. Volledig op maat gemaakt.

Bekijk het bed met opbergruimte

 

4. Creëer diepte met een spiegel aan je kledingkast

Een strategisch geplaatste spiegel kan je kamer niet alleen groter laten lijken, maar ook lichter maken door natuurlijk licht te reflecteren. Dit simpele trucje voegt onmiddellijk diepte toe aan je ruimte en versterkt het gevoel van openheid. Geen ruimte voor een aparte spiegel in de slaapkamer? Ga voor een ingebouwde grote spiegel in je kledingkast.

De Team7 kledingkast met spiegel kan gemaakt worden in jouw gewenste afmetingen. Perfect voor een kleine slaapkamer.

Bekijk de kledingkast op maat

 

5. Vervang groot voor klein: kies voor zwevend nachtkastje met opbergruimte

In plaats van traditionele nachtkastjes, waarom niet kiezen voor zwevende nachtkastjes met opbergruimte? Ze bieden ruimte voor je boeken, wekker, en glas water, zonder kostbare vloerruimte in te nemen. 

Het massief houten, zwevende nachtkastje voor aan het bed van Bedaffair is een mooie, praktische en ruimtebesparende oplossing voor de slaapkamer. Dit nachtkastje hangt aan de zijde van het bed. Een handig alternatief voor het klassieke nachtkastje.

Bekijk het zwevende nachtkastje met lade

 

Ontdek slaapbanken van 100% natuurlijke materialen voor jouw kleine slaapkamer of woonkamer

In de ruime collectie vind je bedbanken die niet alleen stijlvol zijn en op maat gemaakt, maar ook vervaardigd zijn uit 100% natuurlijke materialen. Of je nu een kleine slaapkamer hebt of je woonruimte gewoon efficiënter wilt gebruiken, de duurzame slaapbanken bieden de perfecte combinatie van stijl, comfort en veelzijdigheid.

De slaapbanken kan je volledig personaliseren naar jouw favoriete stoffering, kleur en afmetingen.

Bekijk de slaapbanken

Bij het inrichten van een kleine slaapkamer draait het allemaal om het maken van slimme keuzes. Door te kiezen voor lichte kleuren, multifunctionele meubels zoals onze bedbanken, en het strategisch plaatsen van spiegels, kun je van elke kleine slaapkamer een ruime, comfortabele, en stijlvolle plek maken.