Bedaffair Dekbed 4 Seizoenen ECOLUXE PREMIUM Ganzendons

Bedaffair Dekbed 4 Seizoenen ECOLUXE PREMIUM Ganzendons

Dit luxe dekbed is geschikt voor alle seizoenen, met duurzaam vederlicht en verantwoord ganzendons. Zelfs bij krakend koude winternachten is het ECOLUXE PREMIUM dekbed heerlijk warm. Voor koninklijk slapen en een beter geweten. Dat kan onder een ganzendonzen dekbed van Bedaffair.

De prachtige tijk van het ganzendons dekbed DELUXE ECO is gemaakt van Egyptisch geweven biologisch katoen batist. Soepel en zacht: uniek in Nederland. Geniet van dit dekbed van hoge kwaliteit en de beste natuurlijke materialen.

Meer weten? Lees hier over het diervriendelijk dons van Bedaffair, Downpass gecertificeerd >>

 Downpass certficaat      

Omschrijving

Specificaties van 4-seizoenen ganzendons dekbed DELUXE ECO

Merk: Bedaffair
Materiaal: Ganzendons, 100% batist biologisch katoen
Warmteklasse: 3 + 4
Geschikt voor: 4 seizoenen
Maten: 140x220 cm, 200x220 cm, 240x220 cm
Soort: 2-delig 4 seizoenen 90% witte Poolse ganzendons dekbed

Vulgewicht:

140x220: 400 + 300 g
200x220: 600 + 450 g
240x220: 725 + 525 g

Het vulgewicht + grootte van de donsvlok is bepalend voor de isolatie en warmte beleving. Eenden bijvoorbeeld hebben een veel kleinere donsvlok dan een gans. Een ganzendons dekbed (gevuld met relatief grote donsvlokken) heeft dus minder vulling (=lichter) nodig dan een dekbed van een eendendons (met relatief kleine donsvlokken). Daarom is de warmteklasse de belangrijke aanduiding voor welk seizoen, type mens of koude het dekbed geschikt is.

Kleur: Wit
Model: 4 seizoenen: cassette
Gewichtsklasse: Licht
Levensduur: Ca. 8-10 jaar
Onderhoud: Volg de onderhoudstips van Bedaffair. Dekbed dagelijks opschudden. Het dekbed kan in de wasmachine tot 60 graden, wij adviseren 40 graden. Dan in de droger met 2 of 3 tennisballen. U kunt het dekbed ook laten stomen/wassen bij de stomerij.

Handgemaakt Hollands vakmanschap

Het biologische 4 seizoenen 90% witte ganzendons dekbed DELUXE ECO wordt op traditionele wijze gemaakt in Nederland. DELUXE ECO 4 seizoenen ganzendons dekbed behoort tot de top op het gebied van donzen dekbedden. Ganzendons is een natuurproduct en heeft niet te evenaren eigenschappen zoals warmte regulatie en ventilerend vermogen. De witte ganzendons is grootvlokkig, volgroeid en bezit de hoogst mogelijke vulkracht en dat is vaak anders bij goedkope donsdekbedden uit Azië en China.

Model en stikwijze van het 4-seizoenen dekbed

Het 4 seizoenen ganzendons dekbed DELUXE ECO bestaat uit diverse vakjes (cassettes). Elk vakje wordt met de hand op ambachtelijke wijze gevuld. Door deze techniek blijft het ganzendons perfect op zijn plaats. Indien nodig kan het 4 seizoenen dekbed DELUXE ECO bijgevuld worden met ganzendons.

De tijk van ganzendons dekbed

De tijk van het 4 seizoenen ganzendons dekbed DELUXE ECO is gemaakt van geweven biologisch katoen batist. Deze combinatie van hoogwaardig 4 seizoenen ganzendons en heerlijk zacht biologische batist zorgen voor de soepele drapeerbaarheid.

2-delig dekbed voor alle seizoenen

De 4 seizoenen ganzendons dekbedden DELUXE ECO zijn voorzien van knoopsgaten. Met behulp van manchetknopen kunt u de ganzendons dekbedden eventueel aan elkaar koppelen tot de voor u ideale uitvoering. Zo kunt u het hele jaar, in alle seizoenen, genieten van een ganzendons dekbed.

Diervriendelijk dons

Het Downpass keurmerk en certificaat staat voor hoge kwaliteit van dons en veren èn dat er zeer strenge criteria zijn bij het houden van (water)dieren en verkrijgen van dons en veren. Zo is het niet toegestaan om dieren in kooien te houden of onder dwang te voeren, het levend plukken van ganzen en eenden is verboden. Om te slagen voor de audit moet de fokkerij aan de volgende basisvoorwaarden worden voldaan: de stallen moeten adequaat zijn, de dieren moeten voldoende voer en vers water krijgen, de dieren moeten beschermd worden tegen ziekten en natuurlijke vijanden en verzorgd worden door vakkundig personeel. Om de fokkerijen te controleren vinden er regelmatig zowel aangekondigde als niet aangekondige audits plaats.

Daarnaast wordt de kwaliteit van het product met dit certificaat getest door officiële test instituten onder notarieel toezicht. Er wordt o.a. beoordeeld of de op het label vermelde hoeveelheid dons in het dekbed/kussen aanwezig is. Verdere informatie daarover vindt u op Downpass.com.

Meer informatie
levertijd Direct leverbaar

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigating through the elements of the carousel is possible using the tab key. You can skip the carousel or go straight to carousel navigation using the skip links.
warmteklasse 3, duurzaam dekbed, 4 seizoenen dekbed, winterdekbed, tencel dekbed, lyocell, bedaffair, duurzaam dekbed
€ 339,15
Normale prijs € 399,00
Vulmateriaal Hennep 4 seizoenen Dekbed bij Bedaffair. Duurzaam Dekbed.
€ 577,15
Normale prijs € 679,00
4 seizoenen dekbed, duurzaam dekbed, warmteklasse 3, diervriendelijk dons, donzen dekbed van Bedaffair
€ 475,15
Normale prijs € 559,00

Slaap advies en inspiratie


Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
Voorjaarstrends voor de eco slaapkamerinterieur van 2024 De lente staat symbool voor vernieuwing en frisheid, een periode waarin de natuur ontwaakt. Dit voorjaar verwelkomen we inspirerende trends in slaapkamerinterieur die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een duurzame levenswijze ondersteunen. Met een focus op natuurlijke materialen, ambacht, en een harmonieuze verbinding met de natuur,...
Lees meer »
Downpass donzen keurmerk
Dons Keurmerk
Gecertificeerde donzen producten met DOWNPASS  Bedaffair wil alleen natuurlijke, ethisch geproduceerde en oprecht verantwoorde producten aanbieden. Daarom kiest Bedaffair voor donzen dekbedden en ...
Lees meer »