Hoe onderhoud ik mijn donzen dekbed?

1. Ventileer je Slaapkamer

In het algemeen geldt dat het goed is om de slaapkamer goed te ventileren, dit zorgt voor een gezonde en frisse lucht. Denk aan het openzetten van een raam of deur, zodat overtollig vocht en nare geuren weg gaan.

2. Gebruik altijd een dekbedovertrek

Gebruik bij jouw duurzaam donzen dekbed altijd een biologisch dekbedovertrekset. Een dekbedovertrek is namelijk veel sneller en makkelijker te reinigen dan een donzen dekbed.

Het correct verzorgen van je donzen dekbed en kussens heeft veel invloed op het behoud van kwaliteit en de lengte van hun leven, daarom adviseren we altijd om een beschermhoes eroverheen te doen. 

3. Fris je dekbed op in de buitenlucht

Jouw duurzame donzen dekbed van Bedaffair blijft aangenaam fris als het twee tot drie keer per jaar buiten hangt. Doe dit op een mooie dag met rustig weer.

Hang een donzen dekbed nooit in de volle zon. Het dekbed houdt van de schaduw en een zacht briesje. Een beetje UV-licht doodt ook bacteriën en andere microben. Huismijt overleeft in zijn geheel niet bij een goede opfrisbeurt. Daarnaast heeft de zuurstof in de lucht een herstellende functie op natuurlijke materialen zoals dons.

4. Vlekken Verwijderen in het dekbed

Het is mogelijk een vlekje te verwijderen uit een donzen dekbed. Sla het vulmateriaal weg uit het gebied waar het vlekje zich bevindt en was de vlek met een milde of biologische zeep. Spoel het behandelde gebied grondig met water en maak het zeer goed droog in de droger.

Houd de vulling altijd zo droog mogelijk. Is de vulling toch nat geworden? Dan kun je het drogen met een haardroger (medium stand) of in de droger waarin een tennisbal of ecobal is gevoegd om het dekbed op te kloppen. Deze ballen zijn essentieel om je dekbed luchtig en zacht te houden. Gebruik nooit een zeer hete stand.

 

 Bekijk donzen dekbedden  of  Gerecyclede donzen dekbedden