TEAM 7 LOUNGE CHAIR ELLIOT

TEAM 7 LOUNGE CHAIR ELLIOT

Lounge chair ELLIOT is de charmante verfrissende interpretatie van een lounge chair volgens TEAM 7. De uitnodigende comfortabele aantrekkingskracht dankt de lounge chair aan het opvallende volume van weelderige stoffering.

Samen met internationaal gerenommeerd DESIGNER LUCIE KOLDOVA creëerde Team 7 de Lounge chair ELLIOT: duurzame natuurlijke materialen en maximaal comfort gecombineerd in expressief design.
Het merk Bedaffair belichaamt op hoog niveau op het gebied van milieu, innovatie en esthetiek, terwijl architecture en natuur op bijzondere wijze worden samengevoegt. De lounge chair ELLIOT is een van de prachtige reflecties van de samenkomst van natuur en esthetisch design. 

De zachte lijnen van het massive hout versterkt de natuurlijke charme van lounge chair ELLIOT. ELLIOT heeft een minimalistische look, maar is geavanceerd in ieder detail. De lounge chair is indrukwekkend in haar totale elegante design. Dankzij de compacte afmetingen van de lounge chair, is het zeer veelzijdig en flexible. De loung chair ELLIOT pas in bijna elke leefruimte. De moderne en toch ook klassieke tijdloze stijl is de ELLIOT makkelijk te combineren met andere meubels.

En het zitcomfort? Relaxed, natuurlijk!

=> De Elliot kan reeds besteld worden. 1e Leveringen zijn vanaf begin juni 2024.

Lees hier meer over de duurzame impact van Bedaffair >

 

Omschrijving

SPECIFICATIES LOUNGE CHAIR ELLIOT:

Merk: Team 7
Materiaal: keuze uit 3 verschillende houtsoorten en 3 kleuren stoffering (stalen aanwezig in onze 800 m2 showroom te Heemstede)
Keurmerk: FSC / PFSC
Herkomst: Oostenrijk

LUCIE KOLDOVA, PRODUCT EN MEUBEL DESIGNER UIT PRAAG

Haar emotionele styl is gebaseerd op het gebruik van adembenemende kleuren, buitengewone proporties, en levendig formele contrasten. De objecten van Lucie Koldova overwinnen vaak de grenzen van het mogelijke.

In 2010 in Frankrijk, startte Lucie haar succesvolle carriere met de onderscheidende glazen licht collectie Muffins and Balloons, welke zij voor Brokis creëerde, een traditioneel Tjechische fabrikant. Ze verbleef meerdere jaren in Parijs, waar zij de invloeden, inspiratie en motieven, uit de diverse culturen van de stad, transformeerde en aanscherpte in haar charimatische, elegantie en sensuele formele taal.

Lucie Koldova werkt momenteel vanuit Parijs, zij werkt voor internationale klanten en ontwerpt meubelstukken, glas sculpturen en tijdloze lichten, objecten van verlangen – chic en zuiver. Haar werk omvat dagelijkse gebruiksproducten, poetische gallerij objecten en gelimiteerde series. Haar creatieve interesse focust zich voornamelijk op glas en licht design. In 2014 werd Lucie toegewezen als art director van Brokis en sindsdien heeft ze een reeks succesvolle design voor het bedrijf geproduceerd.

EN HET ZITCOMFORT? RELAXED, NATUURLIJK!

Een exclusieve Italiaanse wol bouclé staat achter de speciale look and feel van de lounge chair ELLIOT. De stof heeft een unieke textuur dat het zitcomfort extreem luxueus maakt.
De zitting is opgebouwd uit meerdere lagen, het geeft de ELLIOT een karakteristieke verschijning, het geeft ook een voortreffelijk zitcomfort. Een perfecte balans tussen stevigheid en elasticiteit, de comfortlagen gemaakt van hernieuwbare grondstoffen verzekeren u van duurzaam en vele jaren comfort – zelfs in diverse zitposities. Dankzij het slimme ontwerp, kunt u plaatsnemen op de ELLIOT op veel verschillende manieren: recht, zijwaarts, rechtop,  relaxed of zelfs af en toe omgekeerd.

DUURZAAM IN ELK DETAIL

Maximale duurzaamheid was het doel bij de ontwikkeling van lounge chair ELLIOT. Alle massief houten onderdelen als ook het gemodelleerde houten element van de rugleuining zijn vrij van formaldehyde – zoals elke slaap- en woonmeubel bij Bedaffair.

Uitsluitend natuurlijke olie is gebruikt om het hout te veredelen. De grondstoffen van de zitting en de rugleuning zijn geselecteerd volgens strenge milieu eisen. De lagen in de zitting bestaan volledig uit 100% hernieuwbare grondstoffen – kokosvezel en natuur latex – omhuld met een katoenen doek. 

De stoffering is gemaakt van exclusief Italiaanse bouclé stof en gecertificeerd met Ökotex Standard 100.

OOSTENRIJKSE AMBACHTELIJKE KWALITEIT

Elk Team 7 meubel is een uniek stuk, met veel handwerk gemaakt door ervaren meubelmakers volgens de Oostenrijkse ambachtelijke traditie. Vakmanschap in houtbewerking wordt bij Team 7 van generatie op generatie doorgegeven en garandeert de hoge kwaliteit van elke Team 7 meubel.

TEAM 7

Het Oostenrijkse merk Team 7 maakt meubels sinds 1959. Die ervaring kunt u zien en voelen. Team 7 maakt natuurhouten meubels voor alle woonruimtes en biedt geraffineerde oplossingen voor elk interieur. Team 7 werkt samen met 's werelds beste designer: de natuur. Duurzaamheid begint bij Team 7 met design. Meubels uit zuiver natuurhout zorgen voor een gezonde woonomgeving. Geen wonder, want bomen komen uit gezonde duurzaam beheerde bossen. Team 7 heeft het volledige productieproces van boom tot afgewerkt meubel in de hand. Daardoor kunnen zij de milieuvriendelijke productie van hun natuurhouten meubelen garanderen.

LEVERING EN BEZORGING

Bedaffair verzorgt de bezorging en optioneel de montage door geheel Nederland. Naast onze webwinkel, kunt u het assortiment van Bedaffair collectie in onze showroom bezichtigen in Heemstede. Vrij parkeren voor de deur. Bekijk hier de locatie van de duurzame beddenwinkel Bedaffair >

 

Meer informatie
Kleuren Wit
levertijd ca 6 - 8 weken

Slaap advies en inspiratie


Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Lokaal ambachtelijk maatwerk voor elk type slaper
Bedden met lokaal maatwerk voor elk type slaper Bij Bedaffair geloven we in de kwaliteit vaan lokaal ambachtelijk vakmanschap. Onze 100% natuurlijke matrassen, boxsprings, en massief...
Lees meer »
Matrassen zonder gifstoffen
Matrassen zonder gifstoffen
Advies van RIVM over matrassen Gifvrije matrassen voor een gezond binnenklimaat We slapen gemiddeld 25 jaar van ons leven. Dat is ongeveer een kwart van ons leven. Na één nacht slecht slapen, merk je vervelende effecten. Een nieuw matras kan helpen om slaap te verbeteren. Laat een nieuwe matras echter wel 72 uur buiten luchten, zegt het RIVM. ...
Lees meer »
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
De voorjaarstrend voor je slaapkamer interieur
Voorjaarstrends voor de eco slaapkamerinterieur van 2024 De lente staat symbool voor vernieuwing en frisheid, een periode waarin de natuur ontwaakt. Dit voorjaar verwelkomen we inspirerende trends in slaapkamerinterieur die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een duurzame levenswijze ondersteunen. Met een focus op natuurlijke materialen, ambacht, en een harmonieuze verbinding met de natuur,...
Lees meer »
Downpass donzen keurmerk
Dons Keurmerk
Gecertificeerde donzen producten met DOWNPASS  Bedaffair wil alleen natuurlijke, ethisch geproduceerde en oprecht verantwoorde producten aanbieden. Daarom kiest Bedaffair voor donzen dekbedden en ...
Lees meer »