Gestoffeerd bedframe CLIA 1 duurzaam Dormiente

Gestoffeerd bedframe CLIA 1 duurzaam Dormiente

Het gestoffeerde bedframe CLIA 1 van Dormiente biedt je de uitstraling van een boxspring en ligcomfort van een lattenbodem. Vul je slaapkamer met rust en warmte. Het gestoffeerde bedframe is duurzaam. Want dit bed is metaalarm en gemaakt van 100% schone, natuurlijke materialen. Vrij van schadelijke stoffen dus. En dat is wel anders met gangbare gestoffeerde bedframes, gemaakt van MDF of spaanplaat dat het giftige formaldehyde in je slaapkamer uitstoot.

Gestoffeerd bedframe CLIA 1 is gemaakt van massief hout, duurzaam natuurlatex en biologische wol. Dat is alles. Gun jezelf een natuurlijke, schone nachtrust.

Alle houten lattenbodems en natuurlijke matrassen uit onze collectie zijn geschikt om uw Clia 1 gestofferd bed compleet te maken.

 

Omschrijving

SPECIFICATIES GESTOFFEERD BED CLIA 1 ZONDER HOOFDBORD:

Merk: Dormiente
Type: gestoffeerd bedframe Clia 1-G, exclusief lattenboden en matrassen
Materiaal: massief onbewerkt hout omhuld met biologische scheerwol
Stoffering: bed wordt geleverd met een stoffering naar keuze
Optioneel: een 2e stoffering, te reinigen, is mogelijk tegen meerprijs
Keuze stoffering: vele kleuren en dessins. Kleurstalen zijn in de showroom aanwezig
Aangegeven prijzen zijn op basis van de Jab Nineteen-94 stoffering
Herkomst: Duitsland
Afmetingen bed: 90/100/120/140/160/180/200x200/210/220 cm.
Hoogte frame: 40,5 cm totaal
Hoogte bedpoten: 16 cm / optioneel 21 cm
Inlegdiepte: 9, 13, 16 en 19 cm
Geschikt voor: alle vaste lattenbodems uit de Bedaffair collectie

GESTOFFEERD BED VAN 100% NATUURLIJKE MATERIALEN

Bedaffair's collectie bestaat uitsluitend uit bedden die u goed doen. Vrij van schadelijke stoffen. Vrij van plastics. De gestoffeerde bedden uit de collectie van Bedaffair zijn uitsluitend opgebouwd uit massief onbewerkt Europees hout. Het houten frame wordt omhuld met biologische wol, zodat de stoffering een zachte ondergrond heeft en niet kan beschadigen. Wol heeft meer positieve eigenschappen: het is brandwerend, het reinigt de binnenlucht en is vrij van schadelijke stoffen. Net als het massief houten frame van onze gestoffeerde bedden. En dat is wel anders met reguliere gestoffeerde bedden waarin MDF of spaanplaat wordt verwerkt, dat het giftige formaldehyde uitwasemt.

HET SCHONE VAN 100% BIOLOGISCH WOL

Het 100% biologische wol komt van blije schapen uit Europa. De schapen zijn nooit opgejaagd om door een naar chemicaliën bad te gaan en hebben geen preventieve antibiotica gehad. De schapen én de wol zijn dus nog nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën. Biologische wol is daardoor vriendelijk voor de schapen, schoon en veilig. U weet dus zeker dat onze gebruikte wol 100% eco is. Beter voor u en beter voor de schapen en de wereld.

Lees hier meer over ons biologische wol >

EEN BED MET BASSISTOF EN EEN TWEEDE STOFFERING

Een gestoffeerd bed dat 2x gestoffeerd wordt is ideaal. Want zo kun je de stoffering van je bed altijd reinigen. Bij gestoffeerde bedden is dit ideaal, een vlekje is geen enkel probleem meer. U haalt de stof eraf, laat het reinigen en uw bed is weer als nieuw. Zo heeft u nog jaren plezier van uw bed. Bij het gestoffeerde bedframe CLIA 1 is een 2e stoffering tegen meerprijs mogelijk.

DORMIENTE

In 1988 is Dormiente opgericht door 2 biologen Dr. Rüdiger Plänker en Rainer Oldiges. De aanleiding naar de onderzoeken naar schadelijke stoffen in matrassen bracht hen tot het innoveren en produceren van gezonde slaap artikelen.

MISSIE DORMIENTE

Voor Dormiente betekent slapen niet alleen slapen. Het is een rusttijd, ons grootste herstelperiode en de allerbeste ontspanningsmogelijkheid. Daarom vindt Dormiente dat een bed, matras, een kussen of het dekbed - wat betreft onze slaapplaats - een zo groot en belangrijk mogelijke plaats moet krijgen. De werkelijk gezonde slaapplaats is in de visie van Dormiente èn de visie van Bedaffair, extreem belangrijk. En daarom vindt u bij Dormiente en bij Bedaffair uitsluitend meubelen van natuurlijke materialen die duurzaam en streng getest zijn op schadelijke stoffen. 100% eco. 100% bio.

DUURZAAMHEID VOLGENS DORMIENTE

De matrassen, kussens, bedden en beddengoed van Dormiente zijn gemaakt van diverse streng geselecteerde natuurlijke materialen. Zoals natuurlatex, biologische scheerwol, verend kokosvezel, paardenhaar, tencel en biologisch katoen. Deze natuurlijke materialen zijn duurzaam in gebruik, bezitten een optimale vocht- en warmteregulatie en zijn niet schadelijk voor de gezondheid noch het milieu. De matrassen van natuurlatex en slaapproducten van natuurlijke materialen zijn uiterst duurzaam omdat natuurlijke materialen van een hernieuwbare bron afkomstig is. Bovendien wordt de grondstoffen op milieuvriendelijke wijze gewonnen. De lange tijd (25 jaar van ons leven), die wij in ons bed verblijven, zal aangenaam en waar mogelijk gezond moeten zijn. De duurzame omgang met de natuur en de natuurlijke bronnen die voor handen zijn, hoort daar ook bij.

Meer informatie
levertijd ca 6 - 8 weken

Slaap advies en inspiratie


Goed slapen met warm weer
Goed slapen met warm weer
Beter slapen met warm weer: onze slaapexperts delen hun slaapadvies   Slaap jij slecht bij warm weer door een hete slaapkamer? Dat is een slaapklacht die veel voorkomt op vakantie of bij warm weer in de zomer. Warme zomernachten kunnen je nachtrust flink verstoren. Het is moeilijk om in slaap te vallen en te blijven slapen als je het te warm hebt. Je bent zeker niet de enige. Gelukkig hebben onze slaapexperts meerdere tips en advies om jouw nachtrust...
Lees meer »
Hoe voorkom je een jetlag? 6 anti jetlag tips
Hoe voorkom je een jetlag? 6 anti jetlag tips
Hoe voorkom je een jetlag? 6 anti jetlag tips Wat is een jetlag? Ga jij of ben jij op vakantie of op vliegreis? Dan heb je zeker wel eens te maken met een jetlag. Wanneer jouw slaapritme niet op orde is – door verre reizen of een onregelmatig leefpatroon – heeft dat vervelende gevolgen voor je immuunsysteem. Een jetlag is het gevolg van tijdsverschillen...
Lees meer »
Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet?
Welke wol kriebelt wel of niet? Dr. M.D. Njoo van Huidarts.com zegt dat natuurlijke dierlijke vezels zoals wol en zijde, en natuurlijke plantaardige vezels zoals katoen en linnen zelden allergische reacties veroorzaken. Een allergische reactie op natuurlijk materialen komt weinig tot niet voor. Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de synthetische chemische middelen in kleding, meubels en verf een allergische reactie uitlokken. ...
Lees meer »
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Hoe gezond slaap jij? Doe de test
Test je slaapkwaliteit en kom er achter hoe gezond jij slaapt   Slaap is enorm belangrijk voor jouw gezondheid en welzijn. Het gaat niet alleen over hoeveel uur je slaapt, maar ook de kwaliteit van je slaap. Goede slaapgewoonten kunnen je helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Alvast enkele tips om je slaapkwaliteit te verbeteren Regelmatige slaaptijden: Ga elke dag op dezelfde tijd naar...
Lees meer »