Extra lange matrassen op maat voor lange mensen

Als je erg lang bent kan de zoektocht naar een goed bed een ware nachtmerrie zijn. Beddenspecialisten innoveren voortdurend hun matrassen en bedbodems tot ingenieuze slaapsystemen. En bieden daarbij geen extra mogelijkheden in een extra lang matras. De stichting Langzijn selecteert bedrijven die gespecialiseerd zijn in producten voor lange mensen. Lange mensen hebben een goed matras nodig om de rug en nek op de juiste manier te ondersteunen. Zodat er geen klachten ontstaan tijdens het slapen of bij het opstaan. Gelukkig biedt het Amsterdamse Bedaffair een oplossing en maakt extra lange natuurlijke en duurzame bedden en matrassen op maat gemaakt. Wij maken elke lengte- of breedte maat!

Ergonomisch matras

Goede steun in de rug bij een extra lang matras

De matras bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je nachtrust. Want het lichaam - en daarmee de geest - komt pas goed tot rust als het volledig kan ontspannen, dat is pas gezond slapen. Als je lang bent kun je eerder last krijgen van rug- en nekklachten. Beweging en sporten zijn belangrijke dingen om je spieren in de rug in conditie te houden. Vooral als je veel zittend werk doet, een houding die de belasting op de wervelkolom verhoogt. Daarnaast slaap je 1/3 van je hele dag, dat is gemiddeld 25 jaar van je leven! Oftewel, gezond slapen op een duurzaam ondersteunend matras is ook een nodige investering voor je lichaam.


Een natuurlatex matras is nog steeds een populair matras voor een goede slaaphouding. Daarom adviseren wij hierbij het natuurlatex matras met een ingebouwde ondersteuningslaag, waardoor de drukverdeling en vochtafvoer is verbeterd. Bedaffair laat deze op maat gemaakte matrassen, bij onze lokale ambachtelijke werkplaatsen maken. Door echte slaap en beddenspecialisten. De hoge puntelasticiteit van de natuurlatex matras laat de schouder dieper wegzinken zodat er betere doorbloeding in de arm komt. Dit voorkomt een slapende arm en tintelende vingers tijdens de je slaap.

Lange mensen met rugklachten na het slapen

Voor lange mensen met rugklachten tijdens of na het slapen is er een boxspringlijn ontwikkeld die gebruikt maakt van ergonomische technieken. Onze ambachtelijk beddenmaker en adviseur heeft een unieke constructie bedacht waarbij de schouders, de lage rug en het bekken een optimale ondersteuning krijgen. Deze unieke duurzame boxsprings zijn volledig gepersonaliseerd en op maat gemaakt voor de beste ergonomische kwaliteiten.

Keuze in extra lange bedden en matrassen

Het maken van de beste keuze, als het gaat om extra lange bedden en matrassen, vraagt om enig onderzoek. Hoe is je slaaphouding, wat is de hardheid van je matras, welke comfort vind je prettig? Bij Bedaffair begeleiden onze ambachtelijk beddenmakers je in de keuze wat het best bij jou past. Je kunt het comfort kiezen, de juiste ondersteuning, maar ook de mate van vochtregulatie en ventilatie, vooral van belang als je 's nachts veel transpireert. Het is niet alleen prettig dat een bed 'ademt', zodat je niet in een klam of nat bed ligt, maar het voorkomt ook huismijt, bacterie- en schimmelgroei. Deze kunnen namelijk niet overleven in een luchtige en droge omgeving.