Natuurlijk matras voor een gezonde slaap

Beter slapen met een natuurlijk matras

Wist je dat je 25 jaar van je leven in bed doorbrengt? Het is dus belangrijk dat je een goed matras hebt. Een matras die geen gifstoffen uitwasemt en vrij is van synthetische materialen zoals schuim. Dit is helaas het kernbestanddeel van bijna àlle reguliere matrassen, dit is een bestanddeel waar zelfs het RIVM voor waarschuwt.

 

 Bekijk gezonde matrassen 

 Bekijk natuurlijke boxsprings 

 

Schadelijke stoffen die je inademt tijdens je slaap

Schadelijke stoffen zoals PUR-schuim (kernbestanddeel van de koudschuim matras) bevat ook polyolen, katalysatoren, blaasmiddel, stabilisatoren en vlamvertragers. Deze mix heeft een sterke geur en kan boven gezondheidsklachten veroorzaken, zo stelt het RIVM.

De matrassen in de winkels liggen er vaak al enige tijd en zullen ‘uitgewasemd’ zijn. Als je op zoek bent naar een nieuw matras informeer dan naar het materiaal van de matras, de keurmerken, de bestanddelen etc. Dit voorkomt een onnodig gezondheidsrisico.

Polyurethaan in de reguliere matrassen

De meest verkochte matrassen bestaan uit Polyurethaan (PU of PUR schuim). De eerste polyurethanen werden gemaakt door het Bayer concern in Leverkusen, Duitsland in 1937. Op kleine schaal werd dit gebruikt als vliegtuig coating tijdens de 2e Wereldoorlog. In 1954 werd flexibel polyurethaan (polyether of koudschuim) commercieel gebruikt voor textiel en matrassen.

Jouw matras is zeer waarschijnlijk elke dag in gebruik. Je mag dus best kritisch zijn bij de aanschaf ervan. Een goede matras heeft alles in huis om lekker op te slapen en fris en energiek weer wakker te worden. Wij adviseren daarom altijd voor een gezond matras te kiezen, van hoogwaardige natuurlijke materialen. Voor een duurzame slaap én een duurzame toekomst.

Kies voor een gezond en 100% natuurlijk matras op maat voor een gezonde slaap

Biologische materialen zoals hennep, scheerwol en natuurlatex bevorderen een optimale luchtcirculatie, waardoor overmatig zweten tijdens de slaap wordt verminderd en een stabiele lichaamstemperatuur wordt gehandhaafd. Ideaal voor een gezond bed of matras met een hoogwaardig persoonlijk comfort.

Bovendien zijn ze vrij van schadelijke chemicaliën en toxines die vaak worden gevonden in de productie van synthetische matrassen. Deze chemicaliën beïnvloeden je slaapkwaliteit op een negatieve manier door de luchtkwaliteit te verslechteren, en je overmatig te laten zweten of juist kou te laten lijden 's nachts.

De 100% natuurlijke matrassen van Bedaffair zijn ook hypoallergeen, wat betekent dat ze minder snel allergische reacties veroorzaken, een groot voordeel voor mensen met gevoeligheden of allergieën.

 

 Bekijk gezonde matrassen 

 Bekijk natuurlijke boxsprings 

 

Slaap beter met lokaal ambacht en maatwerk

Voor jou alleen of samen met je partner

Een 100% op maat gemaakt natuurlijk bed en matras voldoen precies aan individuele slaapbehoeften, waardoor ze een hoog comfort en ondersteuning bieden. Of je nu extra lang bent, een zwaarder gewicht hebt, of specifieke voorkeuren voor slaaphouding hebt. Deze matrassen worden aangepast aan jouw unieke lichaamsvorm en -grootte, evenals aan je persoonlijke comfortvoorkeuren.

Dit zorgt voor optimale ondersteuning van de wervelkolom en vermindert drukpunten, wat bijdraagt aan een diepere en herstellende slaap.

Voor koppels met verschillende comfortbehoeften bieden deze matrassen de mogelijkheid om aan beide zijden verschillende aanpassingen te maken, zodat elke partner de ideale ondersteuning en comfort krijgt zonder compromissen. Dit maatwerk benadrukt de flexibiliteit en superioriteit van 100% natuurlijke bedden en matrassen, door persoonlijke voorkeuren te accommoderen en zo te zorgen voor de gezondste slaapervaring voor iedereen.

 

 Bezoek de showroom