Bedaffair bij Pakhuis de Zwijger tijdens de Amsterdam Donut Dagen

Afgelopen donderdagavond heeft Cynthia Vaders, PR & Communicatie Manager bij Bedaffair, een inspirerende pitch én statement gegeven tijdens het Donut Pionier Event Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. CEO en Co-founder Marjolein Vaders heeft de interessante vragen die voortkwamen vanuit de Q&A uit de zaal beantwoord.

Bedaffair bij de Donut Dagen in Pakhuis de Zwijger

Voorafgaand aan het evenement te Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, kwam Oxford Doughnut econome Kate Raworth ook kennis maken met het Bedaffair team.

De founders van Bedaffair, Marjolein en Arend Vaders, zijn sinds 1994 pioniers op het gebied van ecologische matrassen en bedden. Zij innoveerden met matrassen en bedden gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Een product dat niet bestond noch waar geen vraag naar was. Matrassen en bedden gemaakt van grondstoffen die biodiversiteit ondersteunen, waarbij ze de allerarmsten een eerlijke prijs betalen en de slaper gezond en buitengewoon comfortabel laten slapen. Vrij van schadelijke stoffen en vrij van plastic. Nog steeds is hun bedrijf Bedaffair én de collectie natuurlijke, schone en gezonde matrassen en bedden, een niche.

Het Synthetische Slaap Probleem

De beddenindustrie is een zeer vervuilende industrie, sterk verbonden met de chemie en olie industrie. Ieder jaar worden 800.000 matrassen gestort. Het kernbestanddeel van reguliere matrassen is PUR schuim. En PUR schuim composteert niet. Dit petrochemisch schuim vervuilt de bodem én het grondwater voor honderden jaren. Een ecologisch, gezondheid én klimaat probleem dat zijn weerga niet kent.

De Natuurlijke Slaap Oplossing

Als énige biedt Bedaffair de direct toepasbare oplossing. Lokaal handgemaakte circulaire matrassen en circulaire boxspring bedden gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Wij betalen de allerarmsten een eerlijke prijs, ondersteunen biodiversiteit en laten de slaper buitengewoon comfortabel en betaalbaar slapen. Vrij van plastic. Vrij van schadelijke stoffen.

En dat is nog niet alles

Bedaffair is de enige Nederlandse beddenfabrikant met 800 m2 beddenwinkel dat matrassen en boxspring bedden produceert op basis van reduce, re-use, repair, rebuilt, refurbish, refinish, resell, recycle en waarvan, uiteindelijk, alle materialen volledig composteerbaar zijn én zelfs bodemverrijkend.

Maak impact met jouw nachtrust. Designed by nature: Bedaffair.

Oxford Doughnut econome Kate Raworth zei heel mooi tijdens het Donut Pioniers event in Pakhuis de Zwijger ‘From fuck the system to doughnut system’. Een zeer toepasselijke zin bij de, net zo duidelijke gemaakte, statement van onze Cynthia.

    

 

Bekijk het hele Donut Pionier Event op Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=TMARF0FZ3kY&ab_channel=PakhuisdeZwijger