Bedaffair Zet zich in Tegen Schadelijke Goedkope Synthetische Stoffen en Biedt een Oplossing

Tegenwoordig komt er steeds meer behoefte aan bewust en duurzaam kopen. De meeste mensen doet dit door te kopen bij tweedehands winkels of duurzame merken. Maar iets hierover klinkt nog steeds niet goed... Het is het zeer aanwezige woord van “kopen”. Want waarom kunnen we zelf niet gewoon duurzamer omgaan met de spullen die we al hebben en meer denken in 'investeren'?

Circulair Investeren  

Vanaf de start van Bedaffair is het team bezig met circulair ondernemen. De missie was en is om samen impact te maken in de slaapsector, en het grote synthetische matras afvalprobleem op te lossen. Grote beddenbedrijven hebben hun matrassen zo ingesteld, dat ze maar een aantal jaar meegaan, goedkoop te produceren en niet te repareren zijn. Zo halen ze veel winst binnen en blijven klanten kopen. Daarom richt Bedaffair zich op bijvoorbeeld natuurlijke matrassen die volledig recyclebaar zijn, gerecyclede dekbedden en duurzame recyclebare boxsprings. Daarnaast gaan deze producten tot wel 5 x langer mee dan de reguliere synthetische slaapproducten.

Wij vinden het niet eerlijk en ook niet verantwoord dat de slaapsector zich vooral inzet voor winst. Al deze spullen zorgen voor veel afval in onze wereld, omdat ze elke keer weer nieuwe spullen moeten en willen produceren. Daarnaast zijn de producten zelf ook van ontzettend lage kwaliteit, gemaakt van vervuilende gronstoffen en worden ze vaak mooier gemaakt dan dat ze zijn. Vanaf de dag dat Bedaffair begon denken we altijd na over 4 belangrijke speerpunten: Waar komen de grondstoffen vandaan, Hoe wordt dit geproduceerd, Hoe kan het zo lang mogelijk goed blijven en Hoe kunnen we het weer teruggeven aan onze planeet. Zo bieden we de mogelijkheid voor mensen om circulair en kwalitatief te investeren, en een echte bewuste keuze te maken. 

Als mensen investeren in spullen, in plaats van gewoon kopen, denken mensen veel meer op lange-termijn en de toekomst van het product. Mensen worden automatisch bewuster en gaan nadenken over hoe het product dan in elkaar zit, wat het kan doen voor hun. Met deze gedachte, hebben we ook onze producten ontworpen. De matrassen gaan tot 5 x langer mee, alles is te repareren, alles is aan te passen naar ieders lichaamsbouw en slaaphouding, de grondstoffen zijn natuurlijk en fair, én alles wordt 100% gerecycled. Daarnaast zorgen ze voor hoogwaardig comfort en kunnen ze ergonomisch worden gemaakt voor ieder mens. Zo hoeft niemand meer om de paar jaar een nieuw bed aan te schaffen, en hun oude spullen weer als afval wegbrengen. Maar is de kwaliteit duurzaam en kan alles gewoon gerepareert worden door ons. Lees hier nog een leuk blog met info over de voordelen van repareren!

Waar richten we ons nu op?

Bedaffair wilt verder gaan dan alleen de duurzame slaapkamer. Onze webshop en ons aanbod in de duurzame beddenwinkel is nu uitgebreid naar natuurlijke zitsbanken, bankstellen, lounge stoelen, vloerkleden etc. Zo willen we uitgroeien tot een duurzame woonwinkel, en een compleet aanbod bouwen om mensen duurzaam en circulair te laten wonen. We zouden het fantastisch vinden om de binnenhuis interieuren compleet circulair en natuurlijk te zien. Zo creëren we een gezond binnenmilieu en stoppen we de schadelijke stroom van Fast Textiles & Furnitures.

Wij vinden dat repareren, recyclen en natuurlijke materialen weer de norm moeten worden. Gelukkig is menig mens al meer bewuster spullen aan het kopen. Toch doet zich één probleem voor. Als we blijven kopen van allerlei grote massa woonwinkels met synthetische en goedkope producten, is repareren vaak niet mogelijk omdat de kwaliteit van zowel het materiaal als de constructie erg slecht is. Als consumenten ervoor kiezen om extra te betalen voor goed geproduceerde spullen, dan worden ze vaak automatisch meer bewust met de omgang van hun spullen en de bereidheid om deze spullen te repareren ipv weg te gooien. Kortom, een reparatiecultuur en circulair investeren binnen de slaap & interieur-industrie zou een geweldige nieuwe trend zijn.

Meer lezen over onze duurzame impact als natuurlijke bedden en woonwinkel? Klik hier.